Pöytäkoneet ovat jääneet historiaan – syrjäytetäänkö myös läppärit työpaikoilla?

Now Reading
Pöytäkoneet ovat jääneet historiaan – syrjäytetäänkö myös läppärit työpaikoilla?

Jatkuvasti kehittyvä tekniikka on muuttanut tietokonekäyttäytymistämme valtavasti viime vuosina. Esimerkiksi vanhat kunnon pöytäkoneet ovat jo käytännössä jääneet lähihistoriaan ja iso osa verkkokäytöstä tapahtuu mobiililaitteilla. Tulevatko tabletit korvaamaan myös läppärit?

Tutkimuksen perusteella käytämme 65 prosenttia kaikesta digitaalisen median parissa kuluttamastamme ajasta mobiililaitteella. Tablettien ja älypuhelimien yleistymisen on ennustettu muuttavan ratkaisevasti tapaamme tehdä työtä. Onkin yllättävää, ettei mobiililaitteiden nousu ole ainakaan toistaiseksi vaikuttanut kannettavien tietokoneiden suosioon, vaan niitä käytetään läppärien rinnalla – ei sijasta.

Läppäri on yhä ykkösvalinta liikkuvan työn tekemiseen. Panasonicin teettämän tutkimuksen mukaan 48 prosenttia haastatelluista työntekijöistä ympäri Euroopan piti kannettavaa tietokonetta kaikkein tehokkaimpana laitteena toimiston ulkopuoliseen työskentelyyn.

Toisaalta tehdas- ja työmaaolosuhteissa lujitetut tabletit ovat käytettävyydeltään merkittävästi kannettavia kätevämpi ja turvallisempi vaihtoehto. Läppärin merkittävin kilpailija onkin tabletti, jonka pieni koko ja akkukesto päihittävät kannettavan etenkin silloin, kun töitä tehdään toistuvasti toimiston ulkopuolella.

Tabletista ei siis välttämättä koskaan tule tulevaisuuden työvälinettä, mutta kannettavan ja tabletin parhaita ominaisuuksia yhdistelevät hybridilaitteet tarjoavat käyttäjälleen mobiilin työn edellyttämää monipuolisuutta – yksi laite muuntuu käyttäjän tarpeiden mukaan simppelistä selailualustasta täyden palvelun etätoimistoksi.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
9%
Mahtavaa
13%
Ei hyvä
9%
Ihan tyhmää
9%
Ottaa päähän
61%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.