Testissä: Murskaavan tehokas Asus R.O.G. G74S -pelikannettava

Now Reading
Testissä: Murskaavan tehokas Asus R.O.G. G74S -pelikannettava

Promo smallSaimme Asukselta testiimme yhtiön viimeisimmän näkemyksen pelikannettavasta. Kyseessä on Asus G74S -nimeä kantava R.O.G. (Republic of Gamers) -sarjan kannettava, joten olimme jo ennen teknisten tietojen katsomista tietoisia siitä, että kyseessä on vakavasti otettava pelikannettava.

Useimmiten pelisanaa ei kannata käyttää samassa lauseessa, jossa puhutaan kannettavista tietokoneista, mutta tälllä kertaa on kyseessä poikkeustilanne. Testiin tulleen version sisältä löytyikin Intelin Core i7-2630QM Sandy Bridge -suoritin, nVidian GeForce GTX 560M -näytönohjain, 8 gigatavua keskusmuistia ja 160 gigatavun Intelin SSD-asema, jonka seurana vielä 750 gigatavun kokoluokkaan kuuluva perinteinen kiintolevy.

 

Kuvat:

 MG_5128

Asus G74S -pelikannettava toimitetaan perinteisessä ruskeassa pahvilaatikossa jota ei olevaivauduttu koristelemaan turhilla kuvilla, sillä sisältö on se mikä ratkaisee.

 MG_5130

Asus G74S -kannettavan pakkaus on varsin täynnä tavaraa. Katsotaanpa mitä kaikkea Asus on pakettiin päättänyt tunkea.

 MG_5132

Paketista löytyi ensimmäisenä varsin pätevän oloinen reppu, jossa kannettavaa ja tarvikkeita voi kuljettaa näppärästi mukanaan vaikka laneille.

 MG_5136

Asus on ostanut Steelseriesiltä nähtävästi suuren kasan meidänkin testissämme menestyneitä Steelseries Siberia V2 -kuulokkeita ja brändännyt ne osaksi omaa Republic of Gamers -sarjansa.

 MG_5137

Itse kannettava tietokone on pakattu hieman näyttävempään pakkaukseen, vaikkakin aika turhaan.

 MG_5141

Asus G74S -kannettavan pakkauksen toisessa päädyssä oleva tarra kertoo tarkkaan mistä komponenteista pakkauksen sisällä majaileva kannettava tietokone rakentuu ja näille osille kalpenee monen pelaajan pöytäkonekin.

 MG_5146

Kannettavan pakkaus auki. Sisällä näyttää kaikki olevan varsin hyvässä ja selkeässä järjestyksessä, mutta palataanpa itse koneeseen myöhemmin.

 MG_5155

 Kannettavan virtalähde on pakattu omaan ruskeaan pahvilaatikkoonsa eikä kokonsa puolesta ole pienimmästä päästä.

 MG_5156

Kuvassa Asus G74S -kannettavan virtalähde ja paketissa mukana toimitettava hyvän tuntuinen R.O.G.-sarjaan kuuluva pelihiiri.

 MG_5158

Kuten jo ulkomitoista voi päätellä, ei Asus G74S -kannettavan virtalähde ole aivan standardi. Laitteen virtalähde on selkeästi mitoitettu normaalia peruskannettavaa suuremmille vaatimuksille ja kykeneekin antamaan 7,7A virran 19,5V jännitteellä. Virtalähde myös kuumenee jonkin verran kannettavaa rasitettaessa.

 MG_5160

Yksittäiskuva kannettavan mukana toimitettavasta pelihiirestä.

 MG_5163

Tyyppikilvestä päätellen hiiri on Asuksen omaa tuotantoa, vaikka varma siitä ei voi olla.

 MG_5164

Kannettavan 14.4V ja 5200mAh akku on myös varsin massiivinen.

 MG_5168

Kannettavan mukana toimitetaan muutama ohjekirjanen ja ajuri/ohjelmisto CD, kuten myös näytön puhdistukseen tarkoitettu mikrokuituliina.

 MG_5165

Asus G74S -kannettavan ohjekirjojen mukana oli irtonainen paperi, jossa valmistaja kertoo ettei se toimita koneidensa mukana enää käyttöjärjestelmän palautuslevyjä, ja kehoittaakin käyttäjän luomaan palautuslevyt heti itse. Me mato78.com-toimituksessa emme ole koskaan pitäneet tästä toimintamallista, mutta malli on ”tästä huolimatta” selkeästi yleistymässä.

 MG_5171

Viimein pääsemme käsiksi itse kannettavaan.

 MG_5173

Koneesta löytyy lähes kaikkialta R.O.G.-tekstejä. Tässä kuvassa näytön sarana.

 MG_5175

R.O.G.-logo G74S-kannettavan kannessa.

 MG_5178

Asus G74S -kannettavan kansi auki. Näyttöpaneeli olisi mielellään saanut olla mattapintainen turhien heijatuksien välttämiseksi. Laitteen näppäimistö muistuttaa Applen kannettavien tietokoneiden näppäimistöjä ja sitä on varsin mukava käyttää, kuten myös suurikokoista monen kosketuksen toimintoa tukevaa kosketuslevyäkin.

 MG_5181

 Kannettavan näppäimistön alapuolella oikeassa laidassa on tarra, josta löytyvät tietokoneen tärkeimmät tekniset tiedot.

 MG_5183

Laitteen oikeaan sivuun on sijoitettu SD-muistikortteja tukeva muistikortinlukija. Miksei kannettavissa muuten koskaan ole lukijaa CompactFlach-muistikorteille?

 MG_5185

Muistikortinlukijan jälkeen oikeasta sivusta löytyy sinisellä värillä merkitty USB 3.0 -portti ja yksi musta USB 2.0 -portti, analogisille näyttölaitteille tarkoitettu d-Sub-liitäntä, HDMI 1.4 -portti, gigabitin RJ-45-verkkoliitäntä ja viimeisenä liitin laturille.

 MG_5188

Laitteen vasemmasta laidasta leijonasosan vie Blu-ray-asema, jonka etupuolelle Asus on päätynyt sijoittamaan 3,5 mm analogiset kuuloke- ja mikrofoniliitännät.

 MG_5190

Optisen aseman takana on vielä kaksi USB 2.0 -porttia jaa Kensington-lukitus.

 MG_5191

Asuksen pelikannettavan takana ei ole kuin kaksi tyylikkäästi muotoiltua aukkoa, joiden kautta on tarkoitus poistaa koneen sisältä kuuma ilma. Aukkoa ei saa missään tapauksessa peittää.

  MG_5192

Asus G74S -pelikannettavan pohja. Akun lisäksi pohjassa ei ole kuin yksi iso irroitettava osa – kansi jonka alla on kaikki käyttäjän vaihdettavat/lisättävät komponentit. Luukku aukeaa näppärästi joko peukalokynnellä tai kolikolla.

 MG_5195

Kannen poiston jälkeen päästään näppärästi käsiksi massa- ja keskusmuisteihin.

 MG_5198

Laitteen kiintolevynä on kokoluokassaan iso ja nopea Western Digitalin 750GB Scorpio Black -sarjan 2.5″ kiintolevy. Asus ei ole siis tässäkään kohtaa säästellyt.

 MG_5201

Käyttöjärestelmälle ja ohjelmille Asus on valinnut ison 160 gigatavun kokoisen Intelin valmistaman 320-sarjaan kuuluvan SSD-aseman, joka riittää hyvin sekä kokonsa ja nopeutensa puolesta.

 MG_5202

Hyvin harvoin eteen tulee kannettavaa, jossa olisi enemmän kuin kaksi paikkaa SO-DIMM-muistikammoille, mutta G74S:n huoltoluukun alta kuitenkin löytyy täydet neljä paikkaa. Käyttäjä voi halvalla laajentaa koneensa keskusmuistin aina 16 gigaan saakka.

 MG_5205

Asus G74S -kannettavan näppäimistö on varustettu myös näyttävällä ja pimeässä käyttöä helpottavalla taustavalaistuksella.


Testitulokset:

Ajoimme perinteiseen tyyliin Asus G74S -kannettavalla ison kasan erilaisia yleisimpiä suorituskykyä mittaavia testejä ja vielä silmäruuaksi laitamme esille CPU-Z-ohjelman kertomat tiedot kokoonpanon suorittimesta, muisteista ja emolevystä sekä GPU-Z-ohjelman kuvaruutukaappauksen, josta selviää näytönohjaimesta kaikki tarpeellisin tieto.

CPU-Z CPU

Testeissämme käynyt G74S-kannettava oli varustettu Intelin Core i7-2630QM -suorittimella, jonka Tdp-arvo on kannettavissa käytettävien mobiilisuorittimien tapaan erittäin matala, tässä tapauksessa vain 45 wattia. Core i7-2630QM on natiivisti neliytiminen Sandy Bridge -perheen jäsen, joka on varustettu HyperThreading-ominaisuudella.

CPU-Z CPUMainboard

Emolevy on luonnollisesti Asuksen omaa valmistetta ja perustuu Intelin HM65-piirisarjaan.

Testit:

grafiikkatestit

Aloitimme testirupeaman perinteisillä näytönohjainta pääsääntöisesti rasittavilla grafiikkatesteillä. Verrokiksi otimme MediaTech Toasters Oy:n LanTrek -pelitapahtumassa esillä olleen ja meilläkin testeissä käyneen pelaajille suunnatun pöytäkoneen, jonka arvostelun löydät täältä. Asus G74S -pelikannettava oli pöytäkonetta yllättävästi yli puolet hitaampi, joskin tehot riittävät silti varsin hyvin kaikkiin peleihin.

PCMark07

Futuremarkin PCMark07-testiohjelmassa tilanne kääntyi paikoitellen päälaelleen Asuksen pelikannettavan ottaessa selkeän voiton monellakin osa-alueella, selkeästi nopean SSD-asemansa ansiosta.

wPrimet

Pelikannettava oli myös wPrime v1.55-testeissä hieman pöytäkonetta hitaampi. Syy tähän löytyy suorittimen kellotaajuudesta, joka MT Oy:n  LanTrek-kokoonpanon Intelin 2500K-suorittimella oli ylikellotuksesta johtuen normaalin 3300 MHz:n sijaan 4400 MHz:iä.

energiankulutus

Asus G74S voitti energiapihiydessä pöytäkoneen selkeästi, kuten kannettavan tietokoneen tietysti kuuluukin.


Loppusanat:

Promo smallVaikka meillä madon toimituksessa onkin ollut sanontana, että pelit ja kannettavat eivät kuuluu samaan lauseeseen, niin Asuksen G74S on kyllä poikkeus. Tässä kannettavassa tietokoneessa on kautta linjan enemmän tehoa kuin keskivertolanittajan pelipömpelissä eikä toivomisen varaa juuri jää. Ainoastaan kannettavien perisynti eli päivitettävyys on kyseenalainen, kuten myös ennakkoon jo tiedetty ostohaluja rajoittava tekijä eli kova hinta.

Testissämme ollut G74SX-TZ175V-versio kustantaa ainakin artikkelia kirjoitettaessa verkkokauppa.comin verkkokaupassa 1699 euroa. Eli ihan ilmaisesta huvista ei siis ole kyse, mutta eipä laitetta normaaleihin kannettaviin edes voi verratakaan vaan tehokkaaseen pöytäkoneeseen. Mikäli on oikea tarve pelikannettavalle, niin tässä on taatusti toimiva kokonaisuus, jota ei tarvitse hävetä missään.

Asus R.O.G. G74S -pelikannettava

Plussat ja miinukset:

+ Tehokas

+ Näyttävä

+ 1080p-resoluutio

+ Neljä paikkaa muistikammoille

+ Nopea ja iso SSD-asema

+ Nopea ja iso 750GB kiintolevy

+ Helppo huoltaa

– Kallis

– Vähänlaisesti USB-portteja

mato78 approved

Asus G74S -pelikannettavan tuotesivut

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
33%
Mahtavaa
33%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
33%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.