Asus W90 – pelikannettava

Now Reading
Asus W90 – pelikannettava

asusw90_etusivu

Tämänkertaisessa artikkelissamme keskityn Asuksen W90-pelikannettavaan, jonka pääasiallinen tarkoitus on yksinkertaisesti lyödä kaikki muut laudalta. Asuksen pelikannettavan vaatimattomiin ominaisuuksiin sisältyy muun muassa kaksi ATI Radeon Mobility 4870-näytönohjainta CrossFireX-tilassa, Intel T9600-prosessori, kuusi gigatavua DDR2-muistia ja 18.4 tuumainen WUXGA-näyttö.

Artikkelissa keskitymme pelikannettavan ominaisuuksiin sekä testaamme kannettavan suorituskykyä Fritz Chess Benchmark-, HD Tune-, 3DMark06-, 3DMark Vantage-testiohjelmilla. Lisäksi, testaamme kannettavan tarjoamaa suorituskykyä peleissä Crysiksen voimin.

Asus Turbo Gear-sovelluksen avulla on mahdollista nostaa prosessorin kellotaajuutta mikä taas tarkoittaa suoraan lisää suorituskykyä. Testaammekin kannettavaa siis vakiokellotaajuuden lisäksi myös nostamalla prosessorin kellotaajuuden 3056 MHz:iin.

W90 pysyy viileänä sekä hiljaisena, huolimatta siitä, että sen graafista suorituskykyä vauhdittaa kaksi ATI HD4870-näytönohjainta sekä Intelin nopea prosessori. Syy tähän löytyy kannettavan käsittämästä kolmesta eri jäähdyttimestä koostuvasta jäähdytysjärjestelmästä, jonka jokainen osa huolehtii omasta komponentistaan niin, että lämpötila laskee toisinaan jopa alle normaalilämpötilan.

Horjumattoman suorituskyvyn lisäksi jäähdytysjärjestelmä mahdollistaa myös ylikellotuksen. Suomessa W90 tulee lähtökohtaisesti 2.8 GHz kellotaajuudella toimivalla Intel T9600 Core 2 Duo –prosessorilla varustettuna.

Ominaisuudet

– Intel Core 2 Duo prosessori T9600
– Intel X38 + ICH10R-piirisarja, FSB=1066 MHz
– Microsoft Vista 64 bit SP1 Premium-käyttöjärjestelmä
– DDR2 800MHz, 6GB, kolme SO-DIMM-paikkaa
– 18.4” laajakuva HD ultrakirkas LCD-näyttö(W90Vp/W90Vn)
– ATI CrossFireX, ATI Mobility Radeon™ HD 4870, GDDR3 1024MB VRAM
– 320 + 320Gt (7200 kierr./min)
– Blu-ray Combo
– 2.0 megapikselin Auto Focus Web-kamera
– 802.11 Draft N langaton
– BlueTooth 2.1+EDR
– 10/100/1000 Mbps Ethernet
– 56k Modeemi
– 5.1-kanavaiset Altec Lancing kaiuttimet (w/ subwoofer),
– Toisen sukupolven Dolby™ Home Theater
– Laajennettavuus

 • 1 x HDMI
 • 1 x E-SATA
 • 4 x USB 2.0
 • IEEE 1394
 • VGA-portti (D-Sub)
 • Kuulokkeet (SPIDIF)
 • Mic-in
 • 8 in 1-kortinlukija
 • 1 x Express Card
 • 1 x CIR
 • RF-sisään (w/ TV SKU)
 • 1 x Modeemiliitäntä (RJ11)
 • 1 x RJ45-liitäntä

Kuvat

 

asusw90_pahvilaatikko

Asus tarjoilee huippuluokan multimedia/pelikannettavansa hieman erilaisen muotoisessa isossa mustassa pahvilaatikossa, jonka kylkeen on painettu kuva itse kannettavasta sekä sen tuotenimi.

asusw90_kamat

Asus toimittaa multimediakannettavansa mukana langattoman Bluetooth-hiiren, tarvittavat ohjelmisto-CD:t ja paperiset käyttöohjeet sekä kaukosäätimen ja IR-vastaanottimen.

asusw90_kamat1

Yllä kuvassa Asus W90-multimediakannettavan virtajohto ja muuntaja.

asusw90_paalta

 

asusw90_kuva

Yllä kuvassa itse Asus W90-multimediakannettava. W90 on 18.4 tuumaisen laajakuvanäytön sisältämä suurikokoinen multimediakannettava, joka toimii varmasti myös työpöytäkoneen korvaajana. Nykyiseen tapaan on myös tämän kannettavan näytön materiaali glossy. Näytön maksimi resoluutio on 1920 x 1080, joten siltä onnistuu mainiosti myös 1080p-videoiden katselu.

asusw90_nappis

Yllä kuvassa multimediakannettavan täysikokoinen näppäimistö. Näppäimistön tuntuma oli varsin hyvä. Kuvassa vasemalla ylhäällä virtanappula, jonka avulla kannettava voidaan käynnistää kahdeksassa sekunnissa toimintakuntoon sen sisältämän Express Gate-ominaisuuden avulla. Kuvassa ylhäällä oikealla on kannettavan varsinainen virtapainike.

Näiden väliin jäävät puolestaan erikoisnäppäimien kummallekkin puolelle sijoitetut kaksi Altec Lansingin kaiutinta. Subwoofer sijaitsee kotelon pohjassa. Oikeanpuolisin näistä erikoisnäppäimistä on Turbo Gear, jonka avulla prosessorin kellotaajuutta voidaan nostaa maksimissaan aina 25 prosentilla vakiokellotaajuudesta. Kyseessä on ilmeisesti samankaltainen ominaisuus kuin MSI:n jo hyvän aikaa kannettaviinsa sisällyttämä Turbo-nappula.

Erikoisnäppäimissä mukana lisäksi kuusi pisteen näköistä valkoista hipaisunäppintä joiden avulla on helppo muuttaa näytön kirkkauden/kontrastin tasoa.

asusw90_nappis_vasen

Yllä lähikuvassa näppäimistön vasemmalta puolelta löytyvät hipaisunäppäimet joiden avulla audio-ominaisuuksien käyttö on helppoa. Näiden näppäimien avulla voidaan muuttaa äänenvoimakkuutta sekä toistaa, pysäyttää, kelata video tai äänitiedostoja.

asusw90_kosketuslevy

Yllä kuvassa multimediakannettavan kosketuslevy. Myös kosketuslevyn tuntuma oli varsin hyvä myös pidemmän käytön aikana.

asusw90_etu_sivu

Kannettavan tietokoneensa etuosaan on Asus sijoittanut 5.1-kanavaiset Altec Lancing kaiuttimet.

asusw90_taka_sivu

Takapuolelta puolestaan löytyy RJ11 -ja RJ45-liittimet sekä HDMI -ja VGA-videoulostulot ja laturin virta.

asusw90_vasen_sivu

Kannettavansa vasempaan kylkeen Asus on sijoittanut Kensington-lukkopaikan, yhden USB 2.0-liitännän ja audioliittimet mikrofonille sekä kuulokkeille.

asusw90_oikea_sivu

Kannettavan tietokoneen oikea kylki puolestaan on varustettu ExpressCard/54-paikalla, 8-in-1-kortinlukijalla, FireWire -ja eSATA-porteilla sekä kolmella USB 2.0-liittimellä.


Testitulokset ja yhteenveto

Testitulokset

 

asusw90_etusivu

Keskityimme testaamaan Asuksen tarjoaman pelikannettavan suorituskykyä Fritz Chess Benchmark-, HD Tune Pro-, 3DMark06-, 3DMark Vantage -ja PCMark 05-testiohjelmilla. Lisäksi, testaamme kannettavan tarjoamaa suorituskykyä peleissä Crysiksen voimin.

Asus Turbo Gear-sovelluksen avulla on mahdollista nostaa prosessorin kellotaajuutta mikä taas tarkoittaa suoraan lisää suorituskykyä. Testaammekin kannettavaa siis vakiokellotaajuuden lisäksi myös nostamalla prosessorin kellotaajuuden 3056 MHz:iin.

 

HD Tune Pro

Testasimme Asuksen W90-multimediakannettavan kiintolevyn suorituskykyä HD Tune Pro-testiohjelman versiolla 3.10.

hdtune_w90

Ajoimme HD Tune Pro 3.10 -testiohjelmalla lukutestin ja minimiksi lukunopeudeksi saatiin 39.2 MB/sekunnissa ja maksimiksi puolestaan taas saatiin 84.9 MB/sekunnissa. Keskimääräinen nopeus oli 66 MB/sekunnissa.

Hakuajaksi saatiin 16.8 millisekuntia, kun prosessorin käyttö oli 3.3 prosenttia ja Burst rate -arvoksi 81.6 MB/sekunnissa.

 

Fritz Chess Benchmark

Testasimme kannettavan suorituskykyä jo tutuksi tulleella Fritz Chess Benchmark-testiohjelmistolla. Ajoimme testin sekä prosessorin vakiokellotaajuudella että 3056 MHz:n kellotaajuudella.

fritz_w90

Vakiokellotaajuudella Fritz Chess Benchmark antoi koneella tulokseksi 3825 kn/s, joka vastaa 1GHz Pentium 3-prosessorin nopeutta 7.97 kertaisesti.

fritz_3056mhz

3056 MHz:n kellotaajuudella Fritz Chess Benchmark antoi koneella tulokseksi 4193 kn/s, joka vastaa 1GHz Pentium 3-prosessorin nopeutta 8.74 kertaisesti.

 

3DMark 06

 

3dmark06-kaavio

Ajoimme 3DMark 06-testit prosessorin toimiessa sekä vakiokellotaajuudella että ylikellotettuna 3056 MHz:n kellotaajuudella.

 

3DMark Vantage

3DMark Vantage on FutureMarkin viimeisin pelitesti, joka hyödyntää useita uusia tekniikoita ollen pelkästään DirectX 10/Vista -testiohjelmisto. 3DMark Vantage sisältää kaksi pelitestiä, kaksi prosessoritestiä ja kuusi muuta ominaisuustestiä.

Tämänkertaisessa testissä ajoimme testin läpi High -ja Performance-asetuksilla ja vertailemme kokonaispistemääriä.

3dmark_vantage_kaavio

Ajoimme myös 3DMark Vantagen High -ja Performance-testit prosessorin toimiessa sekä vakiokellotaajuudella että ylikellotettuna 3056 MHz:n kellotaajuudella.

 

Crysis

crysis_kaavio

Testissä käytettiin HardwareOC:n Crysis Benchmarkkia v1.5.0.0. Asetuksista oli kytketty päälle Very High, 4xAA ja 8xAF ja testikenttänä toimi HOC Core.

Yhteenveto

Asuksen W90 on tähän kaikista testaamistani kannettavista tietokoneista ehdottomasti nopein ja tehokkain. Asus onkin selvästi panostanut kyseisen kannettavansa kanssa sekä laatuun, suorituskykyyn/tehoon että viimeistelyn jälkeen.

Kannettavan haittapuolina voidaan pitää sen suurta tehonkulutusta, kaiuttimen äänenlaatua, akun kestoa ja ehkäpä painoa, mutta pitää kuitenkin muistaa, että jo ostopäätöstä mietittäessä tiedetään sen kuitenkin olevan tarkoitettu enemmälti pöytäkoneen korvaajaksi kuin mukavaksi matkakumppaniksi. Hintaa Suomessa Asuksen W90 kannettavalle tietokoneelle tulee yhteensä 3299 euroa.

 

Plussat ja miinukset

+ Suuri ja hyvä näyttö

+ Työpöytäkoneen korvaaja

+ Hyvä näppäimistö

+ Kosketuslevy

+ Blu-Ray-asema

– Suuri tehonkulutus

– Akun kesto

– Näytön heijastukset

– Kaiuttimet

– Paino

Gold_mato78

 

Asus W90 multimediakannettavan Tuotesivut

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.