Nexus Edge – Tietokonekotelo 9 sisäisellä 3.5" asemapaikalla

Now Reading
Nexus Edge – Tietokonekotelo 9 sisäisellä 3.5" asemapaikalla

edge_etusivuTietokonekoteloita on nykypäivänä markkinoilla tarjolla usealta eri valmistajalta todella monen erilaisen mallin muodossa. Tänään meillä on näistä katsauksessa tavalliselle kuluttajalle tarkoitettu Nexuksen huippuluokan EDGE-tietokonekotelo.

Nexuksen EDGE on Full ATX-kokoluokan tornikotelo kahdeksalla ulkoisella 5.25″ -ja yhdellä ulkoisella 3.5″ -asemapaikalla. Laajennuspaikkoja Nexuksen kotelossa on yhteensä kaikkiaan seitsemän kappaletta. Kaikki edellä mainituista ovat luonnollisesti asennuksen suhteen työkaluvapaita.

Lisäksi, tästä tyylikkään ulkomuodon omaavasta ja suurikokoisesta kotelosta löytyy vielä kolme 140mm tuuletinta sekä neljä kappaletta letkujen läpivientejä ulkoista vesijäähdytystä varten. Molempiin sivupaneeleihin on sisäpinnalle asennettu melua imevää vaahtomuovia pienentämään kokoonpanosta aiheutuvaa melua.

Tulemme tässä arvostelussa tuttuun tapaan ensin luomaan katsauksen kyseisen kotelon ominaisuuksiin, jonka jälkeen tarkastelemme kotelon tarjoamia ominaisuuksia tarkemmin vielä havainnollistavien kuvien avulla.

 

Tekniset yksityiskohdat

Malli:

 EDGE

Tuetut emolevyt:

 ATX, Full ATX, Micro ATX

Pehmusteet:

 Melua imevää vaahtomuovia

Virtalähde:

 Ei toimiteta mukana

Kotelotuulettimet:

 3 x 140mm | 1000RPM

Etupaneelin liitännät:

 E-SATA, 2x USB 2.0, MIC ja AUDIO

Ulkoiset 5.25″ asemapaikat

 8

Ulkoiset 3.5″ asemapaikat

 1

Sisäiset 3.5″asemapaikat

 9

Laajennuspaikat

 7

Kotelon fyysiset mitat:

 64,2 x 23,9 x 57,6
Ovi:  Alumiini + ABS
Kotelon materiaali:  SECC 1.0 t
Vesijäähdytys:  Valmiina neljä letkun läpivientiä
Jalat:  Kumiset säädettävät jalat


 

Tuotekuvat

nexus_edge_01

Nexus on pakannut EDGE-kotelonsa yllä näkyvään pahvilaatikkoon, jonka etupuolta koristaa kuva itse kotelosta sekä kotelon nimi, maininta osoitteesta stopnoise.com, Nexuksen logo ja maininnat kotelon alumiinisesta etupaneelista, melua imevästä vaahtomuovista ja kolmesta esiasennetusta hiljaisesta 140mm tuulettimesta.

nexus_edge_11

Nexus toimittaa kotelonsa mukana pienen paperisen asennusoppaan, asennusruuvit, pikakiinnitykset 3.5” ja 5.5” asemille, pari klipsua kaapeleille, PC-kaiuttimen sekä avaimet etupaneelin oveen ja vas. sivupaneeliin.

nexus_edge_02

Kuvassa yllä itse EDGE-tietokonekotelo edestä kuvattuna. Etupaneelin oven alareunaan on Nexus päätynyt sijoittamaan yrityksen logon. Muuten etupaneelin ovi ja etusivu on hyvin pelkistetyn ja yksinkertaisen tyylikkään näköinen.

nexus_edge_02_1

Etupaneelin oven takaa paljastuu yhdeksän ulkoista 5.25″ asemapaikkaa sekä kotelon sisältämä yksi ulkoinen 3.5″ asemapaikka, joka on kuvassa ylimpänä.

nexus_edge_02_2

Kotelon etupaneelin alta paljastuu kahdella ruuvilla kiinnitetyt pellit, jotka on irrotettava ennen 5.25″ aseman kiinnittämistä. Etupaneelista on myös irroitettava kahdella mustalla ruuvilla kiinni oleva asemapaikan suoja. Alimpana kuvassa on yksi kotelon kolmesta 140mm tuulettimesta.

nexus_edge_03

Kuva tietokonekotelon katosta. Kotelon yläosaan on sijoitettu 140mm tuuletin puhaltamaan lämmintä ilmaa kotelosta ulospäin. Tuuletin on sijoitettu kuvassa näkyvän hunajaverkon alle. Kuvassa näkyvät hyvin myös etupaneelin liitännät.

Kotelon etupaneelista löytyy tuttuun tapaan muutamia liitäntöjä: E-SATA, 2 USB 2.0-porttia, audioliitännät, virta -ja reset-painikkeet sekä kiintolevyn aktivitettia osoittava LED-valo ja virtavalo. Yllä kuvassa nähdään myös kotelon kattoon sijoitettu 14cm tuuletin, joka on oletuksena asetettu imemään lämmintä ilmaa kotelon sisältä.

nexus_edge_04

Kotelon pohjaan Nexus on sijoittanut neljä sivuille käännettävää muovista jalkaa joiden pohjassa on liukumista estävät kumit. Kuvassa näkyy myös kaksi virtalähteen alle jäävää verkkoa. Virtalähteen alta löytyykin kaksi pölynsuodatinta.

nexus_edge_05

Kuvassa kotelon takaosa. Virtalähteen paikka tässä kyseisessä kotelossa on kotelon pohjalla ja sinne on mahdollista mahduttaa myös pitempikin virtalähde. Virtalähteen paika yläpuolella on nähtävissä yksi kotelon kolmesta esiasennetusta 140mm tuulettimesta.

Tuulettimen yläpuolelle on sijoitettu kotelon sisältämät seitsemän laajennuspaikkaa sekä neljä letkun läpivientiä vesijäähdyksen asentamista silmällä pitäen. Näiden yläpuolelta puolestaan löytyy paikka 120mm tuulettimen asentamista varten.

nexus_edge_12

Yllä kuvassa kotelon vasemmanpuoleinen sivupaneeli sisäpuolelta kuvattuna. Kuvassa nähdään hyvin kotelon molempien sivupaneelien sisäpuolelle asennettu melua imevä vaahtomuovi.

nexus_edge_08

Yllä kuvassa kotelon vasemmanpuoleinen sivupaneeli ulkopuolelta kuvattuna. Vasempaan kylkeen on etupaneelin oven tapaan sijoitettu lukko.

nexus_edge_06

Kotelo sisältä kuvattuna. Emolevytarjottimessa oleva neliönmallinen aukko helpottaa suunnattomasti prosessorijäähdytyksen vaihdossa jolloin emolevyä ei tarvitse irrottaa kotelosta kyseisen toimenpiteen suorittamiseksi.

Kuvasta on havaittavissa myös nykypäivänä eräänlaisen standardin tai vaatimuksen asemaan nousseen kaapelien hallinnan puute, jonka ansiosta kaikki kaapelit jäävät esille haittaamaan ilmavirtaa ja antavat koteloa myöhemmin avattaessa sotkuisen kuvan kotelon sisälmyksistä.

Alempana kuvassa on kiintolevykehikot kaikkiaan yhdeksän sisäisen 3.5″ kiintolevyn asentamista varten. Kotelon pohjassa on virtalähteen alle sijoittuvat kaksi pölysuodatinta. Myös etupaneelin alaosassa sijaitsevan, ilmaa sisään ottavan 14cm tuulettimen kohdalta löytyy pölynsuodatin. Kotelon pohjassa olevien jalkojen ansiosta myös kotelon ja lattian väliin jää mukavasti tilaa virtalähteen ilmansaantia varten.

nexus_edge_07

Kuvassa kotelon oikea kylki avattuna. Kotelon emolevytarjotin ei ole irroitettavaa mallia. Koteloon saattaa myös olla mahdotonta asentaa tietynlaisia monitoimi/säätöpaneeleja, koska kotelon oikealta puolelta on mahdoton päästä kiinnittämään ruuveja tietyissä tapauksissa.

nexus_edge_13

Emolevyn ja muiden komponenttien asentaminen tähän koteloon on todella helppoa, nopeaa ja yksinkertaista. Tilaa asentamisen aikana on ympärillä paljon. Asensin koteloon testimielessä kuvassa näkyvän Zalmanin modulaarisen kilowatin virtalähteen, jonka suurehko fyysinen koko ei osoittautunut ongelmaksi.

Kiintolevyn asentaminen koteloon on pikakiinnitysten myötä todella helppoa ja nopeaa. Myöskin DVD-aseman asentamisessa ulkoiseen 5.25″ asemapaikkaan en kohdannut mitään ongelmia. Kotelon sisältämät asennusreiät helpottavat asennusta ja kaapelien vetämistä todella paljon. GeForce GTX 295-näytönohjaimen asentaminen sujui ongelmitta.

Ainoana haittapuolena oli 24-pinninen ATX-virtaliitin, jonka pituus saattaa muodostua joillain virtalähteillä ongelmaksi. Tällä kertaa näiden komponenttien kanssa se ei kuitenkaan muodostunut ongelmaksi vaan se mahtuukin juuri kulkemaan näytönohjaimen ohitse. Kaapelienhallinnan puutteen takia kaikki kotelon sisäiset kaapeloinnit ovat esillä ja haittaavat jonkin verran ilmavirran kulkua.

nexus_edge_14

Yllä kuvassa vielä lähemmässä tarkastelussa kotelon alaosa, jossa asennettuna Zalmanin kilowatin virtalähde sekä kaksi 3.5″ kiintolevyä.

nexus_edge_15

Kotelon oikea kylki jää tyhjäksi johdoista. Molemmat sivupaneelit saatiin hyvin kiinni eivätkä kaapelit pullottaneet niitä yhtään. Kuvassa nähdään hyvin myös toiselta puolelta emolevytarjottimessa oleva suurikokoinen neliönmallinen aukko, joka helpottaa suunnattomasti prosessorijäähdytyksen vaihtamista.


 

Käyttökokemukset ja loppusanat

edge_etusivuNexus EDGE on sisätiloiltaan todella tilava kotelo ja tämä kannattaakin ottaa huomioon myös asennusta tehdessä. Tämä pätee varsinkin mietittäessä virtalähteen kaapelien pituuden riittävyyttä. Koteloa testatessa 24-pinninen ATX-virtaliitin ylettyi juuri ja juuri paikalleen. 8-pinninen virtaliitin puolestaan tarvitsi itselleen jatkon. 8-pinnisen virtaliittimen asennus prosessoricoolerin paikallaan ollessa onnistui kuitenkin suhteellisen helposti eli tilaa sen ympärillä on sopivasti. Monissa koteloissahan juuri tämäkin paikka on hyvin ahdas. Kannattaakin varmistua siitä, että kaapelien pituus riittää. Kotelon tilavuutta voidaankin ajatella sekä kirouksena että siunauksena.

Kotelo on tyyliltään hienosti suunniteltu ja etupaneelin ovi on tukevan oloinen. Plussaa kotelolle tuovat myös etupaneelin ovessa ja vasemmassa sivupaneelissa olevat lukot. Kotelon sisältämät kaapelien asennusreiät helpottavat kaapelien vetämistä kotelon sisällä ja takaseinästä löytyy neljä läpivientiä vesijäähdytystä varten. Testissä käytetty Zalmanin kilowatin virtalähde mahtui suhteellisen helposti sille tarkoitettuun paikkaan kotelon alaosassa. Kiintolevyjen asennus 3.5″ asemapaikkoihin onnistui pikakiinnitysten ansiosta todella nopeasti ja vaivattomasti. Myös DVD-aseman asentamisessa ulkoiseen 5.25″ asemapaikkaan ei ongelmia ollut havaittavissa. Kaapelienhallinta on kuitenkin nykypäivänä jo pakollinen ominaisuus joten herätti hieman kummastusta miksi Nexus on jättänyt sen pois muuten mainion oloisesta kotelostaan. Sen lisääminen ei olisi vaatinut tuotannossa juuri minkäänlaisia muutoksia. Ainoat kaapelien läpiviennit löytyvätkin emolevyn ja virtalähde/kiintolevy-osastojen tilanjakajana toimivasta pellistä.

Nexuksen EDGE on Full ATX-kokoluokan tornikotelo, joka sisältää kahdeksan ulkoisen 5.25″ asemapaikan lisäksi myös yhden ulkoisen 3.5″ asemapaikan. 3.5″ asemia kotelon sisällle on mahdollista liittää kaikkiaan yhdeksän kappaletta. Laajennuspaikkoja Nexuksen kotelosta löytyy kaikkiaan seitsemän kappaletta ja kaikki edellä mainituista ovat luonnollisesti asennuksen suhteen työkaluvapaita. Lisäksi, tästä tyylikkään ulkomuodon omaavasta ja suurikokoisesta kotelosta löytyy vielä kolme 140mm tuuletinta. Molempiin sivupaneeleihin on sisäpinnalle asennettu melua imevää vaahtomuovia pienentämään kokoonpanosta aiheutuvaa melua.

Kotelon pohjassa on virtalähteen alle sijoitettu kaksi pölysuodatinta. Kotelon käsittämien kumisten jalkojen ansiosta myös kotelon ja lattian väliin jää mukavasti tilaa virtalähteen ilmansaantia varten. Jalat ovat myös tukevan ja kestävän tuntuiset.

Hintaseuranta.fi-palvelun mukaan Jimm’s PC Store on tällä hetkellä ainoa, jonka listoilta kyseinen tietokonekotelo löytyy, mutta todellisuudessa se löytyy ja on ostettavissa Daccon sekä GNT:n alaisista liikkeistä. Hintaa sillä liikkeessä ilman toimituskuluja on mukavat 138 euroa, mutta kotelossa on kuitenkin paljon tilavuutta ja laajennusvaraa. Hintaluokassaanhan se ei kuitenkaan ole kalleimpien joukossa.

 

Plussat ja miinukset

+ Läpiviennit vesijäähdytystä varten

+ Näyttävä

+ Todella tilava

+ Sivupaneelien melua imevät vaahtomuovit

+ Lukot etupaneelin ovessa ja vas. sivupaneelissa

+ Kotelon yleinen laatu

+ Pölynsuodattimet

+ 9 sisäistä 3.5″ asemapaikkaa

+ Prosessoricoolerin asennusta helpottava asennusreikä

– Asennusopas todella pienikokoinen, kuvat osaltaan pieniä/epäselviä

– Ei kaapelienhallintaa

– Ei mahdollisuutta asentaa 2.5″ SSD-asemaa

– Virtalähteen kaapeleilta tarvitaan pituutta

– Ei tukea E-ATX -kokoluokan emolevyille

 

gold

Nexus EDGE Hintaseuranta.fi-palvelussa

Nexus EDGE-tuotesivut

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
100%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.