Testissä: Cooler Master HAF 935 Stacker -kotelo

Now Reading
Testissä: Cooler Master HAF 935 Stacker -kotelo

Testitulokset ja loppusanat:

Testikokoonpano:

  • Intel Core i5-2500K -prosessori @ 4600MHz (vcore=1.30V)
  • ThermalRight Macho -prosessorijäähdytin
  • Asrock Z68 Pro3 -emolevy
  • G.Skill 1600MHz DDR3 CL9 2x4GB -muistikammat
  • Seagate Barracuda 7200.12 1TB -kiintolevy
  • SATA DVDRW -asema
  • XFX 550W Pro -sarjan virtalähde
  • PNY GeForce GTX 580 1.5GB -näytönohjain

Kotelo kokonaisuutena jätti itsestään varsin positiivisen kuvan, joskin hieman ristiriitaisen. Nimittäin HAF 935 Stacker -kotelo kokonaisuuden ITX-osa jätti ilmaan useita kysymysmerkkejä. Miksi tarjota edes ITX vaihtoehto normaalin kotelon mukaan jos sen mukana ei toimiteta edes virtanappia. Ja toisaalta, ne kuluttajat jotka haluavat käyttää ilmajäähdytystä eivätkä tarvitse samaan nippuun menevää ITX-konetta edes NAS-käyttöön, eivät osta välttämättä kombo koteloita vaan omiin tarkoituksiin parhaiten sopivan ATX-kotelon. Nyt nimittäin ITX-kotelo uhkaa helposti jäädä kokonaan käyttämättä ja siitä tulee maksettua kutenkin koteloa ostettaessa. ITX-kotelon pituus on myös aivan liikaa erikseen käytettäväksi, noh koteloon todellakin ITX-emolevyn kanssa mahtuu vaikka millainen puolimetrinen näytönohjain, mutta onko tässä mitään järkeä jos prosessorijäähdytykseksi ei voi valita muuta kuin prosessorivalmistajan boxed jäähdyttimen, omasta mielestäni ei.

Cooler Master HAF 935 Stacker -kotelokokonaisuuden isompi EATX -osa eli HAF 925 on ITX-osasta poiketen likipitäen täydellinen kotelo, vaikka siitä yhä muistikortinlukijat puuttuvatkin. Kotelo tarjoaa paljon tilaa erillaisille konfiguraatioille ja erilaisille jäähdytyksille on myös vaihtoehtoja yllinkyllin, ja kotelon irrotettava verkkokatto mahdollistaa myös näppärän ylätuulettimien vaihdon/asennuksen. Kerrankin emolevyn ja kotelon katon välissä on myös riittävästi tilaa tuulettimien asennukselle. EATX-osaan mahtuu valmistajan omien tietojen mukaan 354mm pituinen näytönohjain, jos käyttäjä pitää kiintolevykehikot paikallaan. Ilman kehikoita kotelon sisään mahtuu asumaan vaikka millainen louhintakorttipakka 🙂

Kotelon ilmanvaihto on erinomainen ilman erikseen ostettavia lisätuulettimiakin. Testikokoonpanon prosessorin lämpötilat pysyivät rajusti kellotettunakin 100% loadissa hyvin alle 75C ja Voltcraftin äänenpainemittarilla mitattuna kotelosta kantautuva melu ei ylittänyt missään vaiheessa yli 40dB/1m, vaan pyöri paremminkin siinä 35dB/1m -lukemissa.

Mikäli tarvitset paljon tilaa ja laajennusvaraa eikä sinulla ole tarvetta kuljetella koteloa esimerkiksi LAN -pelitapahtumiin on tässä vakavasti harkittava vaihtoehto. Kotelo jää kaipaamaan enää paria lisä 2,5″ SSD-aseman paikkaa emolevytarjottimen taakse, Compact Flash -muistikortteja tukevaa muistikortin lukijaa sekä tuulettimien ohjausyksikköä. (ja tarpeesta riippuen ITX-osaan etupaneelin I/O-moduulia)

Promo_vasemmalta

Cooler Master HAF 935 Stacker -kotelo

Plussat ja miinukset:

+ Erittäin tilava

+ Työkaluvapaa (lähes)

+ Paljon tuuletinpaikkoja

+ Irrotettava kattolevy

+ Irrotettavat kiintolevykehikot

+ Etupaneelin USB 2.0 ja 3.0 -portit

+ Suuri aukko emolevytarjottimessa prosessorin kohdalla

+ Hyvä saatavuus ja hinta järjen rajoissa

+ Markkinoiden ensimmäinen kotelo, jossa paikat kahdelle 360mm kennolle

+ Kattavat kaapelinhallinta ominaisuudet

– ITX-kotelosta puuttuu virtanappi ja liittimet

– ITX-kotelon virtalähteen sijainti lähes pilaa kotelon

– ITX-koteloa hankala käyttää yksinään

mato78_gold

Cooler Master HAF 935 Stacker -kotelon tuotesivut

Cooler Master HAF 935 Stacker -kotelo Jimms PC-storessa

Cooler Master HAF 935 Stacker -kotelo Multitronicin verkkokaupassa

Cooler Master HAF 935 Stacker -kotelo Mikro Market kaupassa

Cooler Master HAF 935 Stacker -kotelo hintaseuranta.fi -palvelussa (palvelulla ei tee edelleenkään mitään koska mitään tuotteita ei löydä eikä ole)

Cooler Master HAF 935 Stacker -kotelo Muropaketin hintavertailussa

Cooler Master HAF 935 Stacker -kotelo Keski-Euroopan Geizhals.at -hintaseurannassa

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.