Testissä: Compucase Cougar Supertower

Now Reading
Testissä: Compucase Cougar Supertower

Cougar_logo

Nykypäivänä markkinoilla on olemassa kaupan paljon erilaisia tietokonekoteloita joista jokaisen luulisi varmasti löytyvän omia tarpeitaan vastaavan mallin. Kotelomodaajat ovat luonnollisesti asia erikseen.

Compucase on yhtiö, joka valmistaa, myy ja vie virtalähteitä, tietokonekomponentteja sekä muita elektroniikkatuotteita. Yhtiö tuotevalikoima pitää sisällään siis virtalähteitä, adaptereita, PC -koteloita, tornipalvelinkoteloita ja muita oheislaitteita.

Toimintaa yhtiöllä on Taiwanissa, Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois -Amerikassa. Yhtiö vie tuotteitaan Eurooppaan, Aasian, Yhdysvaltoihin, Afrikkaan ja Oseaniaan. Tällä kertaa otimme testattavaksi Compucasen Cougar Supertower -tornikotelon.

 

Ominaisuudet

kotelo1

Mallinimi: 98R9

Kotelon tyyppi: Super-Tower

Mitat: 230 mm (L) x 530 mm(K) x 535 mm(S)

Kotelomateriaali: 1.0 mm alumiinia / SECC -metallia (terästä), etuoven materiaali on alumiinia

Asemapaikat: ulkoiset 7 x 5.25″ ja sisäiset 5 x 3.5″

Laajennuspaikat: Kymmenen (10)

Virtalähde: Standardi PS/2 -suositus: HEC-550TP-2WX

Emolevy: SSI / EEB / CEB / ATX / Micro-ATX

Tuulettimet: 1 x 12 cm (edessä), 1 x 12 cm (takana), optiona: 1 x 14 cm (katossa)

Kotelon paino: 12.08 kilogrammaa

 

– Muuta:

  • Hunajakennoilla varustetut etu -ja sivupaneelit tarjoavat maksimin jäähdytyksen
  • Irroitettava emolevytarjotin
  • Mahtuu neljä pitkää näytönohjainta

Kuvat

 

laatikossa2

Compucase toimittaa Cougar Supertower -kotelonsa normaalissa tavallisessa pahvilaatikossa jonka kyljessä kuva sen sisältämästä tietokonekotelosta. Tietokonekotelo on suojattu pahvilaatikon sisällä vaahtomuovikehyksillä.

Pahvilaatikon kummallakin ohuemmalla kyljellä on kantoaukot joiden ansiosta tämän ison pahvilaatikon kantaminen on suhteellisen helppoa.

kotelo1

Compucase toimittaa koteloa myös mustalla/punaisella värityksellä, mutta tällä kertaa tutkittavaksemme on löytänyt tiensä harmaan/mustan värityksen versio. Compucasen kotelo on todellakin ison kokoinen ja sen mitat ovatkin 230 mm (L) x 530 mm (K) x 535 mm (S).

Painoa pelkälle kotelolle kertyy yhteensä mukavat 12.08 kilogrammaa. Kotelonsa vasempaan kylkeen yhtiön insinöörit ovat päätyneet sijoittamaan mustaksi maalatun metalliverkon.

kotelo3

Cougar -tietokonekotelo käsittää myös kiitettävänä ominaisuutena erittäin tukevan oloisen oven.

kotelo2

Kotelon katossa sijaitsee hunajakennoinen ritilä. Kotelon kattoon saa vaihtoehtoisesti asennettua 14:sta senttimetrin tuulettimen.

etupaneeli

Kotelonsa etupaneelin Compucase on päättänyt sisällyttää vasemmalta oikealle lueteltuna seuraavat liitännät, painikkeet sekä valot: Reset, mikrofoni -ja kuuloke -liitännät, e-SATA -liitäntä, kaksi USB 2.0 -liitäntää sekä Firewire -liitännän ja virtapainikkeen.

Reset -ja virtapainikkeet on lisäksi kokoonpanon ollessa päällä reunustettu sinisin ledi -valoin. Mielestäni etupaneelin USB -liittimet sijaitsevat liian lähellä toisiaan. Näppäimistö/hiiri -kombon lähettimen täyttäessä yhden USB -liittimistä ei vierelle mahdu enää normaalin kokoista USB -tikkua.

takaa

Kotelon sivupaneelit on kiinnitetty kahdella sormiruuvilla joiden irroittamisen jälkeen kyljet voi nostaa kätevästi pois paikaltaan. Ruuvien lisäksi kylkipaneeleille on myös oma näppärä lukitusmekanisminsa. Kuvasta näkee kuinka Compucase on päättänyt varustaa kotelonsa kahdella jalustalla.

Emolevytarjottimen irtiottaminen on myös tehty käteväksi ja siinä onkin näppärän oloinen kahva, jonka avulla tarjotin on helppo vetää ulos kotelosta. Virtalähteen paikan yhtiö on päättänyt sijoittaa kotelon takapaneelin yläosaan. Emolevyn I/O -paneelin vierelle on sijoitettu metalliverkko, jonka kohdalle on sijoitettu yksi 12:sta sentin tuuletin.

cable_managment

Yllä olevassa kuvassa nähdään kotelon oikea kylki. Kuten kuvasta voidaan huomata, vedetään johdot emolevyn taustapuolelta. Emolevyn etupuoli pysyy näin ollen siistinä ja johtovapaana alueena.

cable_managment1

Tässä kohtaa Compucase olisi voinut viedä ajatuksen vielä hieman pidemmälle ja lisätä mukaan emolevyn taustapuolelle myös kumiset sidontalenkit joilla johdot saisi siististi kiinnitettyä taustalevyyn.

sisalta

Yllä olevassa kuvassa kotelon vasen kylki avattuna. Kuvassa oikealla nähdään selvästi kiintolevykelkka sekä sen yläpuolella sijaitsevat yhteensä seitsemän 5.25 tuuman ulkoista asemapaikkaa. Kiintolevykelkan tapaan myös näiden asennus onnistuu ilman työkalujen apua.

kiintolevykelkka

Kiintolevyjen asentamisen helpottamiseksi on Compucase päätynyt asettamaan kiintolevykelkan 90 astetta sivusuuntaan. Kiintolevykelkkaan on mahdollista asentaa yhteensä viisi kiintolevyä. Etupaneelista löytyy lisäksi yksi 12 senttinen tuuletin, joka huolehtii kiintolevyjen viileänä pysymisestä.

cougar_korttipaikat

Yllä olevassa kuvassa nähdään selvästi kotelon korttipaikat ja korttien kiinnitysmekanismit. Kiinnitysmekanismi on työkaluvapaa joten ruuveja korttien kiinnittämiseen ei tarvita. Kuvassa koteloon asennettuna GeForce GTX 280.

Tarkastelemme tulevissa kuvissa vielä tarkemmin kotelon sisustaa komponenteilla varustettuna ja voimme todellakin huomata kuinka tilava tämä kyseinen tietokonekotelo oikeastaan on. Kuvassa näkyvät mustat kiinnikkeet ovat ne joiden avulla laajennuskorttien kiinnitys tapahtuu.

kotelo_koottu

Yllä olevassa kuvassa Compucasen koteloon asennettuna Intel DX58SO -emolevy, Core i7 920 -prosessori vakiojäähdytyksellä ja PNY:n GeFroce GTX 280 -näytönohjain. Kuvasta voidaan selvästi huomata kuinka isosta kotelosta todellakin on kyse.


Loppusanat

Kaiken kaikkiaan testiin ottamamme Compucasen tietokonekotelo on varsin hyvä ratkaisu paljon kotelotilaa vaativalle tehokäyttäjälle. Koteloon voi mahduttaa yhteensä kaikkiaan neljäkin pitkää näytönohjainta kunnon grafiikkasuorituskykyä haettaessa.

Kotelon alumiininen oikea kylkinpaneeli on sen verran ohut, että kaapelit saattavat pullistaa sitä jonkin verran, riippuen tietysti myös omista asennustaidoista kaapeleita vedettäessä.

Mielestäni Compucase on onnistunut kotelonsa suunnitellussa suhteellisen mainiokkaasti. Pientä parannuksen varaa luonnollisesti on, kuten esimerkiksi kylkipaneelien paksuus. Todella paljon itseäni tässä kotelossa kiehtoo sen suhteellisen massiivinen koko.

Artikkelin kirjoitushetkellä kyseistä Compucasen koteloa saa esimerkiksi Multitronicista 191 euron hintaan. Pitää kuitenkin muistaa, että 191 euroa on suhteellisen paljon tästä kotelosta, vieläpä ilman virtalähdettä. Päädyin antamaan kyseiselle kotelolle arvosanaksi kolme tähteä viidestä.

Plussat ja miinukset:

+ Jämerä ovi

+ Kiintolevykelkan suuntaus

+ Iso

+ Hiljainen

– Kallis

– Ohuet kylkipaneelit

– Etupaneelin USB -liittimet liian lähellä toisiaan

Silver_mato78

Multitronic

Compucase Cougar Supertower Tuotesivut

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.