Testissä: LG G4 -älypuhelin

Now Reading
Testissä: LG G4 -älypuhelin

Etelä-korealainen elektroniikkajätti LG Electronics järjesti muutama viikko sitten Tukholmassa LG:n Pohjoismaiden konttorilla yhtiön uuden G4 -nimeä kantavan älypuhelinmalliston lippulaivamallin julkistustilaisuuden jonne saimme myös kutsun. Artikkeli sisältää katsauksen matkaan ja luonnollisesti itse laitteeseen.

Kuten kaikki hyvin tiedämme on mobiilimaailma käytännössä jakaantunut tällä hetkellä kahden suuren toimijan varaan, kiteytettynä Googlen Android-, sekä Applen IOS -käyttöjärjestelmiin, Microsoftin Windows Phone puhelimet ovat altavastaajan asemassa edelleen ja näitä myydäänkin edeltä mainittuihin varustettuihin laitteisiin verrattuna häviävän vähän.

LG:n uutuusmalli tuo jonkin verran uudistuksia verrattuna edeltäjäänsä G3:een, joista varmasti tärkein on parantunut mekaaninen kestävyys ja hyvänä kakkosena seuraa parannettu näyttöpaneeli jota on nyt helpompi katsoa kirkkaassa päivänvalossa ja värit ovat myös selkeästi syvemmät, eikä myöskään näytön lievä kaarevuus ole pahitteeksi.

_MG_1795
Tekniset tiedot:

Käyttöjärjestelmä – Android 5.1 Lollipop, UX 4.0

Fyysiset mitat – 148,9 x 76,1 x 9,8 mm

Massa – 155 g

Näyttöpaneeli – 5,5″ 2560 x 1440 (~538 PPI) Quantum IPS

Suoritin – 1,8 GHz kuusiytiminen Qualcomm Snapdragon 808<

RAM-muisti – 3 GB

Massamuisti –  32 GB, muistikorttipaikka

Kamerat – Takakamera 16 Mpix OIS, F1.8 -aukolla, lasertarkennus. Etukamera 8 Mpix

Yhteydet – LTE, Wi-fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1 LE, USB 2.0, NFC

Akku – 3000 mAh, vaihdettavissa

SIM-tuki – Micro-SIM

 

LG on ollut pienessä puristuspaineessa kilpailijoiden suhteen, mutta monien mieliksi yhtiö ei ole päättänyt siirtyä samalle unibody -linjalle kuin suuri osa kilpailijoista on tehnyt, tämän ansiosta laitteessa on edeltäjänsä tapaan edelleen irrotettava takakansi, paikka Micro-SD -muistikortille sekä käyttäjän vaihdettavissa oleva akku. Suuri osa kilpailijoista on unohtanut muistikortin käyttäjät tyystin, ja hieman myös on ihmetyttänyt unibodyn käyttö laitteissa jotka eivät ole IP67 -suojattuja.
LG on panostanut G4:ssä kilpailijoistaan poiketen aivan erityyppisiin asioihin kuten kaarevaan yhtiön omaa tuotantoa olevaan IPS-paneeliin sekä käyttömukavuuteen ja mahdolliseen laajennettavuuteen.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
100%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.