4G-tiedonsiirto kasvussa

Now Reading
4G-tiedonsiirto kasvussa

Vuoden alusta 4G-tiedonsiirron määrä on DNA:n verkoissa kasvanut yli 40 prosenttia, yhtiöstä kerrotaan. Viimeisen vuoden aikana 4G-liikenne on kasvanut lähes 300 prosenttia.

Tällä hetkellä jo 60 prosenttia kaikesta datasta siirtyy 4G-verkossa. 3G-verkossa siirretyn datamäärän kasvu on pysähtynyt alkuvuoden aikana. Suurin osa uusista päätelaitteista ja myydyistä liittymistä on 4G-kykyisiä, joten näiden laitteiden dataliikenne menee käytännössä 4G-verkkoon. Ennusteemme on, että 4G-datasiirto kasvaa vuoden loppuun mennessä yli kaksinkertaiseksi vuoden alkuun verrattuna, sanoo DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen.

Suomalaiset käyttävät entistä enemmän tiedonsiirtoa vaativia palveluja. TV- ja videopalveluiden käyttö on keskeinen tekijä volyymin kasvussa. Myös entistä laadukkaammat päätelaitteet, joissa on suurempi ja tarkempi näyttö, ja laadukkaammat datayhteydet lisäävät näiden palveluiden suosiota.

DNAn selvityksen mukaan keskiverto 18-25-vuotias käyttää keskimäärin yli 12 kertaa enemmän mobiilidataa kuin 55-64-vuotias. Vanhemmissa ikäryhmissä mobiilidatan käyttö on kasvanut vuoden takaisesta merkittävästi. 55-75-vuotiaat käyttävät mobiilidataa lähes 200 pro-senttia enemmän kuin vuosi sitten.

Samaan aikaan tekstiviestit ovat vähentyneet jo useamman vuoden ajan. Multimediaviesteissä muutos on selkeästi nopein ja ne ovat vuodessa vähentyneet noin 50 prosenttia.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.