HP Pavillion dv2-1110eo

Now Reading
HP Pavillion dv2-1110eo

hp_neo_11

Hewlett-Packardin eli HP:n Pavillion dv2-1110eo kannettava tietokone on ensimmäinen sirujätti AMD:n uuden Neo-sirun sisältävä kannettava. Kyseinen kannettava tietokone sisältää kahden ytimen AMD Athlon X2 Neo L335 -prosessorin, joka on siis tarkoitettu erittäin ohuille kannettaville tietokoneille. Prosessori toimii 1,60 GHz:n kellotaajuudella ja sisältää L2-tason välimuistia yhteensä 512 kt.

Tässä artikkelissa tutustumme HP:n kyseiseen kannettavaan sen eri ominaisuuksien ja suorituskyvyn kautta. Keskityimme tarkastelemaan HP:n tarjoaman kannettavan suorituskykyä Fritz Chess Benchmark-, HD Tune Pro-, 3DMark06 -ja PCMark 05-testiohjelmilla.

 


Kuvat

 

hp_neo_1

Hewlett-Packard toimittaa kannettavansa mukana 6-kennoisen litiumioniakun (Li-Ion), muuntajan ja sen virtajohdon.

hp_neo_2

Edellisten lisäksi mukaan tuotelaatikkoon on pakattu myös kuvassa näkyvään ruskeaan pahvilaatikkoon usealla eri kielellä varustetut paperiset käyttöoppaat, tietoa Win7-päivitysmahdollisuudesta ja näytön puhdistusliina.

hp_neo_3_0

Yllä kuva itse kannettavan päällipuolesta eli kannesta. Kuvassa vasemmalla ylhäällä näkyvissä HP:n logo. Muuten kannettavan kansi on kokonaan valkoinen.

web_kamera

Näyttöpaneelin yläosassa puolestaan sijaitsevat vasemmalta oikealle lueteltuna kuvassa näkyvät sisäinen mikrofoni, web-kameran merkkivalo ja itse web-kamera.

hp_neo_3

Kuvassa HP:n läppärin näppäimistö ja ohjauslevy. Oikeassa etureunassa sijaitsevat kannettavan tietokoneen merkkivalot joiden merkitykset on yksityiskohtaisesti selitetty alemman kuvan kohdalla. Näppäimistön koko on 92 prosenttia normaalikokoisen tietokoneen näppäimistön koosta.

Läppärissä on lisäksi disablointi eli käytöstäpoistopainikkeella varustettu ohjauslevy, jossa erillinen pystysuuntainen vieritys ylös/alas -levy, äänenvoimakkuuden säätö- ja vaimennuspainike. Näppäimistön painikkeiden lisätoiminnot on piilotettu F-painikkeiden alle fn-funktiopainikkeen avulla.

hp_neo_3_1

Yllä lähikuvassa kannettavan oikeasta etureunasta löytyvät merkkivalot langattoman WiFi-yhteyden liitettävyydelle (IEEE 802.11b, IEEE 802.11g), virralle, akun lataukselle ja kiintolevyaktiviteetille.

hp_neo_4

Kannettavan tietokoneen vasemmasta reunasta löytyy lämpimän ilman poistoaukko, kaksi USB-liitintä, HDMI -ja VGA-videoulostulot sekä integroitu 10/100BT-Ethernet RJ45-verkkoliitäntä.

hp_neo_5

HP:n kannettavan tietokoneen oikealle sivulle on puolestaan sijoitettu vasemmalta oikealle lueteltuna virtakytkin, langattoman verkkoyhteyden painike, digitaalisen median korttipaikan merkkivalo, sisäinen viiden muistikortin lukulaite (Secure Digital, MultiMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro, xD Picture Card), kuuloke- ja mikrofoniliitännät, USB-portti, virtaliitin sekä lukitusvaijerin kiinnityspaikka.

hp_neo_6

Yllä olevassa kuvassa näkymä kannettavan pohjasta. Miniläppärin pohja on hyvin tasainen ja siihen on liimattu ainoastaan sarjanumerotarra sekä Windowsin lisenssitarra. Akku näkyy kuvan yläreunassa, joka on hieman koholla kannettavan pohjan muusta pinnasta. Akun reunoilla on kaksi kumitassua suojaamassa pohjan pintaa ja estämässä koneen liukumista pöydällä käytettäessä. Kaksi kumitassua löytyy myös kannettavan alareunoilta.

HP ProtectSmart-tekstin alle on sijoitettu läppärin sisältämä Toshiban 250 gigatavun SATA-kiintolevy, sen yläpuolella puolestaan on muistikamman sijoituspaikka ja tämän oikealle puolelle on päädytty puolestaan sijoittamaan WLAN-kortti. Ohuen kannettavansa etureunaan on HP sijoittanut Altec Lansingin stereokaiuttimet.

hp_neo_7

Yllä olevassa kuvassa oikealla näkyvissä akun alla sijaitseva matkapuhelimen SIM-kortin sijoituspaikka mobiililaajakaistan käyttöä varten.

hp_neo_8

Kuvassa näkyvissä kannettavan tietokoneen sisältämä WLAN-kortti.

hp_neo_9

Yllä olevassa kuvassa oikealla puolella on näkyvissä kannettavan tietokoneen muistipaikka, johon on asennettu 2GB kokoinen muistikampa. Laite tukee myös 4GB kokoista muistikampaa joten muistin tuplaaminen onnistuu. Vasemmalla puolella on mini PCI-e -paikka, johon on mahdollista kytkeä esimerkiksi pienikokoinen SSD-asema tai jokin laajennuskortti. Mini PCI-e -paikan yläpuolella pilkistää hieman SIM-kortin peltinen asennuskehys.

hp_neo_10

Yllä olevassa kuvassa on puolestaan kannettavan kiintolevy, jonka on valmistanut japanilainen tallennusjätti Toshiba. SATA-liitäntäisen kiintolevyn koko on 250 gigatavua ja nopeus 5400 k./min. Kiintolevyllä on lisäksi HP ProtectSmart-kiintolevysuojaus.


Testitulokset

hp_neo_11

Keskityimme testaamaan HP:n tarjoaman kannettavan suorituskykyä Fritz Chess Benchmark-, HD Tune Pro-, 3DMark06 -ja PCMark 05-testiohjelmilla.

cpu-z_1

Kyseinen kannettava sisältää kahden ytimen AMD Athlon X2 Neo L335-prosessorin, joka on siis tarkoitettu erittäin ohuille kannettaville tietokoneille. Prosessori toimii 1,60 GHz:n kellotaajuudella ja sisältää L2-tason välimuistia yhteensä 512 kt.

gpu-z_shotti

Kuten GPU-Z -ohjelman kuvankaappauksestakin voidaan nähdä on HP:n kannettava varustettu ATI Mobility Radeon HD 3410-näytönohjaimella, joka on valmistettu 55 nanometrin valmistustekniikalla ja sisältää kaiken kaikkiaan 181 miljoonaa transistoria 61 neliömillimetrin alueella. Lisäksi, se sisältää kaikkiaan 512 megatavua videomuistia ja grafiikkapiiri/muistit toimivat 550/500 MHz:n kellotaajuuksilla.

HD Tune Pro

Testasimme HP:n multimediakannettavan kiintolevyn suorituskykyä HD Tune Pro-testiohjelman versiolla 3.10.

hdtune30pro_read

Ajoimme HD Tune Pro 3.10 -testiohjelmalla lukutestin ja minimiksi lukunopeudeksi saatiin 15.4 MB/sekunnissa ja maksimiksi puolestaan saatiin 76.4 MB/sekunnissa. Keskimääräinen nopeus oli 56 MB/sekunnissa.

Hakuajaksi saatiin 18.4 millisekuntia, kun prosessorin käyttöaste oli 6.6 prosenttia ja Burst rate -arvoksi 116.1 MB/sekunnissa.

 

Fritz Chess Benchmark

Testasimme kannettavan suorituskykyä jo tutuksi tulleella Fritz Chess Benchmark-testiohjelmistolla. Ajoimme testin prosessorin vakiokellotaajuudella.

Fritz_Chess

Vakiokellotaajuudella Fritz Chess Benchmark antoi koneella tulokseksi 1736 kn/s, joka vastaa 1GHz Pentium 3-prosessorin nopeutta 3,62 kertaisesti.

3DMark 06

3dmark06

Ajoimme läpi myös FutureMarkin 3DMark06-testiohjelman vakioasetuksilla ja saimme kokonaispisteiksi 1532. SM2.0-tulokseksi tuli 516, HDR/SM3.0-tulokseksi puolestaan 617 ja prosessorin pisteiksi 1137.

pcmark05

FutureMarkin PCMark05-testiohjelman kokonaispisteiksi kannettavalla saatiin kaikkiaan 3499 PCMark-pistettä. Prosessoripisteiksi saatiin 3137, muistin 2758, grafiikan 2564 ja kiintolevyn puolestaan 4541.


Loppuyhteenveto

hp_neo_vikasivu

Kaiken kaikkiaan HP:n ohuen kannettavan tietokoneen voidaan todeta olevan todella ohut ja pienikokoinen tuote. Näppäimistön koko on standardista näppäimistön koosta 92 prosenttia, joten painikkeiden koko ei ole kovinkaan paljoa kärsinyt ja niiden tuntuma on myös varsin hyvä, mutta nuolipainikkeiden sijoittelusta ja koosta ei kuitenkaan voi sanoa samaa, nimittäin ne ovat fyysisiltä mitoiltaan todella pienen kokoisia. HP on lisäksi tilan säästämiseksi sijoittanut nuolipainikkeiden alle home-, pg up-, pg dn -ja end-painikkeet. Kannettava on pienestä ja kompaktista koostaan huolimatta todella tukevan oloinen tuote. Virran päälle laittamisesta meni yhteensä minuutti 25 sekuntia kunnes oltiin käyttöjärjestelmän työpöydällä valmiina käyttämään tietokonetta.

Altec Lansingin stereokaiuttimet ja mikrofoni sekä web-kamera täyttävät tehtävänsä hyvin. Ohjauslevyn materiaali on tässä tapauksessa varmasti hyvin kestävää, mutta sormien hikoillessa päätyy hiiren kursori välillä auttamattomasti paikoitellen hypähtelemään hallitsemattomasti.

Kannettavan akun kesto puolestaan normaalissa käytössä oli noin kaksi ja puoli tuntia. Normaali käyttö tarkoittaa tässä tapauksessa Internetissä surffausta, sähköpostien lukemista ja muutaman Yuotube-videon katselua. Suomalaisen Hintaseuranta-palvelun mukaan artikkelin kirjoitushetkellä HP:n testissä olevalla kannettavalla on hintaa halvimmillaan 567 euroa. Kalleimmillaan palvelun mukaan tästä kannettavasta saa pulittaa kaikkiaan 600 euroa. Jokaisen pientä kannettavaa harkitsevan kannattaa siis punnita tarkkaan mitä kannettavaltaan haluaa ja paljonko siihen on valmis panostamaan.

12.1″ 1280 x 800 resoluution paneelin kuvanlaatu ja värintoisto on hyvää keskitasoa. Kiiltavän pintansa ansiosta paneelin käyttö voimakkaassa valossa on kuitenkin hankalahkoa heijastusten takia. 1280 x 800 pisteen resoluutio tuntuu myös miehekkäältä verrattuna useimpien Atom-pohjaisten kannettavien 1024 x 600 resoluutioon.

HP:n kannettavan tietokoneen ehdottomat myyntivaltit ovatkin sen tyylikäs ulkonäkö, pieni koko, ohuus ja AMD:n prosessori sekä näytönohjain. Kaiken kaikkiaan voidaan todeta kyseessä olevan varsin onnistunut tuote, joka täyttää suurimmilta osin sille asetetut/sille asetettavat vaatimukset, kuten pieni koko ja suhteellisen tehokas prosessori sekä näytönohjain, varsinkin verrattuna Atom-kannettavien huomattavasti heikompaan tehoon.

 

Plussat ja miinukset

+ AMD Athlon X2 Neo L335-prosessori

+ ATI Mobility Radeon HD 3410-näytönohjain

+ Tukevan oloinen

– 32-bittinen käyttöjärjestelmä, mahdollisuus laajentaa DDR2-keskusmuistia 4 gigatavuun asti

– Ei sisäistä optista asemaa

– Hinta

Silver_mato78

HP Pavillion dv2-1110e0 -kannettava Hintaseuranta-palvelussa

HP Pavillion dv2-1110e0 -kannettavan tuotesivut

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.