Langattomien verkkojen suojauksessa käytetty WPS-tekniikka murtuu helposti

Now Reading
Langattomien verkkojen suojauksessa käytetty WPS-tekniikka murtuu helposti

Salattujen langattomien verkkojen käyttöönottoa helpottava WPS-tekniikka on osoittautunut turvattomaksi. CERT-FI suosittelee luopumaan WPS-tekniikan käytöstä.

Wi-Fi Protected Setup (WPS) on tekniikka, joka on tarkoitettu helpottamaan laitteiden liittämistä salattuihin langattomiin verkkoihin. Eräs WPS-tekniikoista mahdollistaa WPA2-salauksessa (Wi-Fi Protected Access) käytetyn salalauseen siirron tukiasemasta päätelaitteeseen 8-numeroisella PIN-koodilla. WPS-tekniikka on käytössä useissa kotikäyttöön ja pieniin toimistoihin tarkoitetuissa langattomissa tukiasemissa.

Tutkijat löysivät vuoden 2011 lopulla WPS-tekniikasta suunnitteluvirheen, joka mahdollistaa siinä käytetyn PIN-koodin arvaamisen 4 numeroa kerrallaan. Hyökkääjä voi virhettä hyväkseen käyttämällä ohittaa WPS-tekniikkaa käyttävän tukiaseman suojauksen pahimmillaan muutamassa tunnissa. WPS-suojauksen ohittamiseen on on julkaistu automaattisesti toimivia työkaluja.

CERT-FI suosittelee WPA2-salattujen verkkojen ylläpitäjille WPS-tekniikan poistamista käytöstä. Kaikissa tukiasemissa WPS:n poistaminen käytöstä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.