Fordin uutuus navigoi itsestään pimeässä

Now Reading
Fordin uutuus navigoi itsestään pimeässä

Itseohjautuvia autoja löytyy jo esimerkiksi Applen ja Googlen kaltaisilta teknologiayhtiöiltä, mutta myös autovalmistajat ovat mukana niiden kehityksessä. Yksi näistä autovalmistajista on Amerikkalainen Ford, jonka auto kykenee navigoimaan myös pimeässä.

Ford Fusion Hybrid ei tarvitse ajovaloja navigoidakseen teillä vaan se hyödyntää 3D-mallinnusta ja sensoreita pysyäkseen oikealla kaistalla ja tiellä. Esille Ford tuo projektiaan alla näkyvällä YouTube-videolla.

Fordin tiellä pitäminen pimeällä ilman ajovaloja ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista kuin voisi olettaa. Auton pitää tuntea esimerkiksi tie ja sen ympäristö, mahdolliset liikennemerkit sekä mahdolliset rakennukset. Tämän tiedon pohjalta auton niin kutsuttu Lidar-järjestelmä kykenee paikantamaan auton kulloisen sijainnin.

Tähän mennessä Ford on testannut autoaan ainoastaan suljetuilla teillä. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Alphr.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
100%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.