Testissä: Raidsonicin mediasoitin (IcyBox IB-MP305A-B)

Now Reading
Testissä: Raidsonicin mediasoitin (IcyBox IB-MP305A-B)

icy_media_1

IcyBox IB-MP305A-B on Raidsonicin mediasoitin, jonka avulla voidaan toistaa ääntä ja videota, katsella kuvia television ruudulta tai kuunnella nettiradiota. Raidsonicin mediasoitin toistaa monia erilaisia tiedostomuotoja, kuten esimerkiksi 720p -ja 1080p-videotiedostoja. Testasimme mediasoittimella näitä edellä mainittuja ominaisuuksia.

Ominaisuudet:

• Alumiininen kotelointi

• Tuotenimi:  IB-MP305A-B

• Väri: musta

• RealTek RTD1073-mediasiru

• DTS-, Dolby Digital-, WMA -ja AAC downmix-tuet

• LAN 10/100 Mbps, RJ-45

• WiFi iEEE802.11n (tarvitaan WiFi USB-dongle)

• Integroitu Web-radio (MMS-pohjainen)

• Video: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4: Xvid, WMV9, ISO, VOB, IFO, MP4, DAT, MOV, AVI, MKV, H.264, TS, TP, M2TS, FLV

• Audio: MP3/OGG/WMA/WAV/AAC

• Kuva: HD-JPEG, JPG, BMP

• Tuetut muistikortit: SD/SD-HC/MMC/MS

• Audio ulos: Stereo 2-kanavainen (RCA), SPDIF (optinen)

• Video ulos: HDMI 1.3, komposiitti, komponentti

• Tiedostojärjestelmä: NTFS/FAT32

• USB 2.0 (480 Mbit/s)

• Käyttöjärjestelmä: XP/Vista/Win7, MAC OS >9/X

• Kaukosäädinohjattu


Tuotekuvat

icy_media_2

Raidsonic on pakannut mediasoittimensa samanlaisen suunnittelun omaavaan tuotelaatikkoon kuin yrityksen muutkin tuotteet.

icy_media_3

Pakkauksen taustapuolelle on painettu tuotteen tekniset yksityiskohdat kuudella eri kielellä. Vähemmän yllättävästi, Suomi puuttuu joukosta.

icy_media_4

Laitteen mukana toimitetaan kaksi paperista opasta, kaukosäädin, muuntaja sekä tarvittavat RCA-kaapelit.

icy_media_5

Mediasoitinta käytetään pienehköllä kaukosäätimellä. Säädintä tarvitsee kohdistaa miltein suoraan IcyBoxia päin, että komennot menevät perille. Tämä pieni, mutta ärsyttävä ominaisuus saisi aikaan harmaita hiuksia, mikäli sellaisia olisi. Kaukosäätimessä on kaikkiaan 21 eri painiketta.

Yleistuntuma itse kaukosäätimeen on kevyt, muovinen ja halpa. Säätimen kaikki napit ovat saman tuntuisia eikä siinä ole mitään valoja eli pimeässä elävien tulee totuttautua virhepainalluksiin. Kapula käyttää normaalia 3V-kelloparistoa.

icy_media_6

Itse IcyBox on yksinkertainen, alumiininen ja musta, lukuunottamatta alumiinisen väristä virtapainiketta ja kromisia listoja. Kokonaisuus on pieni ja mahtuu olemaan sulassa sovussa muiden laitteiden kanssa. Laitteen mitat ovat 190 x 45 x 125 mm.

icy_media_7

Tuotteen taustapuolella on neljä kumitassua, jotka tehokkaasti estävät tuotetta liukumasta sekä varoitus olla koskematta kuumaan pintaan. Taustapuolella on myös muutama aukko lämpimän ilman poistumista varten.

icy_media_8

USB-tikun kiinnittäminen mustaan laatikkoon sujuu helposti ja IcyBox omaakin kaksi USB-porttia joista ensimmäinen sijaitsee laitteen vasemassa kyljessä ja toinen puolestaan löytyy laitteen takapaneelista. Laite tunnistaa tikun nopeasti ja on heti käyttövalmis. Vasempaan kylkeen on sijoitettu myös muistikorttipaikka (SD/SD-HC/MMC/MS)

icy_media_9

Merkkivaloina jäälaatikossa tuikkivat siniset, kirkkaat ledit. Valojen kirkkaus saatta herkempää silmää jopa hieman ärsyttää.

icy_media_10

Tuotteen sisältä löytyy oikeastaan ainoastaan piirilevy jolle on juotettu kaikki tarvittavat komponentit.

icy_media_11

Yllä kuvassa piirilevy irroitettuna kotelosta. Nähtävissä on myös laitteen sisältämä RealTek RTD1073-mediasiru, joka huolehtii videon ja äänen purkamisesta.

Piirilevylle on Realtekin mediasirun lisäksi juotettu myös käyttöjärjestelmän sisältävä flash-pohjainen muistipiiri ja RAM-piiri.

icy_media_12

Yllä kuvassa Raidsonicin laitteen taustapuoli. Taustapuolelle on sijoitettu virtaliitin, RJ-45 -verkkoliitin (LAN 10/100 Mbps), HDMI ja- USB 2.0-liittimet, audioliitännät (Stereo 2-kanavainen (RCA), SPDIF (optinen)) sekä videoliitännät (HDMI 1.3, komposiitti, komponentti)


Valikot

icybox-ib-mp305a-b_valikko1

Laite käynnistyy nopeasti yllä näkyvään alkuvalikkoon.

icybox-ib-mp305a-b_valikko2

Raidsonicin tuote tukee myös nettiradioiden kuuntelua. Kuuntelija voi valita aseman omien mieltymystensä perusteella.

icybox-ib-mp305a-b_valikko3

Valikosta on mahdollista myös vaihtaa valikon kieli, tekstin merkistökoodaus, päivittää tuotetta, nähdä järjestelmän tiedot, palauttaa laitteen oletusasetukset ja tarkastella mediakirjastoa.

icybox-ib-mp305a-b_valikko4

Valikosta nähdään lisäksi toistettavan musiikkialbumin tiedot. Musiikkialbumista listataan kappaleiden nimet ja tiedostomuodot, artisti, albumin nimi, musiikkigenre, kommentit ja vuosi.

icybox-ib-mp305a-b_valikko6

Valikosta määritetään myös laitteen käyttämät verkkoasetukset joihin kuuluu oletusyhdyskäytävä, IP-osoite, aliverkon peite ja DNS-palvelun IP-osoite.


Käyttökokemukset ja loppusanat

icy_media_13

Raidsonic IcyBox IB-MP305A-B on tyylikäs, pieni ja ideana todella hyvä. Laitteen käytettävyyttä kuitenkin murentaa todella kehno ja huonosti toteutettu kaukosäädin. Virhepainalluksilta ei voi välttyä, huonosti sijoiteltujen ja samantuntuisten painikkeiden takia. Myöskin komentojen antaminen säätimellä vaatii turhan suurta tarkkuutta. Itse laatikosta ei niinkään ole huomautettavaa muuta kuin se, että merkkivalot ovat aivan liian kirkkaat.

icy_media_14

Onko laitteesta täysiverisen HTPC:n korvaajaksi? Mielestäni ei, mutta ei ole tarkoituskaan. Normaalisti miellämme HTPC:n laitteeksi jolla pystymme näiden toimintojen lisäksi näppäimistön ja hiiren avulla suorittamaan muitakin tehtäviä, kuten surffaamaan Internetissä tai pelaamaan pelejä.

Tarkoituksensa mukaisesti Raidsonicin Icybox-mediasoitin pystyy toistamaan tikulta tai verkosta monia eri medioita, kuten 720p -ja 1080p-videoita. Sisäistä kiintolevyä laitteessa ei ole.

Plussat/miinukset

+ Pieni ja tyylikäs

+ Toistaa laajalti eri medioita, kuten 1080p

+ Hinta

+ Liitännät

– Kenelle tarkoitettu? HTPC:n korvaajaksi?

– Todella huono kaukosäädin

– ei voi toistaa musiikkia ja katsella kuvia samanaikaisesti muistitikulta

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.