Now Reading
Testissä: Corsair K70 LUX RGB -mekaaninen pelinäppäimistö

Saimme virtalähteistään ja koteloistaan tunnetulta Corsair -yhtiöltä testattavaksemme yhtiön pelinäppäimistöjen tuoteryhmään kuuluvan Corsair K70 LUX RGB -näppäimistön Cherryn MX -sarjan ruskeilla kytkimillä varustettuna. Näppäimistön erikoisuuksiin kuuluu näppäinkohtaisesti säädettävä valaistus, jota käyttäjä voi muokata hyvin vapaasti oman mielensä mukaan.

Corsair on vienyt LUX -sarjan näppäimistöissään kustomoitavuuden uudelle tasolle, enää pelaaja ei tarvitse normaalia käyttöä sotkevia erillisiä macro -näppäimiä, vaan jokaista peliä varten käyttäjä voi ohjelmoida kaikki tarvitsemansa makrot ihan minkä tahansa näppäimen taakse. Näppäimistö on luonnollisesti varustettu Cherryn MX -sarjan mekaanisilla kytkimillä, jotka itse näppäimistöä ostettaessa käyttäjä voi myös valita. Valittavana on Cherryn ruskeat, punaiset tai siniset kytkimet. Itse näppäimistön runko on tukevaa alumiinia, sekä näppäimien hatut ovat isokokoisia sekä selkeitä.  Testiin pyysimme Corsairilta ruskeilla kytkimillä varustetun näppäimistön, sillä sinisten kytkimien ääni ei ainakaan omaa korvaa miellytä millään mittapuulla. Ruskat kytkimet antavat sormelle mukavan vasteen, josta käyttäjä tietää, että komento on mennyt perille, joten ainakin omasta mielestäni ruskeissa Cherryn kytkimissä on itselleni parhaat ominaisuudet sekä erittäin pitkä käyttöikä.

Corsair K70 LUX RGB -näppäimistön promokuvista voi hyvin päätellä näppäimistön fyysisen koon, sekä niistä näkee hyvin havainnollisesti näppäimistön taustavalaistuksen käytössä.
Käyttäjä joka arvostaa näppäimistön täysin vapaasti säädettävää taustavalaistusta varmasti arvostaa K70 LUX RGB -näppäimistön massasta poikkeavaa valaistustyyliä, hyvin merkittyjä näppäimiä, sekä sitä, että näppäimistön jokaista näppäintä luetaan erikseen, jolloin käytännössä kaikki näppäimistön näppäimet voivat olla samaan aikaan pohjaan painettuina, joskaan tälläistä tilannetta realielämässä tuskin tulee eteen.
K70 LUX RGB -näppäimistön runko on valmistettu anodisoidusta harjatusta alumiinista, joten se ei ainakaan tule olemaan ensimmäinen käytössä antautuva osa.

 

Lähikuva Cherryn ruskeasta kytkimestä teknisine tietoineen.

 

Musiikin kuuntelijoita ei ole myöskään unohdettu ja näppäimistö onkin varustettu media -näppäimillä, jolla käyttäjä voi hallita soitinohjelmaansa, sekä säätää äänenvoimakkuutta yläoikealla näkyvällä pyöritettävällä rullalla.

 

Corsair toimittaa näppäimistön mukana erilliset vaihdettavat harmaat teksturoidut näppäinhatut, jotka helpottavat FPS ja MOBA -tyyppisten pelien pelaajia.

 

Näppäimistöm takana on yksi USB -läpivientiportti, jota pelaaja voi käyttää vaikkapa hiiren tai kuulokkeiden kytkemistä varten.

 

Tekniset tiedot:

Takuu – Kaksi vuotta
Paino – 1.20kg
Kytkimet – Cherry® MX RGB Ruskeat
Näppäimistön taustavalot – RGB
Fyysiset mitat – 436mm x 165mm x 38mm
Macro -näppäimet – Kaikki näppäimet
USB päivitysnopeus – Kytkimellä valittavissa 8ms, 4ms, 2ms, 1ms, sekä BIOS -tila
Matriisi – 100% anti-ghosting täydellä näppäin rollover ominaisuudella
Näppäimistön koko – Standardi
Sisäänrakennettu muisti – Kyllä
Media -näppäimet – Kuusi mediasoittimen hallintaan tarkoitettua näppäintä, mukaanlukien pyöriteltävä volume -rulla
Rannetuki – Täysikokoinen irrotettava, jossa miellyttävän pehmeä pinnoitus
CUE -ohjelmiston tuki – Kyllä
Kaapelin tyyppi – Punottu USB -kaapeli
WIN -näppäimen lukitus – Kyllä
Näppäimistön näppäinasettelu (layout) – Nordic

Pakkauksen sisältö:

  • K70 LUX RGB -mekaaninen pelinäppäimistö
  • Irrotettava täysikokoinen rannetuki
  • Pikaopas

Yhteensopivuus, sekä järjestelmävaatimukset:

  • PC -tietokone jossa kaksi USB 2.0 -portia
  • Windows 10, Windows 8, Windows 7 tai Windows Vista -käyttöjärjestelmä
  • Internet yhteys vaaditaan Corsair Utility Engine (CUE) -ohjelmiston lataamiseen

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
67%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
33%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.