Chieftec CEB-2235S

Now Reading
Chieftec CEB-2235S

ceb2235s

Ihmisten tallentaman tiedon määrä kasvaa koko ajan. Ulkoiset kovalevykotelot ovat yksi mahdollisista ratkaisuista alati kasvavan tiedon tallentamiseen helposti. Yksi tälläisistä on Chieftecin suunnittelema ja valmistama CEB-2235S, joka kykenee hyödyntämään kahta fyysistä kiintolevyä.

Chieftec kuitenkin huomauttaa jo tuotetiedoissa, että kiintolevykotelo tukee maksimissaan 1,5 teratavun kiintolevyjä. Maksimikapasiteetti on näin ollen siis kolme teratavua. CEB-2235S tukee monia erilaisia kiintolevykonfiguraatioita ja tiloja – JBOD, RAID 0, RAID 1, SAFE50 ja SAFE33. Kahdessa viimeksi mainitussa konfiguraatiossa data on sekoitettu kahden levyn kesken – osa kapasiteetista peilataan ja osa taas ”straipataan”.

Tuotetiedot

Liitännät
USB 2.0 Plug & Play / e-SATA
Materiaali
Alumiini / Muovi
Mitat
116mm x 165mm x 197mm
Paino
0,6 kg
Kokoluokat
2x 2,5″ ja/tai 2x 3,5″ kiintolevyt/SSD
Tuuletin
60mm tuuletin
Muuntaja
AC Input:100 ~ 240V, DC Output:12V 3A.
Siirtonopeudet
USB 2.0 (maks. 480 Mbps), eSATA (maks. 3.0 Gbps)
Raid-tilat

0 ja 1, Dual, JBOD, SAFE50, SAFE33

Muut ominaisuudet
– LED-valot: (Virta (vihreä), HDD1 (sininen), HDD2 (sininen), Virhe (punainen)
– Kytkimet: eSATA, USB 2.0, Power, Mice piano, On/Off
Tuetut käyttöjärjestelmät
Windows 2000, XP, Vista, Windows 7, MAC 10.0+, Linux
Minimivaatimukset

Intel Pentium-Ⅱ 500MHz, 64MB RAM ja 250 MB vapaata kiintolevytilaa.

Ohjekirja (Pdf)
Lataa
Päivitykset
Firmware (v. 1.1597) / Päivitysohjeet (PDF) /

Tarvikkeet

CEB-2235S, 1x SATA -kaapeli, 1x USB -kaapeli, ohjekirja, EVA -tyyny 2,5″ -kiintolevyille


Chieftec CEB-2235S – Kuvat

kuva1

Chieftec on pakannut CEB-2235S:n yllä kuvassa näkyvään tuotelaatikkoon, jonka sisälle on pakattu omiin lokeroihinsa itse laite ja sen mukana toimitettavat tarvikkeet.

kuva5

Kuva mukana tulevista asennustarvikkeista. Chieftec toimittaa ulkoisen kiintolevykotelonsa mukana seuraavat tarvikkeet: virta -ja USB -kaapelit, muuntaja sekä SATA -ja eSATA -kaapelit. 2,5″ kiintolevyjen tai SSD-aseminen asentamista varten Chieftec on pakannut mukaan pari EVA-nimellä kulkevaa tukea. Mukana toimitettava paperinen ohjekirja on hyvin selkeälukuinen ja tarjoaa selvät ohjeet kiintolevykotelon käyttöönottoa varten.

kuva4

Kiintolevyjen asentaminen koteloon on todella helppoa. Niiden asentaminen kotelon sisälle tapahtuu laitteen yläosan kautta. Asennuksessa ei myöskään tarvita työkaluja. Laitteen irroitettavassa yläosassa sijaitsee 60 millimetrin tuuletin. Tuulettimen johdosta Chieftecin ulkoinen kiintolevykotelo ei ole täysin äänetön ratkaisu.

Kiintolevyt asennetaan koteloon irroittamalla ensin kiintolevykotelon kansi kotelon sivusta löytyvää painiketta painamalla ja samalla nostaen kansi pois paikoiltaan. Tämän jälkeen kiintolevyt on helppo asentaa painamalla paikoilleen sekä kytkeä kiintolevykotelo tietokoneeseen eSATA tai USB -liitäntärajapinnan kautta. Kiintolevykonfiguraatio valitaan laitteen takaosasta. Tämän jälkeen painetaan laitteen takaosasta virta päälle ja odotetaan käyttöjärjestelmästä riippuen muutama minuutti.

kuva3

Yllä olevassa kuvassa on itse kiintolevykotelon takapuoli. Chieftec on sisällyttänyt takapuolelle eSATA -ja USB 2.0 -liitännät, virtaliittimen, reset -ja virtapainikkeet sekä Dip-kytkimet, joiden avulla voidaan valita kiintolevykotelon toimintatila. CEB-2235S tukee monia erilaisia kiintolevykonfiguraatioita ja tiloja – JBOD, RAID 0, RAID 1, SAFE50 ja SAFE33. Kahdessa viimeksi mainitussa konfiguraatiossa data on sekoitettu kahden levyn kesken. Osa kapasiteetista peilataan ja osa taas ”straipataan”.


Loppusanat


ceb2235s

Chieftecin CEB-2235S on yksinkertainen ratkaisu, joka tarjoaa joustavuutta ja juuri tämä onkin yksi sen vahvuuksista. Joustavuuden nimissä CEB-2235S tukee monia erilaisia kiintolevykonfiguraatioita / RAID-tiloja, joista on helppo valita itselle juuri se sopivin vaihtoehto. Kiintolevyjen asentaminen laitteeseen on todella helppoa ja siihen ei tarvita työkaluja. Chieftec ei toimita kiintolevyjä ulkoisen kiintolevykotelonsa mukana vaan käyttäjän pitää hankkia ne itse.

Laitteen reunassa on LED-valoin esillä kaikki tarvittavat merkkivalot: virta, virhetilanne ja kiintolevyjen merkkivalot. Kiintolevykotelon toimintatilan vaihtaminen onnistuu laitteen takaosaan sijoitettujen dip-kytkimien avulla. Valittavana ovat seuraavat tilat – dual, JBOD (Just a Bunch Of Disks), Raid 0 ja Raid 1. Kiintolevykotelon hintaan ja käyttötarkoitukseen nämä ovatkin riittävät. Rasvaiset sormenjäljet näkyvät helposti kiintolevykotelon ulkopinnasta. Laitteen helppo käyttöönotto ja käyttö saavat ehdottomasti kiitosta. CEB-2235S hyötyisi myös uudemman USB 3.0 -liitäntästandardin käyttömahdollisuudesta.

CEB-2235S sisältää myös 60 millimetrin tuulettimen, joten täysin äänettömäksi laitetta ei voi sanoa, mutta kiintolevyt tuottavat luonnollisesti lämpöä. Tästä samasta syystä on kuitenkin hyvä pitää mielessä kiintolevykotelon tuleva sijoituspaikka. Sitä ei kannata sijoittaa pöydälle ihan istumapaikan viereen sillä tuulettimen tuottama melu on hyvin havaittavissa. Kiintolevykotelo tukee ainoastaan 1,5 teratavun tallennuskapasiteetilla varustettuja kiintolevyjä, joten tallennuskapasiteetin maksimimääräksi jää kolme teratavua. Verkkoliitännän mukaan ottaminen olisi myös ollut erittäin mukava lisä.

Artikkelin kirjoitushetkellä Chieftec CEB-2235S löytyy muun muassa Jimm’s PC Storen valikoimista ja hintaa ilman kiintolevyjä kyseisessä liikkessä sillä on 63 euroa. Hintansa puolesta Chieftecin laite tarjoaa mukavan paljon joustavuutta ja ominaisuuksia. Kaiken kaikkiaan päädyimme antamaan Chieftecin ulkoiselle kiintolevykotelolle neljä tähteä viidestä, eli hopea-palkinnon.

Plussat ja miinukset:

+ Joustava

+ Helppokäyttöinen

+ Tukee 2,5″ ja 3,5″ kiintolevyjä

– Äänekäs

– Ei vielä tue kahden teratavun kiintolevyjä

– Verkkoliitännän puuttuminen

silver

CEB-2235S -tuotesivut

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.