Testissä: Gigabyte GeForce GTX 950 Xtreme 2GB -näytönohjain

Now Reading
Testissä: Gigabyte GeForce GTX 950 Xtreme 2GB -näytönohjain

Kuvat:

_MG_3887Gigabyten GeForce GTX 950 Xtreme -näytöohjain toimitetaan varsin pelkistetyssä pakkauksessa, joskin pakkauksen etupuolta on valittu koristamaan yhtiön Xtreme -tuotesarjan logo.

_MG_3891

Pakkauksen takapuolelta löytyy sitten jo kuva itse tuotteesta sekä sen tärkeimmät tekniset tiedot.

_MG_3892

Pakkauksen kyljestä löytyy tarra, joka sisältää näytönohjaimen tarkan nimen sekä muut yksilöintitiedot.

_MG_3894

Pakkauksen kuorien sisältä löytyy erillinen laatikko jota koristaa samainen Gigabyte Xtreme Gaming -logo joka on myös pakkauksen kannessa.

_MG_3895

Pakkaus avattuna. Itse näytönohjain on staattiselta sähköltä suojaavan ESD-pussin sisällä ja paksujen pehmusteiden suojaamana.

_MG_3897

Näytönohjaimen mukana toimitettavien lisävarusteiden määrä on minimalistisen suppea, sillä pakkauksesta löytyi itse näytönohjaimen lisäksi ainoastaan kevyehkö ohjekirjanen, ajurit ja ylikellotusohjelman sisältävä DVD -levy, DVI -> d-Sub -adapteri ja metallinen esim. koteloon liimattava Gigabyte Xtreme Gaming -logomerkki.

_MG_3911

Gigabyte GeForce GTX 950 Xtreme 2GB -näytönohjain vapautuneena pakkauksensa kahleista.

_MG_3905

Gigabyte GTX 950 -näytönohjaimen liitinosastolle kuuluu hyvää, sillä sieltä löytyy kolme kappaletta täysikokoisia Display Port -liittimiä, yksi Dual-Link DVI -liitäntä sekä yksi normaalikokoinen HDMI -liitäntä.

_MG_3906

Toisin kuin testissä verrokkina käytetyssä MSI:n GeForce GTX 750 Ti:ssä on Gigabyten GeForce GTX 950:ssa yksi lisävirtaliitin, sekin järeämpää 6+2pin versiota, joten on lupa ainakin odottaa edeltäjästään kasvanutta energian nälkää, toivottavasti tehot ovat kasvaneet samassa suhteessa.

_MG_3909

GTX 750 -sarjasta poiketen GeForce GTX 950 -sarjan piirilevyiltä löytyy SLI -liitin, joka mahdollistaa kahden GTX 950 -näytönohjaimen käyttämisen SLI -tilassa. GTX 750 -sarjan näytönohjaimista tämä ominaisuus harmillisesti puuttui.

_MG_3910

Näytönohjaimen takapuolelle Gigabyten insinöörit ovat päättäneet asentaa takapuolen komponentteja suojaavan alumiinisen jäähdytyslevyn, joka nimensäkin mukaisesti auttaa myös jäähdytyksessä ja jäykistää/tukee näytönohjaimen piirilevyä.

_MG_3915

Jäähdytys irrotettuna GTX 950:n piirilevy näyttää varsin pieneltä, eikä komponenttejakaan ole siihen ladottu mitenkään hulppeasti. Nähtävästi samalle piirilevylleolisi mahdollista asentaa tupla määrä muistia mutta 2GB on toistaiseksi tämän teholuokan näytönohjaimille varsin riittävä määrä. Tuulettimille on molemmille omat virtaliittimensä ja vasemmalla ylhäällä näkyy myös ylimääräiseltä vaikuttava kaksi pinninen virtaliitin, tämä on kuitenkin näytönohjaimen kylkeen sommitellun Windforce -tekstin LED -valaisua varten.

_MG_3916

Gigabyte GeForce GTX 950 -näytönohjaimen sydän eli Nvidia GM206-250-A1 GPU -piiri lähikuvassa.

_MG_3923

GTX 950 Xtreme -näytönohjaimen muistipiireiksi olivat tiensä löytäneet Samsungin valmistamat K4G4132FC-HC28 -piirit.

_MG_3913

Gigabyten lämpöputkella ja kahdella tuulettimella varustettu Windforce -jäähdytin jäähdyttää käytännössä pelkästään GPU -piiriä, kontakti vaikuttaisi olleen hyvä.

_MG_3925

Jäähdyttyimien tuulettimiksi on valikoitu Power Logic:in valmistamat 87mm halkaisijaltaan olevat PLA09215S12H -tuulettimet.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
100%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.