Sony saattaa jättää Nintendon ilman Wii U -pelikonsolin GPU -piirejä

Now Reading
Sony saattaa jättää Nintendon ilman Wii U -pelikonsolin GPU -piirejä

Sony Corp -yhtiö on ostanut itselleen puolijohdetehtaan Renesas Electronics -yhtiöltä, kyseinen tehdas valmistaa muiden tuotteidensa ohessa Nintendo:n “Latte” -nimistä GPU -moduulia, jossa on 32MB eDRAM -välimuistia. Kyseistä piiriä Nintendo käyttää Wii U -pelikonsolissaan. Vaikka Nintendolla ja Renesas -yhtiöllä onkin piirin valmistuksesta pitkäkestoinen sopimus, niin saattaa käydä niin, että kun sopimus päättyy niin Sony ei enää puolestaan uutta sopimusta allekirjoita. Asiasta tekee Nintendon kannalta erityisen hankalan se, että GPU:ssa käytetty eDRAM -muisti on Renesas -yhtiön patenttien pohjalta valmistettua, joten piiriä ei voida edes muualla valmistaa, ainakaan ilman kalliita lisenssisopimuksia.

UMB TechInsights:in laskelmien mukaan yhden Nintendo Wii U:n MCM SoC -piirin valmistus maksaa noin 44 US Dollaria. Kyseisellä MCM -piirillä erillisenä modulina oleva Latte -niminen GPU -moduuli on suurin moduuli kyseisellä piirillä ja samalla kallein. Pelkän Latte -moduulin hinnaksi on arvioitu 25:ttä US Dollaria. Nintendon takana on kuitenkin Renesas:n kanssa solmittu sopimus jonka mukaan Nintendo saa mijoonia piirejä vielä ennen valmistuksen loppumista. KitGuru -sivusto arvioi, että suuri kuorma kyseisiä piirejä tulee olemaan erityisen kallis, varsinkin koska Nintendo on kaavaillut myyvänsä kymmeniä miljoonia Wii U -pelikonsoleita.

 

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.