MSI GX720

Now Reading
MSI GX720

paalta

Tällä kertaa matolabran testeihin on eksynyt MSI:n GX720 -pelikannettava, joka perustuu Intelin uusimpaan mobiilialustaan nimeltä Centrino 2. MSI:n kannettava tietokone sisältää Core 2 Duo P8400 -prosessorin  2.26 gigahertzin kellotaajuudella, 4GB keskusmuistia ja NVIDIA GeForce 9600 GT -näytönohjaimen jossa 512MB edestä GDDR3 -muistia.

MSI GX720 -malli kuuluu siis yhtiön Gaming -sarjan kannettaviin, jotka on suunnattu pelaajille. Testaammekin tämän kannettavan suorituskykyä FutureMarkin 3DMark Vantage -testiohjelman Performance -ja High -testeissä sekä Crysiksen voimin.

 

Ominaisuudet

 

Prosessori

Intel Core 2 Duo P8400 -prosessori (2.26Ghz)

Käyttöjärjestelmä

Windows Vista® Home Premium

Piirisarja

Intel®PM45 + ICH9M

Keskusmuisti

2GB DDR2 667/800 (maks. 4GB)

LCD -näyttö

17″ /WXGA ACV (Amazing Crystal Vision)

Näytönohjain

nVIDIA Geforce 9600M GT 3D näytönohjain omalla 512MB DDR3 muistillaan

Audio

HD -audio, 4 kaiutinta sekä subwoofer

Kiintolevy

160GB/250GB/320GB SATA (5400rpm)

Optinen asema

DVD Super Multi/ Blu-ray

Webbikamera

2.0 megapikseliä

Kortinlukija

4-in-1 -muistikortinlukija (SD/MMC/MS/MS Pro)

Tietoliikenneportit

Gigabit Ethernet ja Modeemi
802.11b/g/n WLAN -kortti / Bluetooth V2.0+EDR (Bluetooth – vaihtoehtoinen)

I/O -portit

Videoulostulot  (15-pin, D-Sub) X 1
USB2.0 X 3
Mikrofoni sisäään X 1
Kuuloke X 1
Modeemi X 1
LAN -portti X 1
PCI Express Card X 1
eSATA X 1
HDMI X 1

AC -muuntaja

120W

Akku + akunkesto

6/9 kennoinen Li-Ion -akku

Mitat &paino

395 (leveys) X 278 (syvyys) X 26.5~35 (korkeus) millimetriä
3.2 Kilogrammaa

GX720 sisältää pikkuveljensä tapaan uuden ECO Engine -ominaisuuden, joka on virransäästöön tarkoitettu ominaisuus. Sen avulla voidaan pidentää kannettavan akunkestoa erilaisia tehtäviä suoritettaessa.

eco

Hipaisunäppäimistä löytyvän ECO -näppäimen avulla voidaan vaihdella viiden eri tilan välillä – Peli (Gaming mode), Elokuva (Movie mode), Esitys (Presentation mode), Toimisto (Office mode) ja Turbo Battery.


Kuvat

oheiskamat2

Kannettavan mukana toimitetaan laturi ja virtakaapeli, mutta MSI on lisäksi panostanut ylimääräiseen oheismateriaalitarjontaan. Pakkauksesta löytyy lisäksi muun muassa Rainbow Six Vegas2 -peli sekä liinoja näytön puhdistamista varten.

oheiskamat

MSI toimittaa mukana myös huomattavan määrän muuta oheismateriaalia ja mukana onkin erilaisia käyttöoppaita ja pikaohjeita, ohjelmisto-CD -levyjä, Windows Vista Home Premium -käyttöjärjestelmän ohjeet ja palautus-DVD sekä pieni arkki tarroja ja takuulappuja.

GX620_MSI_GS-502_hiiri

MSI on päätynyt toimittamaan pelaajille suunnatun kannettavansa mukana myöskin optisen hiiren. Kyseessä on MSI Starmouse GS-502, jonka mukana toimitetaan lisäpainot.

paalta

MSI GX720 kannettava on väritykseltään musta. Reunoissa kulkee punainen rajaus. Kannen keskellä lukee MSI.

auki

Kun kannettavan kannen avaa, paljastuu sisäpuolelta edelleen varsin tyylikkään oloinen muotoilu. Oikeasta reunasta löytyy merkintöjä GX720 -mallin tärkeimmistä ominaisuuksista, kuten muun muassa Centrino 2 -merkintä, Windows Vista -logo ja maininta NVIDIA GeForce 9600M GT -näytönohjaimesta.

vasenkylki

Kannettavan vasemmalta kyljeltä löytyvät sen RJ11 -ja RJ45 -liitännät, optinen DVD Super Multi/ Blu-ray -asema sekä pari USB -liitäntää.

oikea_sivu3

MSI GX720 -mallin oikealta kyljeltä löytyy muistikortinlukija, Express Card-, USB 2.0-, USB2.0/E-SATA -ja FireWire -liittimet sekä audioliittimet ja lämpimän ilman poistoaukko.

takaliittimet

MSI:n kannettavan takapuolelta löytyvät HDMI-, D-Sub -ja virtaliitin sekä lämpimän ilman poistoaukko.


Testitulokset

paalta

Testasimme kannettavan suorituskykyä FutureMarkin 3DMark Vantage -testiohjelman Performance -ja High -testeissä sekä Crysiksen voimin. Testiohjelmat ajettiin sekä Turbon ollessa päällä että poissa.

Lisäksi, vertaamme näitä tuloksia aikaisemmin testaamamme MSI GX620 -peliläppärin tuloksiin. Itse asiassa GX720 on kyseisen mallin isoveli.

3dmarkvantage_performance

 

3dmarkvantage_high

 

HardwareOC:n Crysis -benchmark

Ajoimme lisäksi testit HardwareOC:n Crysis -benchmarkilla. Ajoimme testit sekä Turbon ollessa päällä että poissa. Asetukset olivat 2xAA ja 8xAF. Kaikki testit ajettiin lisäksi Very High -asetuksella.

crysis_DX10_ei-turbo

Crysis DirectX 10 kolmella eri resoluutiolla (ei turbo).

crysis_DX10_turbo

Crysis DirectX 10 kolmella eri resoluutiolla (turbo).


Loppusanat ja käyttökokemukset

 

auki

MSI:n GX720 -kannettava perustuu Intelin uusimpaan Centrino 2 -mobiilialustaan ja sisältää näin ollen suorituskykyisen prosessorin sekä prosessorin parina olevan 45 -tuoteperheen piirisarjan. MSI:n GX720 -pelikannettava on suunnittelultaan ja rakenteeltaan vankan oloinen. Kannettavan oikealla sivulla sijaitseva lämpimän ilman poistoaukko on hieman huonosti sijoitettu sillä mukana toimittettavaa hiirtä käytettäessä ei voi välttyä poistetun lämpimän ilman tuomalta inhottavalta tunteelta.

Kannettavan akunkesto oli parhaimmillaan jopa kolmen tunnin paikkeilla ja huonoimmillaan aina päälle tunnin verran. Numeronäppäimistön lisääminen tähän kannettavaan on aiheuttanut sen, että esimerkiksi näppäimistön nuolinäppäimet ovat niin sanotusti sievässä pienessä paketissa. Sama oli huomattavissa myös kyseisen mallin pikkuveljessä eli GX620 -mallissakin. Yhtiön mukaan se on tiedostanut asian ja tarkoituksena onkin parantaa tätä haittapuolta.

Pikkuveljensä tapaan MSI:n GX720 kannettava on erittäin tyylikkään, mutta yksinkertaisen suunnittelun omaava malli, johon ainakin artikkelin kirjoittaja itse tykästyi. Koneen natiivilla resoluutiolla eli 1680×1050 pikselin erottelukyvyllä koneen antama pelisuorituskyky ei ollut järin hääviä, jonka myös testitulokset näyttävät. Kuitenkin hieman parempi kuin MSI GX620 -mallilla.

Päivittäisen käytön helppoutta lisää näppäimistön erillinen numeronäppäimistö ja erikoismerkein merkatut näppäimet pelaamista varten sekä kannettavan omaamat hyvät liitäntämahdollisuudet.

Mallin valintaan vaikuttaa suurimmalta osin budjetti sekä näytön koko, mutta varmasti voidaan sanoa, että kumpikin malleista täyttää laadukkaan kannettavan kriteerit. Suomen hintaseurannan mukaan ainakin Bulldog Netstore Oy myy tätä kyseistä MSI:n mallia 1218 euron hintaan, postimaksu mukaan luettuna.

MSI GX720 Suomen hintaseurannassa

MSI GX720 Tuotesivut

Plussat ja miinukset:

+ yksinkertaisen tyylikäs muotoilu

+ Turbo -tila

+ NVIDIA 9600M GT

+ ECO Engine

+ HDMI

+ hinta

+ 1680 x 1050 natiivi resoluutio

+ yleinen suorituskyky

– Lämpimän ilman poistoaukon huono sijainti

– pelisuorituskyvyn pitäisi olla pelikannettavalla parempaa

– kuumenee pohjasta voimakkaasti

– näppäimistö on ahdas

 

Kokonaisarvosana:

Silver_mato78

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.