Pelikatsaus: A Game of Thrones – Genesis

Now Reading
Pelikatsaus: A Game of Thrones – Genesis

A Game of Thrones-GenesisA Game of Thrones – Genesis on videopelisovitus George R.R. Martin best-selling novellisarjaan “A Song of Ice and Fire”. Tässä strategiapelissä poliittisilla kyvyillä on yhtä suuri merkitys, kuin strategisilla tai sotilaallisilla taidoilla.

Peli kytkee pelaajan taistelujen ja juonittelun keskelle käyden läpi 1000 vuotta historiaa, vuodesta -700 vuoteen 300 asti.

12plus

agot ylhaalta

Tässä pelissä voitto ei aina tarkoita raa’an voiman käyttöä. Voi toki valita sotilaallisen lähestymistavan ja näin päihittää vastustajat, mutta on myös mahdollisuus valita ekonimisen yliotteen tai käyttää kaikkia mahdollisia kieroiluja politiikassa. Petokset, kavallukset ja selkäänpuukotukset kuuluvat asiaan.

A Game of Thrones tarjoaa myös moninpelimahdollisuuden, jota en tässä katsauksessa koittanut. Verkon yli on mahdollista pelata kahden tai jopa kahdeksan pelaajan matseja.

Peliin on ympätty kahdeksan “perhettä”, jotka ovat ainoastaan mahdollisia House vs House -pelimuodossa. Mukana olevat perheet ovat TARGARYEN, STARK, TULLY, ARRYN, TYRELL, BARATHEON, MARTELL ja LANNISTER.

Pelistä saa paremman vaikutelman, mitä peli oikeastaan tarjoaa. Peliä markkinoidaan monipuolisena strategiapelinä, missä politikoinnilla on suuri rooli. Hienot ideat kuitenkin kaatuvat kehnoon toteutukseen. Politikointi tarkoittaa hahmojen palkkaamista oikeassa järjestyksessä. Sanansaattaja (Envoy) lähetetään solmimaan diblomaattisia suhteita, luomaan liittoja ja hankkimaan liittolaisia. Vakoojalla puolestaan kartoitetaan vihollisten sotilaita ja solmitaan salaisia sopimuksia. Uskollisuutta saadaan lisättyä naittamalla nainen kylän päällikön kanssa. Pelikokemuksena A Game of Thrones jää tylsäksi lisenssipeliksi. Hyvän tv-sarjan perusteella peliä ei kannata noukkia kaupan hyllyltä. 

Laitteistovaatimukset:
Käyttöjärjestelmä: Windows XP SP2, Windows Vista SP1, Windows 7
Prosessori: AMD/Intel Dual-Core 2,2 GHz tai paremmpi
Muisti: 1024 Mt (XP) / 2048 Mt (Vista/7)
Näytönohjain: Directx 9, ATI Radeon X1600 XT/NVIDIA GeForce 6600 GT 128Mt tai parempi
Optinen asema: DVD-asema
Kiintolevy: 10 gigatavua kiintolevytilaa
Muuta: Vaatii internetyhteyden aktivoimiseen ja verkkopelaamiseen

Arvosteltu: PC (AMD Phenom II X6 1090T, NVIDIA GeForce GTX 460 768 Mt, 3Gt DDR3 2000 MHz, Windows 7 Professional 64-bit)
Saatavilla: PC
Genre: Strategia
Julkaisija: Focus Home Interactive
Kehittäjä: Cyanide Studios
Julkaisupäivämäärä: 29.9.2011
Ikäraja: 12+
Pelaajat: 1, moninpelissä 2-8
Pelin kotisivu:http://www.agot-genesis.com/

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.