iPod shuffle 4GB (3rd gen)

Now Reading
iPod shuffle 4GB (3rd gen)

apple_ipod_shuffle_4gb_etusivu

Saimme tietotekniikkavalmistaja Applelta testiin yhtiön maaliskuun 11. päivä vuonna 2009 julkaiseman kolmannen sukupolven iPod Shufflen jossa on yhteensä neljän gigatavun edestä tallennuskapasiteettia sekä VoiceOver-ominaisuus. Yhtiön mukaan kyseessä on maailman pienin musiikkisoitin ja sen mitat ovatkin ainoastaan 45,2 x 17,5 x 7,8 millimetriä. Painoa laitteella on yhteensä vain 10,7 grammaa.

VoiceOver-ominaisuutta käyetään laulun, artistin ja soittolistojen nimien ilmaisemiseen. Mukana on yhteensä 20 kieltä (englanti, norja, ranska, saksa, italia, japani, espanja, portugali, hollanti, mandariinin kiina, kantonin kiina, korea, suomi, tanska, venäjä, ruotsi, puola, kreikka, tsekki ja turkki).

Ominaisuudet

mitat_ipod_shuflle

iPod Shufflessa on yhteensä neljän gigatavun edestä tallennuskapasiteettia sekä VoiceOver-ominaisuus. Yhtiön mukaan kyseessä on maailman pienin musiikkisoitin. iPodin mitat ovat 45,2 x 17,5 x 7,8 millimetriä ja painoa laitteella on yhteensä vain 10,7 grammaa. iPod shuffle toimitetaan mustan tai hopean värisenä.

 

kuva1

Sekoituskytkimessä voidaan valita yhteensä kolmen eri asennon välillä. Vasemmalle siirtäessä musiikki sekoittuu shuffle-tyyppisesti, keskelle siirrettäessä kappaleet toistetaan järjestyksessä ja oikealle siirrettäessä sammutat laitteen virran.

 

VoiceOver-ominaisuus

VoiceOver on  uusi ominaisuus, jonka ansiosta iPod shuffle on maailman ensimmäinen musiikkisoitin, joka puhuu käyttäjälleen. Olet kuuntelemassa kappaletta ja haluat tietää kappaleen tai artistin nimen – VoiceOver kertoo sinulle vastauksen yhdellä napin painalluksella, musiikkia kuitenkaan keskeyttämättä.

iPod shufflessa voi ensimmäistä kertaa olla myös useita soittolistoja, sillä VoiceOver ilmoittaa myös niiden nimet. iTunes lukee kappaleen tiedot ja sen jälkeen luo VoiceOver-ominaisuuden avulla ilmoitukset iPod shufflella oleville kappaleille, artisteille ja soittolistoille.

 

Ympäristövaatimukset

  • Käyttölämpötila: 0° – 35°  C
  • Varastointilämpötila: -20° – 45°  C
  • Ilman suhteellinen kosteus: 5 – 95 % ei-kondensoituva
  • Enimmäiskäyttökorkeus: 3000m

 

Shuffle on pakattu alumiiniseen koteloon, sisältää 3.5mm liittimen ja käyttää VoiceOver-ominaisuutta laulun, artistin ja soittolistojen nimien ilmaisemiseen. Mukana on yhteensä 20 kieltä (englanti, ranska, saksa, italia, japani, espanja, portugali, hollanti, mandariinin kiina, kantonin kiina, ruotsi, norja, suomi, puola, kreikka, tsekki, korea, tanska ja turkki).

Applen uusin musiikkisoitin on saatavana hopean ja mustan värisenä tarjoten maksimissaan 10 tunnin toiston yhdellä latauksella (80 % ladattu 2 tunnissa; täysin ladattu 3 tunnissa). Musiikkisoittimen sisäinen ladattavan litiumpolymeeriakun lataus onnistuu joko mukana toimitettavan erittäin lyhyen USB-kaapelin tai erikseen hankittavan virtalähteen avulla.

iPod shuffleen muistiin mahtuu yhtiön mukaan jopa tuhat musiikkikappaletta 128 kb/s AAC-muodossa ja kaikki sen tukemat äänimuodot ovat: AAC (16 – 320 kb/s), Protected AAC (iTunes Store), MP3 (16 – 320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3 ja 4), Apple Lossless, WAV ja AIFF. Taajuusvaste puolestaan on 20 Hz – 20 000 Hz.


Kuvat

 

kuva2

Applen iPod shufflen mukana toimitetaan kuvassa näkyvät tarvikkeet: itse iPod shuffle-musiikkisoitin, Apple Earphones with Remote -kuulokkeet, lyhyt iPod shufflen USB -kaapeli (45 mm) ja paperinen pika-asennusopas.

kuva3

Yllä kuvassa itse iPod shuffle-musiikkisoitin. Mitat ovat 45,2 x 17,5 x 7,8 millimetriä ja painoa laitteelle kertyy yhteensä ainoastaan 10,7 grammaa. Laite on siis todella pienen kokoinen.

Kuvassa nähdään hyvin lisäksi soittimen ruostumattomasta teräksestä valmistettava kiinnike, jonka avulla soittimen voi helposti ja tukevasti kiinnittää vaikkapa takkiin, paitaan tai vaikkapa reppuun. Kiinnikkeeseen on päätetty painaa Applen logo.

kuva4

 

kuva5

Musiikkisoittimen yläpäässä sijaitsevassa sekoituskytkimessä voidaan yhteensä kolmesta eri asennosta, joista musiikin toisto voidaan sekoittaa shuffle-tyyppisesti, toistaa kappaleet järjestyksessä tai sammuttaa laitteen virta.

kuva6

Yllä kuvassa selitettynä musiikkisoittimen mukana toimitettavista kuulokkeista löytyvät säädöt soittimen ominaisuuksien hallintaa varten.


Yhteenveto

Apple mainostaa uutta iPod shufflea maailman pienimpänä kannettavana musiikkisoittimena ja tämä uusi tuote onkin ehtinyt jo herättää paljon huomiota osakseen. Applen verkkokaupassa tällä, kolmannen sukupolven iPod shufflella on tällä hetkellä hintaa kaikkiaan 85 euroa.

Laitteen huonona puolena voidaan pitää monen käyttäjän kritisoimaa sitä tosiasiaa, että se itsessään ei sisällä musiikkiraitojen vaihtamiseen tai äänenvoimakkuuden säätämiseen tarvittavia näppäimiä vaan Apple on päätynyt siirtämään ne itse soittimesta virallisiin mukana toimitettaviin kuulokkeisiin, jotka sisältävät laitteen hallintaan tarkoitetun sirun. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että ainoastaan Applen hyväksymillä kuulokkeilla voidaan käyttää näitä ominaisuuksia.

iPod shuffle aloittaa päälle kytkettäessään kuitenkin automaattisesti toistamaan kappaleita, joten kolmannen osapuolen kuulokkeiden käyttö on kuitenkin rajoitetussa määrin mahdollista. Tulevaisuudessa tulemme kuitenkin ilmeisesti näkemään myös kolmannen osapuolen valmistamia kuulokkeita, jotka täysin tukevat tämän musiikkisoittimen kaikkia tarjoamia ominaisuuksia.

Applen musiikkisoittimen hyvinä puolina voidaan pitää sen kestävyyttä, VoiceOver-ominaisuutta, ruostumattomasta teräksestä valmistettua klipsua, todella pientä kokoa, suurta tallennuskapasiteettia sekä usean soittolistan ja ominaisuuden tukea verrattuna aikaisempiin ensimmäisen ja toisen sukupolvien iPod shuffle-musiikkisoittimiin.

 

apple_ipodshuffle_4gb_vika_sivu

 

Apple iPod shuffle 4GB Tuotesivut

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.