Tutkimus: Joka kymmenes yritysläppäri rikkoutuu ensimmäisen vuoden aikana

Now Reading
Tutkimus: Joka kymmenes yritysläppäri rikkoutuu ensimmäisen vuoden aikana

IDC:n tuoreen selvityksen mukaan yritykset voivat säästää peräti 15 prosenttia mobiililaitteiden kokonaiskustannuksissa, jos liikkuvaa työtä tekevien tietokoneet, tabletit ja muut mobiililaitteet ovat lujitettuja. Selvityksessä haastateltiin IT-päättäjiä 800:sta eri kokoisesta ja eri toimialoilla toimivasta yrityksestä. Yritysten kannettavista tietokoneista vuoden aikana keskimäärin 18 prosenttia ja tableteista 16 prosenttia vaati korjaustoimenpiteitä.

Ensimmäisenä vuonna kannettavista rikkoutuu 11 prosenttia ja viidessä vuodessa jo 21 prosenttia. Tableteista hajoaa ensimmäisenä vuonna 13 prosenttia ja viidessä vuodessa 19 prosenttia. Rikkoutumisen syynä on useimmiten vahinko. Kannettavista hajoaa useimmiten näyttö, näppäimistö tai kiintolevy. Tableteissa herkimmin rikkoutuvat näyttö, kuori ja liittimet.

IDC:n selvityksen mukaan kannettavan tietokoneen korjauskustannukset, mukaan luettuna työajan menetys, IT-osaston työ sekä muut välilliset kustannukset, ovat keskimäärin 3 060 euroa. Kun tavallinen tietokone maksaa keskimäärin 1 187 euroa ja lujitettu 1 784 euroa, maksaa lujitetun laitteen hankkiminen itsensä takaisin toisen käyttövuoden aikana.

Tablettien kohdalla investoinnin tuotto toteutuu vielä nopeammin. Yritykset maksavat keskimäärin 1 122 euroa tavallisesta tabletista ja lujitetun hinta on keskimäärin 1 259 euroa. Korjaus työajan menetyksineen ja muine kuluineen maksaa keskimäärin 2 212 euroa. Näin lujitetun tabletin kalliimpi hankintahinta korvautuu jo ensimmäisen käyttövuoden aikana.

 

 

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
25%
Mahtavaa
75%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.