Päivän vinkki: Miten palautat Windows 8 -aloitusruudun asetukset

Now Reading
Päivän vinkki: Miten palautat Windows 8 -aloitusruudun asetukset

Aloitusruutu on avainasemassa Microsoftin uusimmassa Windows 8 -käyttöjärjestelmässä ja onkin normaalisti ensimmäinen asia, joka tervehtii käyttäjää Windowsin käynnistyttyä. Luultavasti olet myös käyttänyt jonkin aikaa sen säätämiseen mielesi mukaiseksi.

Nämä käyttäjäkohtaiset asetukset onkin hyvä tallentaa siltä varalta, että asentaa joskus Windowsin uudelleen.

Ensimmäisenä painetaan pikanäppäintä Windows-näppäin+R. Ruudulle avautuu alla kuvassa näkyvä Windowsin Suorita-ikkuna. Seuraavaksi kirjoitetaan avautuneeseen ikkunaan komento: %LocalAppData%MicrosoftWindows, ja painetaan Enter-painiketta. Tämä avaa Windowsin resurssienhallinnassa kansion, jonka alla Metro-käyttöliittymän aloitusruudun tiedostot sijaitsevat.

Run_localappdata

Viimeiseksi varmuuskopioidaan kyseisestä kansiosta aloitusruudun asetukset sisältävät tiedostot appsFolder.itemdata-ms ja appsfolder.itemdata-ms.bak. Nämä tallennetaan johonkin turvalliseen paikkaan. Aloitusruudun asetuksien palauttaminen tapahtuu yksinkertaisesti kopioimalla kyseiset tiedostot samaan kansioon uudelleenasennetussa Windows 8 -käyttöjärjestelmäasennuksessa.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.