Now Reading
Lenovo kääntyi kasvuun

Kiinalainen it-jätti Lenovo on julkistanut tilinpäätöstietonsa koko viime tilivuodelta ja viimeiseltä vuosineljännekseltä (tammi–maaliskuu 2017).

Neljänneksen liikevaihto ylsi 9,6 miljardiin Yhdysvaltain dollariin, mikä tarkoitti 4,9 prosentin kasvua edellisen vuoden vastaavasta neljänneksestä. Tulos ennen veroja oli 107 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Koko vuoden liikevaihto oli 43 miljardia ja koko vuoden tulos 535 miljoonaa dollaria, mikä oli 4,2 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Lenovon pc- ja tablettiliiketoiminnan myynti neljännellä kvartaalilla kasvoi 4,9 prosenttia vuoden takaisesta ja oli yhteensä 6,7 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Toimitusmäärä kasvoi yhdellä prosentilla, mikä oli neljä prosenttiyksikköä markkinoita enemmän. Neljänneksen tulos ennen veroja oli 288 miljoonaa. Koko vuoden myynti oli 30 miljardia dollaria, missä oli laskua 2,3 prosenttia.

Älypuhelimissa liikevaihto kasvoi 19,7 prosenttia viimeisellä neljänneksellä kokonaismyynnin ollessa 1,7 miljardia dollaria. Koko vuoden liikevaihto laski 5,4 prosenttia.

Datakeskusryhmän liikevaihto neljänneksellä oli 850 miljoonaa dollaria, mikä tarkoitti 13,7 prosentin laskua. Vuoden liikevaihto oli 4,1 miljardia ja laskua oli 10,6 prosenttia.

Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan eli EMEA-alueella myynti viimeisellä neljänneksellä kasvoi 5,9 prosenttia nousten 2,6 miljardiin dollariin. Koko vuoden liikevaihto oli 11,2 miljardia, missä oli laskua 5,1 prosenttia. EMEA:n osuus Lenovon viimeisen neljänneksen myynnistä oli 27,4 prosenttia ja koko vuoden osalta 26 prosenttia.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
50%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
50%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.