Testissä: NZXT Tempest 410

Now Reading
Testissä: NZXT Tempest 410

pikku kuva

Testeihin saapui NZXT:n Tempest 410 -kotelo, joka on selvästi suunniteltu pelaajille ja niille jotka eivät konetta piillottele. Tempest 410 eroaa alkuperäisestä vuoden 2008 edeltäjästään hieman muotoilultaan ja ulkonäöltään, mutta samoja piirteitä on huomattavissa.

410 on hillitympi ilman ikkunaa ja LED-tuulettimia, mutta ikkunaa kaipaaville on olemassa NZXT 410 Elite, joka eroaa normaali versiosta ikkunalla, johtojen läpivienneillä ja yhdellä ylimääräisellä tuulettimella. Ensin katsotaan millaisia ominaisuuksia kotelosta löytyy ja sen jälkeen syvennymme kuviin sekä itse asennukseen. Komponenttien asentaminen oli helppoa, mutta myös ongelmia ilmaantui, niistä lisää myöhemmin.

logo

Tekniset tiedot:

Malli     Tempest 410
Materiaalit Teräsrunko, ABS -muovia, teräsverkkoa Tower Steel
Fyysiset mitat Plastic/Steel
DIMENSIONS (W x H x D) (L) 215 x (K) 481x (S) 496mm
VGA Clearance Maximum
315mm w/o HDD, 290mm w/ bracket, 250mm w/ HDD installed
Prosessorijäähdyttimen maksimi korkeus 170mm
Näytönohjaimen pituus

290mm (kiintolevy kelkan kanssa)
315mm (ilman kiintolevy kelkkoja)

Jäähdytysjärjestelmä

Edessä: 2x 120mm tuuletin paikat(1kpl 1200RPM mukana)
Takana: 1x 120mm tuuletin paikat(1kpl 1200RPM mukana)
Katossa: 2x 120/140mm tuuletin paikat
Kyljessä: 2x 120mm tuuletin paikat
Pohjassa: 1x 120mm tuuletin paikat

5.25″ laitepaikat 3 ulkoista
3.5″/2.5″ laitepaikat   8 sisäistä
Etupaneelin liittimet USB3.0 x 1kpl, USB2.0 x 3kpl , Mic x 1kpl, Audio x 1kpl
Laajennuskorttipaikat 7
Paino 7.8KG
Tuetut emolevytyypit ATX, MICRO-ATX, MINI ATX, FLEX ATX, MINI ITX

                                                                                         


DSC02976

Kotelo saapui normaalissa ruskeassa pahvilaatikossa, jonka kylkeä koristaa kotelon kuva ja malli. Kuljetuksen aikana pakkauksen kylkeen oli tullut pelottavan syvä reikä ja nyt nähdään onko pakkaus suorittanut tehtävänsä kunnialla loppuun.

DSC02977

Kotelon päädyt ovat identtiset painatukseltaan ja niissä listataan kotelon tärkeimmät ominaisuudet.

DSC02981

Kun kotelon saa pakkauksestaan huomaa, että kotelo säilyi ehjänä vaikka paketista huomaa ettei sitä ole silkkihanskoin käsiteltykkään.

DSC02982

Ja siinä koko komeus on. Kotelo tuntuu jämäkältä eikä mitään merkkejä naarmuista tai kolhuista löytynyt.

DSC02984

Etupaneeli näyttää omaan silmään hieman sekavalta kaikkine urineen, verkkoineen ja kulmikkaisine muotoinee, mutta mielipiteitä on monia. Toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.

DSC02994

Toisen puolen sivupaneelissa ei ole juuri mitään erikoista. Etupaneelin kolot johtuvat irrotetuista tuulettimista joista kohta lisää.

DSC02996

Takaa löytyy kaikki normaalit reiät mitä nykykoteloista löytyy sekä lisäksi 120mm tuuletin. Myös katon teräsverkon vapautuspanike löytyy ylhäällä näkyvästä kolosta.

DSC03027

Sivupaneelista löytyy 120mm tuulettimien paikat poikittain, joihin ei tule mukana pölysuodatinta.

DSC03007

Katosta löytyy paikat 120mm tuulettimille tai 240mm ja 35mm jäähdyttimelle. Molemmissa päädyissä on leikkaukset jäähdyttimille meneville letkuille.

DSC02990

Katossa olevan luukun alle kätkeytyy varsin kätevä ominaisuus.

DSC03029

Sinne voi laittaa liian pitkät johdot kerälle, jotka voi viedä sinne etupaneelin uria pitkin. Taaempana on myös lokero pikkutavaroille.

DSC02998

Pohjasta löytyy paikka 120mm tuulettimelle, mutta siinäkään ei ole pölysuodatinta. Virtalähteen sisäänotto ilmalle on sentään saatu pölysuodatin.

DSC02999

Virtalähteen pölysuodatin on ala-arvoinen. Reiät on sopivan kokoisia villakoiria estämään, mutta normaali pöly pääsee miltein vaivatta sisään. Myös pölysuojan koko on liian pieni, reunat jäävät auttamatta suojaamatta ja tästä pääsee jo pienet pölypallotkin läpi, kun ilmavirtaa on tarpeeksi.

DSC02993

Päältä löytyy virta- ja reset napit, jotka ovat hiiren painikkeiden tapaisia eivätkä painu kovin syvälle.

DSC02992

Virta- ja reset -painikkeiden alta löytyy kovalevyn aktiivisuudesta kertova valo ja virtavalo. Niiden alapuolelta löytyy kolme kappaletta USB2.0 -liittimiä ja yksi USB3-liitin.

Edestä löytyy myös 3.5mm liitännät kuulokkeille ja mikrofonille, mutta näitä ei ole merkattu mitenkään. Ohjekirja osaa kertoa, että ylempi on audioliitäntä ja alempi on mikille.  5.25″ paikoissa on käytetty kätevää pikalukitusta, toisin kuin useimmista koteloista löytyviä suojien takana olevia hakasia.

DSC03018

Edessä olevat tuulettimet on sentään SilverStonen logoa muistuttavien pölysuojien takana.

DSC02989

Tuulettimien takaa löytyy kovalevykehikko ja niiden kovalevykelkat. Kovalevyt laitetaan sisään ulkoa käsin ja nekään eivät olleet täysin ongelmattomat. Tuulettimet on tämän ratkaisun vuoksi laitettu kätevästi irrotettaviin moduuleihin.

DSC03015

Tuulettimen moduuli on kätevä ellei aio itse tuuletinta montaa kertaa vaihtaa.

DSC03014

Tuulettimen 3-pinnisen liittimen lyhyys ainakin itsellä unohtui ja asensin tuulettimen ensin väärin päin. Eli tuulettimen johto yltää moduulin liittimeen vain yhdellä tapaa. Kuvasta selviää hyvin tuuletinmodulin liitäntä ja johdon lyhyys.

DSC03019

Kuva kotelon puoleisesta liittimestä, johon moduulin kosketuspinnat osuvat. Liittimen takana on  3-pinninen liitin ja siitä lähtevä jatkojohto.

DSC03008

Kotelon kylkipellin takaa löytyy valkoinen laatikko, josta löytyy ruuvit ja käyttöohjeet. Laatikko on ujutettu ruuvien ja etupään väliin estämään laatikon lentely kotelon sisällä.

DSC03021

Laatikosta löytyy käyttöohjeet ja pieniä pusseja joihin on lajiteltu kaikki ruuvit erikseen. Tämä on erittäin hyvä, koska useissa koteloissa kaikki ruuvit on laitettu yhteen pussiin ja tarvittavien ruuvien etsiminen on turhauttavaa.

DSC03022

Pusseista löytyi myös kätevä työkalu, jolla saa kiristettyä emolevyn korokkeet kätevästi ruuvimeisselillä.

DSC03012

5.25″ paikkojen pikakiinnitykset olivat aluksi hieman hämmentävät, mutta ohjekirjaa luettuani niiden toiminta selkeentyi. DVD-asema liikkui pelkällä pikakiinnityksellä muutaman millin, mutta ruuveilla kiristettynä liikkumista en enää havainnut.

DSC03009

Kovalevykelkat tuottivat eniten ongelmia allekirjoittaneelle. Ensin itse kelkka on tehty jo melko tiukaksi saada normaali 3.5″ levy sisään ja kun sen olet saanut tahkottua kelkkaan niin alkaa sovittelu kehikkoon. Testi kotelossa kehikkoa täytyi hieman laventaa että kelkka mahtui tiukasti menemään paikalleen. Myös kelkan metalli tapit jotka menevät kiintolevyn ruuvi reikiin meinasivat jäädä liian ylös eikä näin ollen olisi mennyt kehikkoon. Eli niitä on syytä painaa kunnolla reikiin.

Myös kovalevyn poistaminen kelkasta vaati talttapäistä ruuvimeisseliä, että kelkan ja kovalevyn sai erotettua toisistaan. Kuvasta näkyy lisäksi kuinka jos haluaa laittaa pohjaan tuulettimen, täytyy alimmainen kovalevykelkka ottaa pois.

DSC03023

Takaa löytyy runsaasti paikkoja nippusiteille.

DSC03024

Takana on runsaat 24mm tilaa johdoille eli isommatkaan johtoniput eivät estä sivupaneelia sulkeutumasta kunnolla.

DSC03026

Seuraavaksi kootaan komponentit koneen sisälle ja nähdään miten siihen saa nätisti asennettua kiinteillä johdoilla varustetun OCZ EliteXStream 1000w virtalähteen.

DSC03063

Komponenttien asennus sujui vaivatta eikä kovalevykelkan asentamisen jälkeen enää ollut ongelmia. Ainoa mikä jä harmittamaan on ettei mukana tullut USB3 ->USB2.0 -adapteria etupaneelin sisäiselle liitännälle.

DSC03065

Emolevytarjottimen takana tila riitti hyvin vaikka johtoja meni päällekkäin. Ylimääräiset johdot sai piilotettua mukavasti kovalevykehikon taakse.


Loppusanat:

No onko tämä nyt hyvä vai huono? Siinäpä se, ominaisuuksia kyllä löytyy ja ne ovat jokaisen tarpeen mukaan joko hyviä tai huonoja. Esimerkiksi Corsairin H100:n omistajat varmasti tykkäävät 240mm jäähdyttimen paikasta katossa koska jäähdytin menee helposti kotelon ”sisään” ilman, että täytyy asentaa sitä vinoon kuten esimerkiksi Fractalin R3:ssa  jäähdytin ei mahdu tuulettimineen kotelon sisälle. Toisaalta ellei siihen laita mitään niin siinä on vain iso hyödytön kolo, josta pöly pääsee sisälle ja ääni ulos.

Toinen ominaisuus joka on hieman huono on kovalevykehikko ja tapa jolla kovalevyt laitetaan koneeseen. Ominaisuus tuntuu aluksi mukavalta ja hyvältä mutta kun aletaan kokoamaan konetta niin huomaa ettei välttämättä olekkaan paras idea laittaa kovalevykehikkoa pitkittäin jos sattuu olemaan enemmän kovalevyjä ja näytönohjaimet ovat Crossfire tai SLI tilassa niin johtoja alkaa kertymään kotelon etuosaan kiitettävästi. Jos kovalevykehikko laitettaisiin poikittain, niin johdot saataisiin taakse piiloon ja näytönohjaimille olisi enemmän tilaa, myös tällä tavalla on haitta puolensa kun kovalevykehikko estää ilmavirran esteettömän kulun.

Ellei satu omistamaan montaa kovalevyä ja näytönohjainta crossfire tai SLI -tilassa, niin tämä soveltuu hyvin peruskäyttäjälle, joka haluaa hieman erikoisemman kotelon kuin niin monella oleva Fractalin R3. Myös ikkunaa kaipaavalle löytyy Elite-malli.

DSC02982

NZXT Tempest 410 -kotelo

Plussat ja miinukset.

+ Etupaneelin pitkien johtojen säilytyspaikka

+ Runsaasti tilaa johdoille emolevytarjottimen takana

+ Mahdollisen jäähdyttimen asennus kattoon

+ Emolevyn korokkeen kiristystyökalu

+ Muotoilu

-Muotoilu

– Liian kapea kovalevykehikko testikotelossa

– Kotelon etupaneelissa ei mikki- ja kuulokeliittimiä ole merkitty

– Ei USB 3.0 -> USB 2.0 -sovitinta

mato78 approved

NZXT Tempest 410 kotelon tuotesivut

NZXT Tempest 410 kotelo hintaseurannassa, eipä löydy ei

NZXT Tempest 410 kotelo Geizhals -hintaseurantapalvelussa

  

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.