iOS-laitteet vuotavat myös käyttäjän valokuvat

Now Reading
iOS-laitteet vuotavat myös käyttäjän valokuvat

apple iphoneUutisoimme aikaisemmin tässä kuussa kuinka muun muassa sosiaalisen verkkopalvelu Pathin iOS-sovellus on joutunut kovan kritiikin kohteeksi ladatessaan käyttäjän tietämättä tietoa palvelun omille palvelimille. Kyse ei ole mitenkään uudesta ilmiöstä. Suositut palvelut, kuten Instagram, Facebook ja Foursquare, käyttävät käyttäjän laitteelta löytyviä kontaktitietoja löytääkseen kavereistasi ne jotka käyttävä samaa palvelua. Palvelimille ladattu data piti sisällään koko nimen, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteen.

Apple ilmoitti lisäksi julkaisevansa iOS-päivityksen joka kysyy käyttäjältä haluaako hän jakaa kontaktiluettelonsa sisällön sitä pyytävien sovelluksien kanssa. Tämän avulla voidaan varmistaa ettei mikään sovellus lataa tietoja ilman nimenomaista lupaa.

Nyt julkisuuteen on ilmestynyt kuitenkin uusi epäkohta iOS-laitteilla. Yhteystietojen lisäksi nimittäin kolmansien osapuolien kehittäjillä on kyky myös laitteella sijaitseviin käyttäjän valokuviin. Käyttäjän hyväksyessä sijaintitietojensa käyttö iPhone-, iPad tai iPod Touch -laitteilla, voi sovellus kopioida käyttäjän koko valokuvagallerian sisällön ilman varoituksia tai ilmoituksia.

Sovellus jolla on pääsy sijaintitietoihin, voi kerätä tiedot käyttäjän liikkeistä kuvien sijantitietojen perusteella, kertoi David E. Chen. Sijaintihistorian lisäksi käyttäjän valokuvat ja videot voidaan ladata palvelimelle. Kun data on ladattu iOS-laitteelta, ei Applella ole keinoa tarkkailla tai rajoittaa sen käyttöä. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti Boy Genius Report.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.