Sokeiden kohderyhmälle julkaistu Facebook -työkalu

Now Reading
Sokeiden kohderyhmälle julkaistu Facebook -työkalu

Facebook on julkaissut uuden työkalun, joka kuvailee aikajanalle päivitettyjen kuvien sisällön. iOS -laitteille julkaistu työkalu on ennen kaikkea suunnattu sokeille, englantia ymmärtäville käyttäjille, jotka haluavat kattavamman kuvan siitä, mitä ihmiset päivittävät Facebookin aikajanalle.

Työkalua kutsutaan nimellä ’automatic alternative text’. Näytönlukija antaa peruskuvauksen kohteesta. Aiemmat näytönlukijaohjelmat kertoivat sokeille vain, jos ystävä oli ladannut uuden kuvan aikajanalleen. Kun käyttäjä katselee ystävänsä kuvaa, työkalu huomauttaa siitä ja kuvailee katseltavan kuvan sisältöä (esim. puu, taivas, meri) aloittaen kuinka monta henkilöä on kuvassa, mitä kohteita ja mitä taustalla tapahtuu.

1 Hacker Way:n insinöörit harjoittivat kohteentunnistusteknologiaa syöttämällä miljoonia kuvia esimerkkinä. Tämänkaltaista koneoppimista kutsutaan hermoverkostoksi. Engadget kertoi artikkelissaan heidän toimittajansa kouluttaneen tietokoneensa kirjoittamaan artikkeleja.

Näinä päivinä ihmiset lataavat suurimmaksi osin kuviaan Facebookiin. He, jotka eivät kykene näkemään näitä kuvia, voivat kokea itsensä ulkopuolisiksi, mutta tämän teknologian avulla voidaan auttaa sokeita yhteisöjä kokemaan Facebook lähes samalla tavoin kuten muutkin.

Työkalu on julkaistu englanniksi ja vain iOS -laitteille, mutta Facebook on suunnittelut julkaisevansa sen myös muille alustoille sekä kielille.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.