Antec ISK 300-65 mini-ITX kotelo testissä

Now Reading
Antec ISK 300-65 mini-ITX kotelo testissä

ISK_QC
Saimme Antecilta testiimme Antec ISK 300-65 nimisen pienen ja näppärän mini-ITX -kotelon joka on nimensä mukaisestikin varustettu 65W virtalähteellä. Kotelo sopii muotoilunsa puolesta hyvin niin toimistokäyttöön kuin HTPC -käyttöönkin, johon käyttöön sen artikkelissa valjastammekin. Kotelo on varustettu yhdellä low-profile laajennuskorttipaikalla johon ikävä kyllä on hyvin hankala sovittaa mitään vähänkään tehokkaampaa näytönohjainta koska paikkaan sopii vain yhden korttipaikan kokoiset low-profile -kortit, ehkä Antec on laskenut kuluttajien asentavan siihen korkeintaan DVB-T(C/S) -kortin eikä muuta. Paneudumme artikkelissa kotelon ominaisuuksiin ja kokoamme siihen kevyen ja vähävirtaisen HTPC -kokoonpanon jonka emolevystä on tulossa myöhemmin oma artikkelinsa.

Tekniset tiedot:

 • Virtalähde:
  – 65-wattinen muuntaja + DC osa kotelossa
 • 3 massamuistipaikkaa:
  – 1 ulkoinen slim paikka optiselle 5.25″ -laitteelle 
  – 2 sisäsistä 2.5″ -kiintolevypaikkaa
 • Jäähdytysjärjestelmä:
  – 1 Antec 80mm TriCool™ 3-nopeuksinen poistotuuletin
 • 1 low-profile laajennuskorttipaikka
 • paikka Mini-ITX -emolevylle: 170mm (L) x 170mm (P)
 • Etupaneelin portit::
  – 2 x USB 2.0
  – 1 x eSATA
  – Audio (AC’97 ja HDA -yhteensopiva) sisään ja ulostulot
 • Runkomateriaali 0,8mm kylmävalssattua terästä
 • Kotelon fyysiset mitat:
  – 96mm (K) X 222mm (L) X 328mm (S)
 • Pakkauksen fyysiset mitat:
  – 295mm (K) X 380mm (L) X 195mm (S)
 • Kotelon paino: 2,5 kg
 • Pakkauksen paino: 3,7 kg

Kuvat ja kokoaminen:

_MG_2126

Antec ISK 300-65 toimitetaan edullisen oloisessa ruskeassa ja hyvin pienessä pahvilaatikossa joka on koristeltu sisältä löytyvän kotelon kuvilla ja teknisillä tiedoilla, jotka puolestaan löytyvät kotelon oikeasta päädystä.

_MG_2132

Pakkaus avattuna. Kotelo lepää kahden solumuovisen suojan välissä tarvikkeiden ollessa ylimmäisinä. Kotelolle ja tarvikelaatikolle on molemmille omat syvennyksensä.

_MG_2134

Kuvassa kaikki mukana toimitettavat tarvikkeet. Pieni ohjekirjanen, EURO -tyyppinen virtajohto. Laatikon sisällä lepää puolestaan UK -tyyppinen virtajohto, muuntaja, musta pystytuki jolla kotelon voi asentaa kyljelleen pysty asentoon, ruuveja ja nippusiteitä, kuten myös punainen läpyskä jolla voi peittää kotelon tuuletinpaikan mikäli näin haluaa tehdä.

_MG_2136

Antec ISK 300-65 mini-ITX -kotelo kaikessa komeudessaan. Kotelon oikeassa sivussa on ilman ulostulolle varattu verkko jonka takana on tuuletin, kotelon katossa vasemmassa reunassa on sisään menevälle ilmalle tarkoitetut aukot.

_MG_2140

Kotelon oikeassa kyljessä on yksi 80mm -tuuletin joka kuuluu Antecin omaan mallistoon, tuulettimelle on kolme eri nopeus asetusta joiden valinta käy näppärästi kotelon takaseinästä löytyvällä kytkimellä.

_MG_2141

Lähikuva Antecin tuulettimesta, vieressä on paikka vielä toiselle 80mm tuulettimelle mikäli käyttäjä tarvitsee enemmän jäähdytystehoa.

_MG_2143

Antec ISK 300-65 mini-ITX -kotelon etulevyn vasemmassa reunassa on yksi eSata -portti, ja tämän vieressä kaksi USB 2.0 -porttia, seuraavana järjestyksessä 3,5mm jakeilla kuuloke ja mikrofoni liittimet, reset -nappi, pieni sininen kiintolevy aktiviteettia osoittava LED-valo ja viimeisenä on virta -nappi. Kotelon slim kokoinen 5.25″ laitepaikka on luukun takana, luukku voi häiritä jonkin verran koneen käyttöä jos optista asemaa tarvitsee paljon.

_MG_2145

Kotelo purettuna optisen aseman ja kiintolevyjen telineestä. Virtalähteestä saa suoraan Optiselle slim SATA -asemalle virran mini SATA liittimestä, eikä erillistä adapteria tarvita.

_MG_2146

Kotelon virtalähde on revisiota 1.2 ja fyysisiltä mitoiltaan hyvin pieni, johtuen lähinnä siitä että ulkoisella muuntajalla hoidetaan vaihtovirta -> tasavirta muunnos, eikä laitteen virtalähde ole kuin 65W kuormille mitoitettu. Ulkoinen muuntaja antaa 19V tasavirran, josta sisäinen elektroniikka luo kaikki muut tarvittavat jännitteet.

_MG_2149

Gigabyten GA-E350N-USB3 mini-ITTX emolevy asennettuna koteloon, kuvassa näkyvät G.Skillin muistikammat jouduin vaihtamaan toisiin matalampiin koska korkeiden kampojen kanssa ei kiintolevyille ja optiselle asemalle tarkoitettu teline sovi paikalleen. Kyseinen emolevy edustaa AMD:n Zacate -alustaa pitäen sisällään E-350 tuplaydin prosessorin ja Radeon HD 6310 -näytönohjaimen. Emolevystä on tulossa oma artikkelinsa hieman myöhemmin. Kyseessä on kuitenkin kilpailija Intelin Atom -prosessoria käyttäville kokoonpanoille ja suunnattu selkeästi HTPC-käyttöön. Muistia latasin emolevylle 2kpl 2GB 2000MHz DDR3 -kampoja jotka on tarkoitus myöhemmin korvata yhdellä halvalla 1333MHz 4GB kammalla.

Kotelon takapaneelissa on liitin muuntajalta tulevalle kaapelille, tuulettimen nopeudenvalinta kytkin ja yksi low-profile korteille sopiva laajennuskorttipaikka.

_MG_2152

Optiarcin BC-5640H slim slot-loading kelkaton Blu-ray -asema asennettuna kehikkoon.

_MG_2153

Kotelon mukana toimitetaan hyvin pienet ruuvit joilla optinen saema kiinitetään kehikkoonsa, näitä ei kannata hukata.

_MG_2154

Optisen aseman alapuolelle kiinnitetään kahdelle 2.5″ -massamuistille kuten kiintolevylle tai SSD:lle tarkoitettu kehikko. Kehikkoa ei ole varustettu värinänvaimennuskumeilla mutta SSD -asemaa käytettäessä tällä ei ole merkitystä koska SSD:t eivät tunnetusti sisällä liikkuvia osia jotka voisivat värinöitä tuottaa.

_MG_2156

Kokoonpano liki valmiina toimintaan, enää hieman kaapeleiden sitomista ja kansi kiinni. Valitsin kokoonpanoon Kingstonin valmistaman 64GB SSD -aseman sen nopeuden ja hiljaisuuden takia.


Loppusanat:

_MG_2555

Kuten kuvasta näkee on Antec ISK300-65 hyvin huomaamaton TV-tasolla.

Asensin kokoonpanoon Windows 7:n 64-bittisen version ServicePack1:llä ja vain kaikkein tarpeellisimmat ohjelmat kuten MPC HC, last.fm, foobar, Firefox, WinRAR ja kaikki koodekit, kuten myös uusimmat ajurit niin näytönohjaimelle kuin emolevyllekin. Viimeisenä silauksena asensin uusimman version XBMC:stä joka sai luvan toimia koneen käyttöliittymänä, ikävä kyllä XBMC ei soita Blu-ray -levyjä ja näitä varten tarvitaan taas kolmannen osapuolen ohjelmaa kuten Cyberlinkin PowerDVD:tä.

Kokoonpano on varsin onnistunut HTPC -käyttöön, hallinta hoituu erikseen hankitulla Media Center kaukosäätimellä ja mikäli netissä mielii surffata tai YouTubesta videoita katsella niin apuun tulee ennestään käytössä ollut Logitechin DiNovo mini näppäimistö. Energian kulutus laitteella on sen ominaisuuksiin nähden erittäin pientä, Blu-ray toistossa sähköä kuluu noin 40W, ja lepotilassa tai soitellessa MP3 -tiedostoja energiaa kuluu 35w, kulutusta saisi leikattua vielä käyttämällä vain yhtä muistikampaa tai kytkemällä kotelotuuletin kokonaan pois. Kokoonpano menee nätisti horrostilaan kun sen jättää joksikin aikaan koskematta tai painaa virtanappia ja vastaavasti herää kun koskee kaukosäätimeen tai näppäimistöön. Pelejä laitteella ei ikävä kyllä pelata ainakaan FullHD resoluutiolla.

_MG_2562

Antec ASK 300-65 mini-ITX -kotelo:

Plussat ja miinukset:

+ Edullinen

+ Energiataloudellinen virtalähde

+ Nätti ja pieni

+ Hiljainen, ainakin tuulettimen minimi kierroksilla

– Ei yhtään 3.5″ -massamuistipaikkaa

– Jopa liian pieni, ainakin jos haluaa lisätä näytönohjaimen

– Voisi sisältää IR -vastaanottimen ja kaukosäätimen

– Etupaneelin luukku lähinnä haittaa käyttöä

silver

_MG_2559

XBMC toiminnassa.

Antec ISK 300-65 mini-ITX -kotelon tuotesivut

Antec ISK 300-65 mini-ITX -kotelo Geizhals -hintaseurantapalvelussa

Jälleen kerran kotimainen hintaseuranta.fi palvelu loistaa eikä kyseistä tuotetta siltä löydy, vertaa.fi palvelu kuitenkin auttaa.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.