Ensimmäinen kuva Intelin Haswell-E engineering sample -prosessorista vuotanut

Now Reading
Ensimmäinen kuva Intelin Haswell-E engineering sample -prosessorista vuotanut

 

Kiinalainen VR-Zone-sivusto on saanut käsiinsä vielä julkaisemattoman Intelin Haswell-E -prosessorin, joka tulee korvaamaan markkinoilla tällä hetkellä olevat Sandy Bridge-E ja Ivy Bridge-E -prosessorit. Kyseisen julkisuuteen putkahtaneen Intel Haswell-E pitää sisällään kahdeksan ydintä ja sen kellotaajuus on 3GHz. Intelin odotetaan julkaisevan Haswell-E -prosessorit jossain vaiheessa vuoden 2014 kolmatta neljännestä.

Haswell-E -prosessorien yhteisiin ominaisuuksiin tulevat kuulumaan kahdeksan natiivia suoritinydintä 3GHz -kellotaajuudella ja prosessorin valmistustekniikka tulee olemaaan sama Intelin oma  22nm -prosessi, jota yhtiö käyttää tälläkin hetkellä Ivy Bridge-E -prosessorien valmistuksessa. Julkaisun tapahduttua myyntiin saapuvat ensimmäisenä kaksi mallia, yksi jonka nimessä on X-kirjain ja yksi jonka nimessä on K-kirjain. Harrastajille kirjain merkitsee tietysti kerroinvapautta ja kellotettavuutta.

Haswell-E -prosessorin aisapariksi Intel julkaisee samalla  X99-nimeä kantavan piirisarjan, joka ikävä kyllä ei ole yhteensopiva aiemman X79-piirisarjan kanssa. Intelin X99-piirisarja tarjoaa muunmuassa natiivin USB 3.0 -tuen ja  muikeat kymmenen SATA 6Gb/s -porttia.

Tulevien prosessorien ja emolevyjen kerrotaan tukevan myös DDR4-muisteja.

14122013_Haswell-E_2

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.