Loppusanat:

Corsair Carbide Series 400C -kotelo

Pienistä puutteistaan huolimatta Corsairin Carbide series 400C -kotelo on hintaluokassaan harkitsemisen arvoinen tuote erityisesti, jos tietokoneeseen on tulossa vesijäähdytys, ehkä järeäkin sellainen, eikä 5.25″ laitepaikkojen totaalinen uupuminen haittaa. CD- ja DVDRW -asemia nykykoneissa ei enää juuri kaivata, mutta moni saattaa jäädä kaipaamaan 5.25″ -laitepaikkaa. Jo ihan pelkästään järjestelmän tuulettimmien kierroslukujen säätämisen vuoksi koteloon on käytännössä mahdoton asentaa minkäänlaista tuuletinohjainta. Corsair olisi voinut tietysti varustaa kotelon sisäänrakennetulla tuuletinohjaimella, mutta hinnan pitämiseksi kurissa, tähän ei olla nähtävästi ryhdytty. Pieni kauneusvirhe kuitenkin.

Kokoonpanon niputus koteloon kävi erittäin nopeasti ja suurinpiirtein työkaluvapaasti, mitä nyt emolevy ja virtalähde kiinnitetään tietysti ruuvein koteloon. Corsair 400C tarjoaa emolevytarjottimen takana runsaasti tilaa kaapeleille ja kotelon kaapelienhallinta on suunniteltu varsin hyvin pehmustekumeineen ja pyöristettyine pellinkulmineen. Corsair 400C -kotelo onkin omimmillaan käyttäjille, jotka haluavat ahtaa normaalikokoiseen ATX -koteloon tehokkaan vesijäähdytetyn tietokoneen ja haluavat tehdä siitä keskivertoa näyttävämmän, lisäämällä koteloon valaistut tuulettimet ja muuta mukavaa, sillä kotelon vasen kylki on kokonaan kirkasta muovia. Kotelon sisäkaluihin aukeaa varsin hyvät näkymät, jotka jäävät hyödyntämättä, mikäli tyytyy kotelon mukana toimitettaviin tuulettimiin. Mikäli kotelon sisätiloja ja komponentteja ei halua esitellä, niin silloin kannattaa ehkä katsastaa Corsairin 400C -kotelon sisarmalli, 400Q, joka on ilman ikkunaa, mutta vastavuoroisesti 400Q:n ominaisuuksiin kuuluu äänenvaimennus. Molemmille koteloille löytyy varmasti omat ystävänsä.

_MG_6643 (2)

Plussat ja miinukset:

+ EATX -tuki

+ Tarjoaa paljon mahdollisuuksia näyttävän kokoonpanon kasaamiselle

+ USB 3.0 -portit

+ Runsaasti paikkoja vesijäähdytyskennoille

+ Tuuletinpaikoissa magneettikiinnitteiset pölysuodattimet

+ Koko vasemman kyljen kokoinen muovinen ikkuna

+ Erinomainen ilmankierto

+ Kotelon pohjassa kerrankin riittävästi tilaa ilmankierrolle

+/- Hieman turhalta tuntuva virtalähteen ja kiintolevyt peittävä muovinen kate. Joko tykkää tai ei.

+/- Ei yhtään 5.25″ -laitepaikkaa (Ei edes sisäänrakennettua tuuletinohjainta)

– Ei USB Type-C -paikkaa etupaneelissa

mato78_gold

Corsair Carbide series 400C -kotelon tuotesivut

Corsair Carbide series 400C -kotelo muropaketin hinta.fi -palvelussa

Corsair Carbide series 400C -kotelo keskieuroopan Geizhals.eu -hintaseurannassa

Corsair Hydro H60 -vesijäähdytys

Asensimme Corsair Hydro H60 -jäähdyttimen Intel Core i7-4790K -suorittimelle käyttämällä H60 -jäähdyttimen CPU blokin ja pumpun yhdistelmän pohjasta valmiiksi löytyvää tahnaa, sekä käyttämällä H60:n mukana tomitettavaa tuuletinta, jolla korvasimme 400C -kotelon vakion takatuulettimen ja asensimme Hydro H60:n kennon kotelon takaseinään niin, että tuuletin imee kennon läpi kotelossa jo ehkä hieman lämmenneen ilman. Yllätyksekseni H60:n tehoissa ollaan noin perstuntumalta jääty yhtiön aiemmasta Asetekin valmistamasta H50 -vesijäähdytyksestä jonkin verran, mutta koska testeihin ei enää mistään vanhaa H50 -jäähdytintä löytynyt, niin annoimme asian olla.

Mikäli käytössä on hyvä suoritinyksilö tai tarkoituksena ei ole kummemmin ylikellotella, niin Corsairin H60 -jäähdytys on kyllä paikkansa ansainnut. Saimme ylikellotettua Intel Core i7-4790K -suorittimen vielä suht siedettävillä lämpötiloilla 4.5GHz saakka, mutta sitten alettiin olemaan jo kiinni throttlauslämpötiloissa. Paremmalla suoritinyksilöllä, joka ei lämpene näin valtavasti tai sitten ei tarvitse yhtä paljoa jännitettä, saattaa H60 -riittää vielä jonkin verran pidemmälle.

_MG_6603 (2)

Plussat ja miinukset:

+ Helppo ja nopea asentaa

+ Valmiiksi asennetut tahnat

+ Hiljainen

+ Kohtuuhintainen

+ Vaatii vain yhden 120mm tuuletinpaikan

+ Pitkä 5v takuu

– Hieman heikkotehoinen

mato78_silver

Corsair Hydro H60 -vesijäähdyttimen tuotesivut

Corsair Hydro H60 -vesijäähdytin muropaketin hinta.fi -palvelussa

Corsair Hydro H60 -vesijäähdytin keskieuroopan Geizhals.eu -hintaseurannassa

Tuotearvosteluiden suhteen saattaa olla hankalaa saada aikaan yhtenäistä linjaa jokaisen arvostelijan omatessa omanlaisensa tyylin ja tavan arvostella tuotteita. Verkkolehtemme toimituksessa olemme yhteisesti kuitenkin tätä silmällä pitäen rakentaneet yhteisen mielipiteen pohjalta yleiset ohjeet kuinka arvostelemme tuotteita.

Tuotteiden arvosteluissa pyritään ensisijaisesti keskittymään itse tuotteeseen ja sen käytettävyyteen erilaisissa tosielämän tilanteissa. Tämän myötä arvosteluun saadaan arvostelijan itsensä kokemukset tuotteesta ja sen käytöstä.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
50%
Mahtavaa
50%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.