Windows 8.1 -käyttöjärjestelmä ohitti edeltäjänsä markkinaosuuksissa

Now Reading
Windows 8.1 -käyttöjärjestelmä ohitti edeltäjänsä markkinaosuuksissa

Microsoft -yhtiön Windows 8.1 -käyttöjärjestelmä on viimein ohittanut edeltäjänsä markkinaosuuksissaan kertoo NetMarketShare -sivusto.

Toukokuun lopussa Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän hallussa oli maailmalaajuiesti 6,35% siivu työpöytätietokoneiden käyttöjärjestelmien markkinoista, kun taas Windows 8:n osuus oli pudonnut 6,29%:iin.

Windows XP:n markkinaosuuksissa on tapahtunut puolestaan hieman erikoisempi käänne. XP:n osuus on odotetusti pikkuhiljaa putoamassa ja olikin toukokuun aikana pudonnut yhdellä prosentilla, silti XP:n hallussa on yhä 25.27%. Mutta Windows 7 -käyttöjärjestelmän osuus on noussut yli 50%:n, syy tähän lienee siinä, että suuryritykset ovat hiljalleen siirtyneet Windows XP:stä Windows 7:aan.

Windows käyttöjärjestelmällisten tietokoneiden kokonaismyynti nousi kuukaudessa 0,19% halliten tietokonemarkkinoita suvereenisti 90,99% markkinaosuudellaan, kun taas Applen OS X -käyttöjärjestelmällisten tietokoneiden myynti laski 0,23% ja näin ollen OS X -käyttöjärjestelmä vastaa maailmanlaajuisesti tietokoneiden käyttöjärjestelmämarkkinoista piskuisella 7,39% tuloksella.

Ottaen huomioon, että Windows 8.1 on kaikkien Windows 8 -käyttöjärjestelmää käyttävien ladattavissa ja vieläpä täysin ilmaisena päivityksenä on pienoinen ihme miksi ihmiset haluavat edelleen pysyä kiinni huonommassa Windows 8:ssa. Toisaalta Windows Vistaakin käyttää vielä 2,9%.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.