Google ja nettimainostajat kiersivät Safari-selaimen yksityisyysasetukset

Now Reading
Google ja nettimainostajat kiersivät Safari-selaimen yksityisyysasetukset

190212 apple safari 4Hakukoneyhtiö Google on aktiivisesti kiertänyt OS X- ja iOS -laitteilla Safari-selainta käyttävien käyttäjien yksityisyysasetuksia. Temppu toteutettiin huijaamalla Safari-selainta koodinpätkän avulla, ja se koskee useita Applen tietokoneiden ja iPhonen käyttäjiä.

Safarin pitäisi normaalisti estää tämänkaltainen jäljittäminen, mutta Googlen koodi estää selaimen oikean toiminnan. 

Huomaamatta tallentuvat evästeet ovat nettimainonnan selkäranka ja Safari ei kerro missää muodossa ilmoita käyttäjälle toimivansa asiassa toisin kuin muut Internet-selaimet. Näin Apple siis pääsee päättämään käyttäjän puolesta ettei tämä halua nähdä itselleen mukautettuja Google-mainoksia. Google-asiantuntija John Batellen mukaan kyse on yksinkertaisesti kahden jättiläiyhtiön välisestä taistelusta, jossa ei välttämättä ajatella käyttäjän parasta. Aiheesta kertoi ensimmäisenä suomessa verkkolehti MikroPC.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.