Tilannepäivitys: SilverStone Sugo SG08 -kotelon virtalähde kuoli

Now Reading
Tilannepäivitys: SilverStone Sugo SG08 -kotelon virtalähde kuoli

Vuoden 2012 toukokuussa testaamamme SilverStone -yhtiön  SUGO SG08 ITX-kotelon virtalähde oli jo arvostelua tehdessäni arveluttava laitos, veikkasinkin sen kestävän hyvin takuuaikansa loppuun. SilverStone SST-ST60F-SG -virtalähde kuitenkin saapui matkansa päähän eilen, 5.2.2014. Laitteen käyttöönottopäivämäärä oli toukokuun alku 2012, eli virtalähde kesti siis hieman alle kaksi vuotta. Virtalähde hajosi niin, että se sammuttelee tietokonetta täysin satunnaisesti, kuin töpselin vetäisi seinästä irti. Virtalähde kävi myös loppu kuukaudet todella kuumana vaikka sitä ei edes juuri rasitettu.

_MG_9436

Arvostelua virtalähteestä kirjoittaessani totesinkin seuraavaa; ”Muutoin varsin hyvin suunnitellun oloisen virtalähteen käytännössä pilaa erittäin heikosta laadustaan tunnetut Teapo ja C(r)apXon -merkkiset kondensaattorit, jotka erittäin todennäköisesti kestävät laitteen takuun ajan mutta tulevat hajoamaan mahdollisesti tuhoisin seurauksin.” ja ”Virtalähteen yleisilme ei ole vakuuttavimmasta päästä, eikä koko virtalähteestä ei löydy ainuttakaan laadukkaaksi tai pitkäikäiseksi tunnetun valmistajan elektrolyyttikondensaattoria, mikä on sääli. Jopa energiavarastona toimiva 420µF -verkkoelko on CapXon:in tuotos, kyseiset kondensaattorit ovat aiheuttaneet esimerkiksi useiden Antecin ja BeQuietin virtalähteiden räjähtämisiä ja tuleensyttymisiä, jokainen vetäköön siis omat johtopäätöksensä tästä aiheesta. Virtalähde kuitenkin kestää mitä todennäköisimmin vuosia ja vuosia ja on varustettu kaikilla nykyaikaisilla turvaominaisuuksilla joten uskomme virtalähteen toimivan vähintään takuuaikansa lopuun saakka ja ylikin hyvin.”

Eli virtalähde ei kestänyt yhtiön retail virtalähteilleen myöntämää kolmen vuoden takuuaikaa, eikä edes EU:n virhevastuun minimiä eli kahta vuotta.

SilverStone SUGO SG08 -kotelon arvostelu on yhä luettavissa täällä.

 


Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
100%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.