Testissä: A-DATA XPG V1.0 2x8GB DDR3 2133MHz -ylikellotusmuistit

Now Reading
Testissä: A-DATA XPG V1.0 2x8GB DDR3 2133MHz -ylikellotusmuistit

Saimme A-Datalta testattavaksemmme yhtiön peli- ja tehokäyttöön suunnatun 2133MHz -nopeudelle ja CL 10-11-11-30 -viiveille speksatun kaksi 8GB DDR3 muistikampaa sisältävän muistikitin. Kahdeksan gigan kampojen kysyntä on ollut jo viimeisen kahden vuoden ajan nousussa, yleistymistä on osaltaan hidastanut 4GB -kampoja kalliimman hinnan lisäksi yleisesti huonompi ylikellottuvuus kuin 4GB-kammoilla. Päätimme ottaa härkää sarvista ja katsoa joko 8GB-kammat pärjäävät 4GB-kampoja vastaan. Otimme testiin mukaan Kingstonin ehkä markkinoiden kaikkein myydyimmän KHX1600C9D3K2 2x4GB DDR3 -muistikitin, kuten myös Samsungin paljon mainetta niittäneen 2x4GB M379B5273DH0-YK0-nimeä kantavan 30nm tekniikalla valmistetun low voltage Green -muistikammoista kasatun muistikitin. Kyseinen kitti on menestynyt maailmalla ylikellotustesteissä erinomaisesti ja monet ovat saaneet ajettua kyseisiä muisteja yli 2400MHz -kellotaajuuksilla. Mukana haastajana on G.Skillin valmistama 2x4GB ylikellotuskäyttöön suunnattu RipjawsX F3-17000CL9D-8GBXLD -niminen muistikitti edustamassa 4GB kampojen parhaimmistoa.

_MG_4029

Tekniset tiedot:

DDR3 Dual Channel Series

Mallinimi Nopeus     Kapasiteetti Latenssit Jännite Jäähdyttimien väri piirilevyn väri
DDR3-2133 PC3-17000 8GB x 2 CL10-11-11-30 1.65V Punainen Musta

A-DATA:n XPG -sarjan muisteilla on elinikäinen takuu. Jännästi A-DATA väittää sivuillaan, että kyseisten kampojen piirilevyt ovat mustia vaikka ne ovat aivan selvästi vihreät, asialla ei kuitenkaan ole suorituskykyyn vaikutusta.

pressi2

 

A-DATA:n eri hinta- ja nopeusluokkien XPG-sarjan muistikammat tunnistaa helposti heaspreader -jäähdytyslevyn väristä. Sininen on hitain, musta hieman nopeampaa ja nopeimmat saavat puolestaan päälleen punaiseksi eloksoidut alumiiniset jäähdytyslevyt.

Kuvat:

_MG_4024

A-DATA XPG V1.0 2x8GB DDR3 -ylikellotusmuistit toimitetaan ainakin päälisin puolin kelvottomassa ja kertakäyttöisessä prässätyssä ja usein sormet aukileikkaavassa muovisessa pakkauksessa, jossa on kyllä se hyvä puoli, että pakkauksesta näkee heti päältä mitä sen sisällä on.

_MG_4028

 

 

Pakkauksen avaaminen kuitenkin helpottuu kun tajuaa katsoa pakkauksen takapuolelle. Takapuolelle valmistaja on tajunnut laittaa vasemmalta ylhäältä auki repäistävän repäisyluukun, jonka kautta muistit saa ehjin sormin pois paketista. Pakkauksen takapuolella ei ole juuri mitään tietoa itse muistikammoista, vaan kaikki info löytyy kampojen tarroista ja pakkauksen etupuolelta.

_MG_4029

A-DATA:n 2x8GB DDR3 -muistit vapautettu pakkauksensa kahleista.

_MG_4031

Kuten jo aiempana mainitsin niin A-DATA on päätynyt erikoiseen ratkaisuun ja muistikampojen tarkat tiedot ovat ostajalta tyystin piilossa. Tarkat latenssit ja muistien käyttöjännitteen näkee vasta kun muistit saa pois paketistaan, sillä tiedot sisältävät tarrat ovat pakkauksessa taustapahvia vastaan, eivätkä näy pakkauksesta ulos.

_MG_4036

 

A-DATA:n XPG -sarjan jäähdytyslevyt ovat hyvin maltilliset eivätkä tule juuri itse piirilevyä korkeammalle, tästä on selkeästi hyötyä varsinkin ahtaiden ITX-emolevyjen kanssa.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.