DNA ja Ericsson päivittävät 4G-verkkoa

Now Reading
DNA ja Ericsson päivittävät 4G-verkkoa

Tänä vuonna DNA:n verkossa otetaan käyttöön NB IoT (Narrow Band Internet of Things) -teknologiaa, joka mahdollistaa aiempaa kattavamman kuuluvuusalueen sekä energia- ja kustannustehokkaammat esineiden ja teollisen internetin sovellukset matkaviestinverkoissa. Teknologia on käyttöpilotoinnissa Keskon vähittäiskaupan liiketilassa sisäilmaa mittaavassa palvelussa. Pilotin toteutuksesta vastasivat DNA, Talotohtori-palvelua tuottava Enermix Oy sekä laitteiden verkkoon kytkemisen osalta UnSeen Technologies.

Tällä hetkellä Keskon vähittäiskaupan liikkeessä on testattavana NB-IoT teknologiaa hyödyntävä sisäilmaa mittaava palvelu, joka tarjotaan asiakkaalle Enermixin Talotohtori-pilvipalvelun kautta. Piloteissa verkkoon kytkettiin ilmanpainetta ja lämpötilaa mittaavia sensoreita. Laitteiden kytkemisestä verkkoon vastasi UnSeen Technologies. Mukana testeissä on myös tavarantoimittajia.

NB-IoT-tekniikan etuna on, että se voidaan ottaa käyttöön kaistalla, jonka leveys on vain 200kHz normaalisti noin 10-20 megahertsin LTE-kanavasta. Se on mahdollista ottaa käyttöön asentamalla vain uusi ohjelmisto nykyisiin 4G (LTE) -verkkoihin. Yhden 200kHz:n kaistan arvioidaan pystyvän tukemaan yli 200 000 NB-IoT-yhteyttä hyödyntävää laitetta solua kohti.

Ericssonin ennusteen mukaan vuonna 2022 maailmassa on 29 miljardia verkkoon kytkettyä älylaitetta, joista 18 miljardia on niin sanottuja IoT-laitteita.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
58%
Mahtavaa
25%
Ei hyvä
8%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
8%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.