Peliarvostelu: Shattered Horizon – PC

Now Reading
Peliarvostelu: Shattered Horizon – PC

1

Futuremark on varmasti kaikille tietokoneensa suorituskyvystä kiinnostuneille ihmisille tuttu yritys tietokoneiden ja puhelimien suorituskykyä testaavien testiohjelmiensa puolesta. Futuremark Games Studio on Futuremarkin sisäinen pelistudio, jonka ensimmäinen julkaisu on Shattered Horizon. Pelin julkaisupäivä oli 4.11.2009 ja on saatavilla ainostaan PC:lle.

Shattered Horizonia voi pelata ainoastaan moninpelimuodossa ja paperilla peli vaikuttaakin hyvin perinteiseltä ensimmäisen persoonan räiskinnältä lukuunottamatta yhtä pientä yksityiskohtaa, joka erottaa pelin muista tusinaräiskinnöistä. Taistelu nimittäin tapahtuu avaruudessa, painottomassa tilassa.

Pelaaminen

Shattered Horizon on erittäin suoraviivaista räiskintää. Pelaajalle annetaan ase ja sysätään taistelukentälle. Pelistä löytyy ainoastaan yksi ase, jossa on normaalin asetuksen lisäksi kolme erikoisasetusta: EMP-kranaatti, jolla voi lamauttaa vihollisen avaruuspuvun, jääkranaatti, jolla voi luoda verhomaisen jääalueen, josta ei näe läpi sekä MPR-kranaatti, joka luo suuren paineaallon lennättäen pelaajan vihollisen ulottumattomiin.

Avaruuspuvulla liikkuminen on tarkoituksella tehty hieman kankeaksi, mikä tuo mukanaan oman lisämausteensa. Pelaaja voi myös halutessaan kiinnittäytyä esimerkiksi asteroidiin, jolloin sen pinnalla voi juosta kuten normaalissa räiskintäpelissä. Pelistä löytyy vain kolme pelimuotoa sekä neljä karttaa, ja jo päivän pelaamisella huomasin toistavani samoja kenttiä sekä samoja pelimuotoja uudestaan ja uudestaan. Valitettavasti pelkästään painottomuus ei saanut minua palaamaan pelin pariin, mutta muutamalla lisäkartalla sekä pelimuodolla saataisiin varmasti reilusti lisää peliaikaa.

2

Tekninen toteutus

Kuten Futuremarkilta odottaa saattaa, näyttää Shattered Horizon hämmästyttävän hyvältä! Kaikki tekstuurit ovat tarkasti toteutettuja ja etenkin valoefektit ovat välillä henkeäsalpaavan kauniita. Shattered Horizon myös pyörähtää vähän hitaammallakin kokoonpanolla, mutta tietokoneesta pitää löytyä DirectX 10-yhteensopiva näytönohjain sekä käyttöjärjestelmä. Testikoneestakin löytyy edellisen sukupolven Ati Radeon HD 4850-näytönohjain, jolla peliä pystyi pelaamaan erittäin kelvollisesti, kun asetuksia hieman karsii. Oma suosikkini efekteistä oli ehdottomasti jääkranaatin luoma jääpilvi.

Vaikka painottomassa tilassa taistelu saattaa kuulostaa hankalalta, ei se sitä kuitenkaan ole. Futuremark Games Studio on onnistunut luomaan peliin helposti omaksuttavat kontrollit, jolloin peliin pääsee nopeasti mukaan.

Pelin äänet on toteutettu kelvollisesti eikä mitään valituksen aihetta tältä osalta löytynyt. Valitettavasti testilaitteistosta ei löydy 5.1-äänentoistoa, joten en voi kommentoida muuttaako monikanavaääni pelikokemusta.

3

{youtube:http://www.youtube.com/watch?v=xAgrSFmSzyk 550 342}

 

Loppuyhteenveto

Vaikka Shattered Horizon onkin hyvin toteutettu, löytyy siitä aivan liian vähän pelattavaa eikä se tarjoa painottomuuden lisäksi mitään muuta uutta. Hetken pelaamisen jälkeen painottomuuden alkuviehätyskin häviää eikä pelistä löydy enää uusia, pelaamiseen innostavia, ratkaisuja. Artikkelin kirjoitushetkellä Shattered Horizon maksaa Steamissa 15€, joka on mielestäni aivan liikaa pelistä, jonka pariin ei palaa viiden tunnin pelaamisen jälkeen.

Itselleni tulikin sellainen kuva, että tämä olisikin vain testiversio ja tulevaisuudessa Futuremark Games Studiolta olisi tulossa peli, joka hyödyntää Shattered Horizonista hyviksi todettuja asioita.

 

67pPlussat

+ Hyvä tekninen toteutus

Miinukset

– Yksinkertaisesti liian vähän pelattavaa

– Hinta

 

Arvosteltu: PC
Saatavilla: PC
Julkaisija: Valve
Kehittäjä: Futuremark Games Studios
Julkaisupäivämäärä: 4.11.2009
Ikäraja: 16v
Pelaajat: 1-32 (moninpeli)
Pelin kotisivu: http://www.shatteredhorizon.com/

Minimijärjestelmävaatimukset:
Prosessori: E6700 Core2 Duo tai AMD 5600 X2
Näytönohjain: Geforce 8800GT tai ATI HD3870
Keskusmuist: 2048MB
Kovalevy:
1.5GB vapaata tilaa
Käyttöjärjestelmä: Windows Vista tai Windows 7

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.