Kingston 64GB SSDNow V+ -ja Intel 40GB X25-V SSD-asemat testissä

Now Reading
Kingston 64GB SSDNow V+ -ja Intel 40GB X25-V SSD-asemat testissä

Kingston-SSDNow-V+-Solid-State-Drive

Otimme testattavaksemme pari markkinolla hyvin kauppaansa tekevää SSD-asemaa – Kingston 64 GB SSDNow V+ ja Intel 40GB X25-V.

Verrokkina testeissämme on kaikki aiemmin testaamamme SSD-asemat, poikkeuksena ainoastaan Intel X25-M 80GB gen1 SSD-asema.

Verrokkien joukossa on myös Samsungin F1-sarjan 1TB-kiintolevy kuvaamassa normaalin keskivertokiintolevyn suorituskykyä eri testien osa-alueilla.

SSD-asemien kehitys on kuitenkin hyvin nopeaa ja kaikki valmistajat painivatkin tällä hetkellä jo uuden sukupolven tuotteiden kehityksen parissa.


Kingston 64GB SSDNow V+:

Kingstonin SSD-asema on suunnattu suoraan käyttöjärjestelmälevyksi ja se perustuu Toshiban ohjainpiiriin. Kingston suositteleekin käyttämään sitä kiintolevyn rinnalla ja varastoimaan vähemmän nopeuskriittisen datan kiintolevylle. Kannettavissa tietokoneissa puolestaan SSD usein korvaa järjestelmän ainoan kiintolevyn tarjoten tällöin myös paremman ja pidemmän energiataloudellisuuden, kun akku kestää kauemmin käyttöä.

Tekniset tiedot ja ominaisuudet:

 • Innovatiivinen — Käyttää MLC NAND flash-muistipiirejä.
 • Hiljainen — Toimii äänettömästi ja viileänä ilman liikkuvia mekaanisia osia.
 • Tärinänkestävyys — SSD-asema kestää iskuja ja tärinää loistavasti koska ei sisällä mekaanisia osia.
 • Tukee S.M.A.R.T.-tekniikkaa — Itseään tarkkaileva ja analysoiva teknologia autaa pitämään aseman terveenä.
 • Takuu — Kingstonin kolmen vuoden takuu ja 24/7 toimiva tekninen tuki.
 • TRIM = Ei TRIM tukea

Spesifikaatiot:

 • Sekventaalinen lukunopeus — 220MB/s
 • Sekventaalinen kirjoitusnopeus — 140MB/s
 • Kokoluokka — 2.5″
 • Liitäntä — SATA 1.5Gb/s ja 3.0Gb/s
 • Kapasiteetti1 — 64GB, 128GB, 256GB ja 512GB
 • Säilytyslämpötilat — -40 – 85°C
 • Käyttölämpötilat — 0 – 70°C
 • Fyysiset mitat — 69.85 x 100 x 9.5mm
 • Massa — 84g
 •  
 • Tärinänsieto käytönaikainen — 2.17G
 • Tärinänsieto ei käytönaikainen — 20G
 • Energiankulutus — 2,6W aktiivisena / 0,15W lepotilassa
 • Odotettavissa oleva elinikä 2 — 1,000,000h 
 • Iskunkestävyys — 1500G

Kuvat:

SNV225-S2_64GB_pakkaus

Kingstonin 64GB aseman pakkaus on hyvin bulk-henkinen eikä koreile ulkoasullaan vaan noudattaa Kingstonin muisteistakin tuttua ruskeata pahvilaatikko-linjaa pakkauksensa osalta, mikä tietysti on hyvä asia niin luonnon kuin kulujenkin kannalta. Aseman mallinumero on SNV225-S2/64GB.

SNV225-S2_64GB_pakkaus_auki

Ensimmäisenä Kingstonin pakkausta avattaessa tulee vastaan minikokoinen pikaopas, joka lähinnä kertoo miten asema asennetaan.

SNV225-S2_64GB_pakkaus_auki_2

Ohjekirjasen alla on itse V+ SSD-asema omassa antistaattisessa pussissaan vaahtomuovipehmusteen sisällä. Käytännössä mitään muuta pakkauksesta ei sitten löydykään, ei edes kiinnitysruuveja.

SNV225-S2_64GB_SSD_etu

Kingstonin 64GB V+ SSD -asema etupuolelta.

SNV225-S2_64GB_SSD_taka

Ja takaa. Ei siis mitään massasta poikkeavaa ulkoasussa.

SNV225-S2_64GB_SSD_HDD

2.5″ Kingstonin SSD-asema kokovertailussa normaalin 3.5″ kiintolevyn kanssa.

Kingston 64GB SSDNow V+ -aseman tuotesivut


Intel 40GB X25-V:

Intel lupaa X25-V SSD-asemansa myyntipuheissa, että suorityskyky kohtaa hinnan ja kyselee miksi käyttäjän pitäisi odottaa perinteisen kiintolevyn pitkiä hakuaikoja ja kiihdyttelyjä. Tällä kertaa testissä mukana oleva Intelin X25-V SSD-asema on siis puhtaasti Intelin pyrkimys saada massat hankkimaan itselleen edullisia SSD-asemia. Tärkeimpänä käyttökohteena Intel mainitsee pöytäkoneiden käynnistys eli järjestelmälevyt ja sulautetut järjestelmät, jotka eivät yleensä tarvitse suurta kapasiteettia.

Intel X25-V perustuu Intelin omaan ohjainpiiriin ja samoihin 32nm prosessilla valmistettuihin MLC NAND flash-muistipiirehin kuin yhtiön isommatkin mallit. Asema tukee NCQ-toimintoa ja kykenee 32:een samanaikaiseen toimintoon ja on täten huomattavasti nopeampi kuin mekaaniset kiintolevyt.

Tekniset-tiedot:
Mallinimi – Intel® X25-V Value SATA Solid-State Drive
Kapasiteetti – 40GB
Flashmuistipiirit – 5:ssä rinnakkaisessa kanavavassa 34nm MLC ONFI 1.0 NAND-muistipiirejä
Sekventaalinen lukunopeus – jopa 170MB/s
Sekventaalinen kirjoitusnopeus – jopa 35MB/s
Lukuviive – 65ms
kirjoitusviive – 110ms
Liitäntä – SATA I 1.5Gb/s ja SATA II 3.0Gb/s
Kokoluokka – 2.5″ Teollisuus standardi
Fyysiset mitat – 9.5mm korkeus, 68g +/- 2g massa
Odotettavissa oleva elinikä – 1.200.000h (MTBF)
Sähkönkulutus – 150mW keskiverto käytössä, lepotilassa 75mW
Iskunkestävyys – 1,500G/0.5ms
Käyttölämpötilat – 0° C – +70° C
RoHS kompliassi ja halogeenivapaa
Tukee S.M.A.R.T.-tekniikkaa — Itseään tarkkaileva ja analysoiva teknologia auttaa pitämään aseman terveenä.
Takuu – 3 vuotta

 

Kuvat:

X25-V_40GB_pakkaus

Intelin 40GB X25-V SSD-aseman pakkaus on tyypillistä sinistä Inteliä isoilla ja selkeillä koko -ja mallimerkinnöillä. Tuotetta ei siis voi kovin helposti sekoittaa kilpailijoiden pakkauksiin.

X25-V_40GB_pakkaus_taka

Pakkauksen takapuolelle on painatettu aseman kuva ja lyhyt selostus sisältä löytyvästä tuotteesta sekä sen käyttökohteesta.

X25-V_40GB_pakkaus_auki

Pakkausta avattaessa ensimäisenä tulee eteen pahvinen suojus minkä sisällä asema lepää omassa antistaattisessa pussissaan suojassa.

X25-V_40GB_pakkaus_auki_2

Aseman alle on pakattu kaikki tarvikkeet, mukaanlukien ”My SSD Rocks!”-tarra.

X25-V_40GB_tarvikkeet

Aseman tarvikkeet kuvassa (ilman tarraa): iso teräspellistä stanssattu levy on sovite jolla aseman saa asennettua useimpien kotelojen 3.5″ -laitepaikkaan ja tätä varten aseman mukana seuraa pari pussia ruuveja, toiset aseman kiinnittämiseksi sovitelevyyn ja vielä kolmannet sovitelevyn kiinittämiseksi koteloon.

X25-V_40GB_asema

Intelin 40GB X25-V SSD-asema etupuolelta.

X25-V_40GB_asema_takaa

Intelin 40GB SSD-asema ei eroa takapuolelta Kingstonista kuin värinsä puolesta, sisältä ne suurimmat erot löytyvät.

X25-V_40GB_asema_sovitteessa

Viimeisenä kuvana Intelin asema asennettuna soviterautaan.

Intel 40GB X25-V -aseman tuotesivut


Testitulokset:

Testit ajettiin jokaisella testissä käytössä olleella SSD-asemalla sekä kiintolevyllä samalla kokoonpanolla ja samoilla kellotaajuus asetuksilla. Testilevy kytkettiin koneeseen ja sitä testattiin tyhjänä. Tulemme myös seuraamaan käytössä miten levyjen suorituskyky mahdollisesti hiipuu esimerkiksi kuuden kuukauden välein ajamalla AS SSD Benchmarkin ja muuttuneesta suorituskyvystä tullaan lisäämään tietoa tähän samaan artikkeliin.

Graafeissa sattui pienimuotoinen virhe, joka kuitenkaan ei haittaa käytännössä ollenkaan. Virhe ei vaikuta testien tuloksiin vaan virhe on lähinnä kosmeettinen. Intel 40GB X25-V -SSD-aseman nimenä lukee graafeissa X25-M 40GB eli älkää antako pienen nimeämisvirheen häiritä.

Testikokoonpano:

– Intel Core i7 975XE @ 4GHz -prosessori

– Gigabyte GA-EX58 Extreme -emolevy

– Patriot Viper II PC16000 3x2GB DDR3 -muistit

– Radeon HD 5970 -näytönohjain

– WesternDigital 1TB Black -kiintolevy

– Samsung DVDRW -asema

– HEC 1000W Cougar -virtalähde

– Windows 7 X64 Ultimate

– Nippu SSD-asemia & Samsung 1TB F1 -kiintolevy

 

PCMark05_HDD_Suite_graafi

Aloitin testirupeaman Futuremarkin PCMark05:llä, joka on kieltämättä jo iäkäs, mutta silti hyvin toimiva ja paljon käytetty testiohjelma. Se on erityisen hyvä kiintolevyjen nopeuden tutkimisessa. Vähemmän yllättävästi Samsungin 1TB F1-sarjan kiintolevy oli käytännössä kaikissa testeissä peränpitäjä, poikkeuksena kirjoitusnopeus jossa se pieksi molemmat Intelin SSD-asemat. Niin 80GB:n kuin 40GB:nkin. Virusskannauksessa Intelin 40GB levy oli kaikkein nopein, mutta muissa PCmark05:sen testiosuuksissa se jäi auttamatta joukon hitaimmaksi SSD-asemaksi.

HD_Tune_Pro_luku_graafi

HDTune v3.50 PRO:n lukutestissä Intelin uusi edullinen 40GB asema johti selkeästi kisaa ollen jopa 80GB mallia nopeampi. Nähtävästi tekniikassa on tehty pieniä muutoksia matkan varrella.

HD_Tune_Pro_kirjoitus_graafi

HDTune v3.50 PRO:n kirjoitustesti alkaakin tuoda esiin syitä miksi Intelin 40GB X25-V on niin sanotusti Value eli edullisen sarjan SSD-asema. Intel nimittäin on rajoittanut kyseisen aseman kirjoitusnopeuksia rajulla kädellä ja kuten graafista näkee niin vihreät palkit ovat koko kirjoitustestin lyhyimmät. Kingstonin V+ -sarjan 64GB SSD-asema puolestaan pääsee loistamaan hyvällä kirjoitusnopeudellaan, joka on aivan OCZ:n verrokkiaseman kintereillä.

CrystalDiskBench_luku_graafi

CrystalDiskBench v3.0 antoi lukutestissään kaikkein suurimmat lukemat Intelin 80GB G2 SSD:lle kautta linjan. Varsinkin 4K QD32-testissä ero muihin oli huikea. Kyseinen testiosuus testaa NCQ-ominaisuuden toimintaa ja lukee arvotussa järjestyksessä dataa eri kohdista levyä. Intelin 40GB ja Kigstonin 64GB SSD-asemat olivat hyvin tasavertaisia. Kingston kaikissa muissa hieman nopeampi, paitsi 4K QD32:ssa.

CrystalDiskBench_kirjoitus_graafi

CrystalDiskBench 3.0:n kirjoitustesti antoi myös Intelin 80GB SSD:lle parhaan nopeuden testiryppäästä. Sequential-kohdassa Samsungin 1TB F1-kiintolevy pääsi hieman Intelin 80GB:n ohi ja OCZ:n Agility 120GB SSD-asema keräsi nopeutta liki tuplaten verrattuna Intelin 80GB G2-malliin. Tämänkertainen testikaksikkomme eli 40GB Intel ja 64GB Kingston olivat hyvin tasavertaiset, mutta pienten tiedostojen kirjoituksessa Intel oli aavistuksen verran nopeampi. Vastaavasti isoissa tiedostoissa ja sekventaalisessa kirjoituksessa Kingston oli hieman nopeampi.

ATTO_luku_graafi

ATTO Disk Benchmark on yksi käytetyimmistä ja luotetuimmista testiohjelmista, ainakin testattaessa kiintolevyjen toimintaa. SSD-levyilläkin se tuntuu toimivan aivan hyvin. Atton lukutestissä huonoiten pärjää Intelin 40GB Value-asema, joka jää jopa Samsungin kiintolevylle. Kingstonin 64GB V+ SSD-asema antaa ATTO:lla testattuna erittäin hyviä tuloksia sijoittuen hetkittäin aivan kärkeen ja välillä 80GB Intelin ja 120GB OCZ:n väliin.

ATTO_kirjoitus_graafi

ATTO:lla mitattuna Intelin 40GB value SSD-asema on edelleen hitain kirjoittaja ja jopa selkeästi hitaampi kuin Samsungin 1TB-kiintolevy. Erikoisesti pienillä tiedostoilla Kingston on jopa Inteliä hitaampi, ero kyllä kääntyy oikeinpäin tiedostokoon kasvaessa.

AS_SSD_Benchmark_luku_graafi

AS SSD Benchmark on tarkoitettu SSD-asemien testaamiseen, kuten nimestäkin hyvin ilmenee. Testin ajaminen ottaakin aikaa helposti puolisen tuntia per levy, jonka aikana testiohjelma testaa aseman hyvin huolellisesti. Kyseisen testiohjelman mukaan lukemisessa nopein oli Intelin 80GB SSD-asema ja muut kaikki hieman hitaampia. Sekventaalisessa lukunopeudessa Kigstonin 64GB V+ SSD-asema voitti yllättäen OCZ:n ja myös 40GB Intelin.

AS_SSD_Benchmark_kirjoitus_graafi

AS SSD Bencmarkin kirjoitusnopeustulokset ovat kaikilla testilaitteilla liki samoissa, paitsi sekventaalisessa testissä eroja löytyy, ja paljon. OCZ:n Agility nappaa kirkkaimman pokaalin ja yllättäen Samsungin F1-kiintolevy seuraa kakkosena. Kolmannelle sijalle kiipeää Intelin 80GB X25-M G2 SSD-asema, jonka kanssa käytännössä aivan tasoissa on Kingstonin 64GB V+ -sarjan SSD-asema. 

AS_SSD_Benchmark_hakuaika_graafi

Viimeiseksi jätin AS SSD Benchmarkin hakuaikoja kuvaavan graafin. Kuten oli odotettavissa niin mekaanisilla kiintolevyillä ei ole mitään saumaa taistelussa SSD-asemia vastaan hakuaikojen suhteen. Jännästi Kingstonin 64GB SSDNow V+ SSD-asemalla oli testin SSD:stä pisimmät hakuajat. Todennäköisesti uudemmat firmware-versiot vielä nipistävät hieman ajoista pois. 40GB Intelin X25-V SSD-asemalla puolestaan oli lukuhakuaika kaikkein lyhyin, johtuen osaltaan myös pienimmästä kapasiteetista.


Loppusanat:

Testien jälkeen suuhun jäi vähän epämääräinen maku. Kaikki testitulokset olivat keksimäärin tuloksineen samassa linjassa, mutta tuloksissa oli ohjelmien välillä todella suurta heittoa. Selvästi kuitenkin on nähtävissä, että tulevaisuus on SSD-asemien, ainakin järjestelmälevyissä. Kiintolevyt pitävät edelleen pintansa suurella kapasiteetillaan ja riittävällä nopudellaan, mutta alkavat pikkuhiljaa myöntyä osaansa toimia vain tiedostovarastoina. Pitää mainita tähän loppuun vielä että Kingstonin nyt testissä olleen SSD-aseman korvasi hetki sitten G2 versio joka tarjoaa kehittyneemmän ohjainpiirin ja hieman suuremmat luku ja kirjoitusnopeudet, 230/180 Mt/s verrattuna nyt testissä olleeseen G1-versioon jonka suorituskyky arvot ovat 220/140 Mt/s, G2 tukee myös TRIM-komentoa.

Eniten testissä jäi kaivelemaan Intelin 40GB SSD-aseman huono kirjoitusnopeus, joka selittyy hyvin pitkälle sillä, että Intel rajoittaa sen sekä 80GB SSD-asemansa kirjoitusnopeutta suoraan firmware-tasolla. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että eri tuotelinjojen ja mallien välille pitää valmistajan saada eroja, muuhunkin kuin hintaan ja kapasiteettiin. Tulevat firmware-päivitykset tulevat vielä nostamaan kaikkien testissä mukana olleiden asemien nopeuksia, kunhan valmistajat vain saavat ne hiottua kuntoon. Kingstonin aseman hinta pyöri artikkelia kirjoitettaessa noin 170:nen euron maastossa ja Intelin 40GB SSD-aseman hinta puolestaan sadan euron molemmin puolin.

 

Plussat ja miinukset:

Kingston 64GB SSDNow V+

+ Kohtuu hintainen

+ Nopea

+ Tasainen suorituskyky

+ Bulk pakkaus

+ Kingstonin toimiva takuu

silver

Kingston 64GB SSD NOW V+ -asema hintaseurannassa

Kingston 64GB SSD NOW V+ -asema Geizhals hintaseurannassa

 

Intel 40GB X25-V

+ Nopea luku

+ Kattava pakkaus

+ Edullinen

+ 3.5″ sovite

+ Todella lyhyet hakuajat

– 40GB on vähän

– Keinotekoisesti rajoitettu kirjoitusnopeus

 

value

Intel 40GB X25-V hintaseurannassa

Intel 40GB X25-V Geizhals hintaseurannassa

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.