Samsung siirtyi muistipiireissään 25nm -valmistusprosessiin, uusi hintasota syttyy?

Now Reading
Samsung siirtyi muistipiireissään 25nm -valmistusprosessiin, uusi hintasota syttyy?

Samsung Electronics -yhtiö, joka on nykyään maailman suurin DRAM -piirien valmistaja on viilannut tuotantoaan entistäkin tehokkaammaksi. Yhtiö on ottanut käyttöön analyytikkojen tietojen mukaan tähän asti kehittyneimmän muistipiirien valmistuslaitoksen joka valmistaa DRAM -piirejä 25nm -prosessilla, joka on aiempaa testeissäkin mukana meillä ollutta Samsungin 30nm prosessia kustannustehokkaampi vaihtoehto. Samsung on ajamassa Micron ja SK Hynix -yhtiöitä hyvinkin ahtaalle.
Vaikkakaan 25nm prosessi ei ole alan uusin, on se silti kehittynein ja nopein massatuotanto prosessi jolla muistipiirejä kyetään luotettavasti ja nopeasti valmistamaan paljon. SK Hynix oli siirtymässä jo viime vuoden aikana samaiseen viivanleveyteen mutta siirtymistä hidasti yhtiön kiinassa sijaitsevalla tehtaalla sattunut tulipalo. Micron Technology on pysytellyt 30nm prosessissaa, joskin yhtiö päivitti jo yhden tehtaansa joka sijaitsee Japanissa, Hiroshimassa, tuottamaan LPDDR2/LPDDR3-muistipiirejä jota valmistetaan käyttämällä samaista 25nm -prosessia, kertoo DigiTimes -sivusto.

Syy pienempiin valmistusprosesseihin siirtymisessä on pääasiassa kustannustehokkuudesta, sillä 25nm prosessilla valmistetuista muistipiireistä saa enemmän katetta koska valmistuskustannukset ovat pienemmät ja muistipiirejä saadaan myös enemmän ulos.

Analyytikot ovatkin epäilleet Samsungin sytyttelevän uutta hintasotaa, joka tietysti kuluttajien näkökulmasta on hyvä asia, DDR3 -muistipiirien hinnathan ovat olleet nousussa jo yli vuoden. Joskin kiinalaisen uudenvuoden jälkeen hinnat ovat tulleet hiukan alas, syy tähän löytyy hiipuneesta kysynnästä. Samsung on nähtävästi aikeissa ajaa vanhat linjastot alas ja siirtyä kokonaan 25nm prosessiin, tämä puolestaan auttaa markkinoiden kovassa hintakilpailussa.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.