LG W2600HP-BF 26" S-IPS -monitori

Now Reading
LG W2600HP-BF 26" S-IPS -monitori

LG_W2600HP_pressi

Saimme LG:ltä testattavaksemme ehkä markkinoiden puhutuimman näytön eli aidolla S-IPS -paneelilla varustetun 26″ W2600HP-BF -laajakuvamonitorin, joka asettuu hintansa ja ominaisuuksiensa puolesta erittäin mielenkiintoiseen segmenttiin. Kyseisen näyttölaitteen hinta liikkuu tällä hetkellä markkinoilla 500-600EUR välimaastossa tarjoten S-IPS -paneelille tyypillisesti erittäin laajan värintoiston ja laajat katselukulmat. LG W2600HP-BF on ollut varsinkin graafista työtä tekevien suosiossa eivätkä muutkaan käyttäjäryhmät ole näyttöä karsastaneet.

Spesifikaatiot:

Paneeli S-IPS
Koko 26″
Resoluutio 1920 x 1200
Pikselin koko 0.287 x 0.287
Kirkkaus 400 cd/㎡
Kontrastisuhde DFC 5000:1
Katselukulmat H : 178 °/V : 178° (CR≥10)
Vasteaika 5ms (GTG)
Värimäärä 16.7M Colors
Synkronointi:
Horisontaalinen taajuus 30Hz~83Hz (Analoginen), 56Hz~75Hz (Digitaalinen)
Vertikaalinen taajuus 30Hz~83Hz (Analoginen), 56Hz~75Hz (Digitaalinen)
Liitännät:
PC 15Pin D-Sub, DVI-D
Plug & Play:
DDC DDC CI
Virrankulutus:
Päällä 110W
Lepotilassa 1W
DPM pois päältä 1W
Hallintapainikkeet:
Painikkeet 6 näppäintä (Virtapainike mukaan laskettuna)
Tyyppi Hipaisu
Mekaaniset tiedot:
Mitat(L x K x S) 602 x 270 x 463mm
Massa 9.7Kg
Jalusta Korkeus-säätö, Kallistus ja pyöritys
Regulaatiot:
Turvallisuus TCO-03, UL(cUL), TUV-GS, SEMKO
EMC FCC-B, CE
Energiansäästö EPA Energy Star
Erityisominaisuudet FLATRON f Engine, HDCP, ez Zoomaus, 4:3 skaalaus laajakuvaan, Ääni

 


Kuvat:

LG_W2600HP_pakkaus

LG:n W2600HP-BF -monitorin pakkaus, joka on perinteistä ruskeaa pahvia ilman sen kummempia koristeluja ja huomiovärejä. Paketin mitat ovat 540 mm x 680 mm x 270 mm (K x L x S).

 

LG_W2600HP_pakkaus_auki

Pakkaus avattuna. Itse näyttölaite on hyvin suojassa styroksien ja oman suojapussinsa sisällä.

 

LG_W2600HP_tarvikkeet

Kuvassa esillä kaikki pakkauksesta löytyneet tarvikkeet. Ohjekirja ja pika-asennus -oppaita, jalustalevy, USB-välikaapeli, D-Sub -kaapeli analogiselle signaalille, D-Sub -> DVI -kaapeli, DVI-kaapeli ja viimeisenä virtakaapeli.

 

LG_W2600HP_jalkalevy

Jalustalevyn alapuoli esillä. 270 mm halkaisijaltaan olevan levyn reunoilla olevat kumisuikaleet pitävät levyn tukevasti paikallaan pöydällä ja estävät monitorin liukumisen. Kuvassa näkyy myös jalustalevyn työkaluvapaa kiinnitysruuvi jolla monitorin jalka lukitaan jalustalevyyn.

 

LG_W2600HP_takaa_ja_jalka

LG W2600HP-BF -monitori takaa ja jalustalevy kuvassa ruudun oikealla puolella.

 

LG_W2600HP_jalusta

Monitorin jalka lähikuvassa. Kuvassa esillä myös metallinen sokka, joka poistetaan jalustalevyn kiinnityksen jälkeen. Tämän jälkeen monitorin korkeudensäätö on toiminnassa. Sokan ympärillä kuvassa on johtojen yhteen sitomisessa ja piilotuksessa apuna toimiva rengas, jonka voi ottaa esille omasta syvennyksestään.

 

LG_W2600HP_etu_viisto

LG:n W2600HP-BF edestä jalustalevy kiinnitettynä.

 

LG_W2600HP_takaa_low

Näyttö takaa ja jalka alimmassa asennossaan jolloin ruudun alareuna on 80 mm korkeudella pöydän pinnasta. Paneelin alareunan puolestaan ollessa 117 mm etäisyydellä.

 

LG_W2600HP_takaa_top

Näytön jalka yläasennossaan jolloin näytön alareuna on 175 mm korkeudella pöydän pinnasta ja paneelin alareuna on tällöin 217 mm korkeudella pöydän pinnasta. Jalustan säätövarat ovat siis riittävät yleisimpiin käyttötarkoituksiin ja toivomisen varaa jättää ainoastaan niin yleinen seikka kuin se ettei ruutua saa aivan kiinni pöydän pintaan, toisinaan kyseinen ominaisuus tulisi tarpeen.

Jalassa ja monitorissa ei ole myöskään pivot-toimintoa, jonka puute saattaa haitata ja myös hieman ihmetyttää koska S-IPS -paneeli on mitä omimmillaan pivot-käytössä laajojen katselukulmiensa ansiosta.

 

LG_W2600HP_tyyppikilpi

Näytön takana vasemmassa alanurkassa on näytön tyyppikilpi josta selviää näytön tarkka tyyppimerkintä, sarjanumero, käyttöjännitteet ja valmistuspaikka, joka tässä tapauksessa oli hieman yllättävästi Unkari.

 

LG_W2600HP_liittimet

Näytön takana oikeassa laidassa ovat keskitettynä kaikki näytön liittimet. Vasemmalta oikealle lueteltuna: virtaliitin, DVI, D-Sub, 2kpl USB 2.0-portteja ja viimeisenä USB B-liitin, joka kytketään näytön mukana tulevalla kaapelilla PC-tietokoneeseen mikäli käyttäjä haluaa käyttää näytöstä löytyviä USB-liittimiä.

 

LG_W2600HP_vasemman_sivun_USB

Näytön vasemmasta sivusta löytyy kaksi USB 2.0-porttia lisää joihin on näppärä liittää esimerkiksi muistitikkuja tai hiiren langaton vastaanotin.

 

LG_W2600HP_hipaisunapit

Ruudun vasemmassa alareunassa ovat näytön valikoiden ja sisääntulojen hallintaan käytettävät hipaisunapit.

 

LG_W2600HP_virtavalo_kytkin

Näytön oikeassa alanurkassa puolestaan lepää virtanappi valoineen. Virtavalo on erityisen kirkas ja häiritsevä, mutta kaikeksi onneksi sen saa kytkettyä pois päältä valikoiden kautta. Myös virtanappi on hipaisumallinen.

 

LG_W2600HP_kaytossa

LG W2600HP-BF käytössä. Kameran salama värjäsi kuvaa epäluonnollisen punertavaksi eli värit eivät ole kuvan kaltaiset.

 

Valikko:

LG_W2600HP_kuva_valikko

Valikoista ensimmäinen on nimeltään kuvavalikko. Kuvavalikon kautta hoidetaan näytön kirkkauden, kontrastin ja gamma-arvon säädöt. Gammaan ei kuitenkaan tullut tarvetta koskea ollenkaan.

 

LG_W2600HP_vari_valikko

Seuraavana vuorossa oli väri-niminen valikko, jonka kautta hoidetaan luonnollisesti osavärien määrät suhteessa toisiinsa tai käyttäjä voi valita itseään eniten tyydyttävän valmiin esiasetuksen.

 

LG_W2600HP_OSD_sijainti_valikko

Asento-valikossa ei ole mitään monitorin asentoon taikka armeijaan liittyvää vaan sieltä löytyy ainoastaan ruudun kuvan keskitykseen käytettävät säätimet, jotka ovat luonnollisesti käytössä vain analogisella signaalilla.

 

LG_W2600HP_tarkennus_valikko

Tarkennus valikon vaihe säätimet ovat myös digitaalisella signaalilla pois käytöstä, ainoastaan terävyys säädin toimii.

 

LG_W2600HP_asetukset_valikko

Asetukset-valikosta löytyykin sitten enemmän tavaraa. Ensimmäisenä kuvaruutuvalikkojen kieli ja kuten kuvista varmasti huomasitte joukossa on poikkeuksellisesti myös suomi. Kielen valinnan alapuolelta löytyy tarpeelliset kuvaruutuvalikon paikan säädöt joita tarvitaan lähinnä kalibroitaessa, jos kuvaruutuvalikko on samassa kohtaa ruudulla kuin kalibraattori niin kalibrointi on hyvin hidasta ja hankalaa.

 

LG_W2600HP_asetukset_2_valikko

Loput asetukset-valikon sisällöstä yllä kuvassa: valkotasapainon automaattisäädön päälle ja pois kytkentä, virta-LEDin päälle ja pois kytkentä, äänivalinta, joka koskee näppäinääniä joista hipaisunäppäimillä on hyötyäkin sekä lisäksi käynnistys -ja sammutusääniä joiden hyödyllisyys on käyttäjän itsensä päätettävissä. Seuraavana listassa on 4:3 kuvan skaalaus 16:10-muotoon näytön omalla EZ Zoomaus-skaalaustoiminnolla ja viimeisenä tehdasasetusten palautus, jonka kanssa kannattaa olla tarkkana ettei tule vahingossa palautettua tehdasasetuksia.


Testit ja säätäminen:

EyeOne

LG:n W2600HP-BF -näytön kalibrointi suoritettiin jo aiemmista näyttötesteistämme tutuksi tulleella X-riten Eye-One -kalibraattorilla. joka voitti aikanaan kalibraattoritestimme, jonka löydät täältä.

 

LG_W2600HP_pikselirakenne

Ensimmäisenä hieman suurennettu lähikuva näytön S-IPS -paneelin pikselirakenteesta.

 

luminance

GretagMacbeth Eye-One Match 3 -ohjelmalla kuvan valoisuuden asetuksessa ei päästy aivan nappiin säädön karkeuden vuoksi, mutta melko lähelle täydellistä kuitenkin.

 

Contrast

Samoin kävi kontrastissa, joka jäi puolestaan aavistuksen verran liian suureksi, mutta on myös hyvin hyväksyttävällä alueella.

 

RGB

Tärkein eli osavärien keskinäinen suhde saatiin erittäin tarkasti keskelle. Sininen väri kuitenkin pyrki hieman elämään ja välillä liikahti yhden pykälän verran oikealle.

 

RGB_curve_2_small

Lopputulos kalibroinnin jälkeen. Kaikki muut arvot saatiin käytännössä täydellisesti paikalleen paitsi kuvan valoisuus jäi hieman vaimeaksi ja värilämpötila heitti hieman johtuen sinisen osavärin hienoisesta elämisestä. Kuten kuvasta näkee on näytön värintoistoalue todella laaja, kuten S-IPS -paneelityypiltä on lupa odottaakin. Kuvaa klikkaamalla saat aukeamaan täysikokoisen version.

 

LG_W2600HP_kontrasti_ja_kirkkaus_kalibroitu

Kyseisiin tuloksiin päästiin kuvassa näkyvillä kontrastin ja kirkkauden asetuksilla.

 

LG_W2600HP_vari_kalibroitu_

Kuvassa esillä kalibroinnin jälkeiset asetukset värien osalta.

 

Kalibroinnin jälkeen Eue-One Match 3 -ohjelma luo aina Windowsin ja esimerkiksi Adobe Photoshopin käyttöön soveltuvan ICC-väriprofiilin jolloin ohjelman värit vastaavat prikulleen ruudulla näkyviä värejä. Mikäli käytössä on myös kalibroitu tulostin niin tulosteiden värit ovat samat kuin ruudulla näkyvät. Tästä voit ladata itsellesi kyseisen profiilitiedoston.

 

LG_W2600HP_MUSTA_edesta

Kuva monitorista mustalla kuvalla pimeässä huoneessa. Näytössä ei ole suoraan edestä katsottuna havaittavaa valovuotoa.

 

LG_W2600HP_MUSTA_kulmasta

Kuva monitorista mustalla kuvalla kulmasta jolloin musta heikenee selkeästi kun osa valosta pääsee vuotamaan pikselien ohi.


Loppusanat:

LG:n W2600HP-BF jätti itsestään todella hyvän maun ja tulinkin hankkineeksi kyseisen ruudun itselleni referenssinäytöksi entisen Acerin AL2423W P-MVA -paneelillisen 24″ näytön tilalle, joka sekään ei missään nimessä ollut huono näyttö. S-IPS -paneeli tarjoaa kuitenkin P-MVA -paneeliin verrattuna paremman vasteajan sekä hieman paremman ja laajemman värintoiston vaikka mustan syvyydessä hieman häviääkin.

LG:n W2600HP-BF -näytöstä uupuu myös TN -paneelillisista tuttu harmaasävyjen rasteroituminen ja kuva on myös huomattavasti levollisempi sekä näin mukavampi katsoa. Myöskään silmät eivät rasitu useammankaan tunnin päätetyöskentelyssä. Näytön taustavalo on myös erittäin tasainen eikä valovuotoa ole käytännössä ollenkaan. Kuitenkaan LG:n W2600HP-BF ei ole missään nimessä virheetön ja täysin moitteeton näyttö ja suurimpana omituisuutena näytössä pidän LG:n erikoista ratkaisua päätyä käyttämään hallintapainikkeina hipaisunäppäimiä, joista viihde-elektroniikka pääsi eroon jo 80-luvun alussa. Pääasiassa niiden epätarkan tuntuman ja epäilyttävän kestävyyden takia.

Toinen epäkohta näytöstä löytyy sen liitäntöjen puolelta sillä W2600HP-BF:ssä ei ole kuin yksi digitaalinen sisääntulo eikä ollenkaan HDMI:tä tai DisplayPort-liitäntää, jotka ovat molemmat lisääntyneet vahvasti uusissa näytönohjaimissa ja muissa laitteissa. Olisihan 26″ kokoisella ruudulla varsin kiva katsella elokuvia ja vaikkapa pelata pelejä Sony Playstation 3:n tai Microsoft Xbox 360:n kautta. Myöskään LG ei tee poikkeusta surkeiden tehdasasetuksiensa osalta, joista varsinkin kontrasti ja kirkkaus ovat todella paljon pielessä värien ollessa kohtuullisen lähellä oikeaa. Näytön virtavalo olisi muutoin saanut kirkkautensa takia noottia, mutta sen pelasti valikoista löytyvä asetus jolla valon saa pois käytöstä.

Pienistä vioistaan huolimatta LG:n W2600HP-BF -näytön kuvanlaatu on ylivertainen ja toimivuus muutoinkin kohdallaan sillä esimerkiksi näytön jalustan käyttö on todella kevyttä ja näytön korkeutta pystyy säätämään yhdellä kädellä. Lisäksi lisäarvoa tuo näyttöön sisäänrakennettu neliporttinen aktiivinen USB-keskitin jolle varmasti löytyy käyttöä. Laitteen kolmen vuoden takuu myös tekee näytöstä turvallisen hankinnan.

LG_W2600-HP_sivu

Plussat ja miinukset:

+ 26″ koko ja 1920×1200 resoluutio

+ S-IPS -paneelin värintoisto, nopeus ja katselukulmat

+ Yksi edullisimmista 26″ S-IPS -näytöistä

+ Aktiivinen neliporttinen USB-keskitin

+ Suomenkieliset valikot

+ 3V takuu

– Hipaisunäppäimet

– Ainoastaan yksi digitaalinen sisääntulo

Gold_mato78

 

LG W2600HP-BF -näytön tuotesivut

LG W2600HP-BF Suomen hintaseurannassa

LG W2600HP-BF Geizhals hintaseurannassa

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.