Now Reading
Testissä: Logitech G502 Proteus Spectrum RGB -tuunattava pelihiiri

Ominaisuudet
Fyysinen paino

168 grammaa

Valmistaja

Logitech

Fyysiset mitat

132 mm x 75 mm x 40 mm

Tuetut käyttöjärjestelmät

Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7

Muut tiedot

lustaoptimoinnin kalibrointi
Painon sekä tasapainon säätö mahdollisuus
11 ohjelmoitavaa painiketta
5 lennossa vaihdettavaa dpi-asetusta
Kaksitilainen ja huippunopea vierityspyörä
Suunniteltu kestäväksi: parannellut mekaaniset mikrokytkimet, jotka kestävät jopa 20 miljoonaa napsautusta sekä vähäkitkaiset teflonpinnoitteiset jalat, jotka kestävät uskomattomat 250 kilometriä.
3 hiireen tallennettua profiilia
Palmikoitu johto ja tarranauhakiinnitteinen johtopidike
Lepotila poistettu käytöstä (ei sammu itsestään)
3 dpi-tilan merkkivaloa
Kumikahvat
Magneetilla suljettava painoluukku
Huippukiihtyvyys: > 40 G*
Huippunopeus: > 760 cm/s*
Järjestelmävaatimukset: Windows Vista tai uudempi, Mac OS X 10.6.8 tai uudempi.

Saimme testattavaksemme Visionistilta Logitechin G502 Proteus Spectrum RGB -pelihiiren. Hiirtä testattiin huolellisesti sekalaisessa peli- ja yleiskäytössä erilaisissa tilanteissa noin viiden viikon ajan hyvinkin hektisesti.

1

 

Logitech G502 Proteus Spectrum Gaming Mouse on Logitechin myyntipuheiden mukaan suunniteltu vaativan pelaajan tarpeita ajatellen. Hiiiren sisältämä sensori on myyntipuheiden mukaan maailman tarkin ja hiiren muotoilu on hiottu viimeiseen asti. Lisäksi hiiren massa on käyttäjän hienosäädettävissä, sekä sen toimintoja pystytään muokkaamaan käyttämällä makroja.

Alla ote lehdistötiedotteesta:

”Logitech G502 Proteus Coren sensori oli mahtava ja nyt päivitetty Logitech G502 Proteus Spectrum saa saman sensorin rinnalle myös räätälöitävän valaistuksen”, kommentoi Logitechin pelitarvikkeiden johtaja Ujesh Desai. ”Lisäksi pelihiiren voi synkronisoida toimimaan muiden RGB-valaistusta käyttävien Logitech G -tuotteiden kanssa. Lopputulos on upea.”

Logitech G502 -pelihiiren valaistus tarjoaa ennennäkemätöntä väriloistoa peräti 16,8 miljoonan värin paletilla. Logitech Gaming Softwaren eli LGS-ohjelmiston avulla halutut värisävyt ja erilaiset valaistuskuviot syntyvät nopeasti ja helposti. Halutessaan valaistus on kopioitavissa muihin Logitech G -tuotteisiin.

Pelihiiren sydämenä on Logitechin kaikkien aikojen tarkin ja tehokkain optinen sensori. Logitech G Delta Zero -tekniikkaa käyttävä PMW3366-sensori toimii lähes millä alustalla tahansa. Sensori osaa myös mukautua käytettävän alustan mukaan.

Sensorin tarkkuus on säädettävissä jopa 200 ja 12 000 dpi:n välillä, minkä ansiosta pelihiiri sopii kaikenlaisiin peleihin. Tarkan sensorin ansiosta pelihiiri ei kärsi viiveestä tai tahmaisuudesta, vaan pysyy mukana jopa huippunopeassa 300 tuuman sekuntivauhdissa.

Logitech G502 Proteus Spectrum Gaming Mousen tasapainoa ja painotusta voidaan säätää viidellä hiiren mukana tulevalla 3,6 gramman lisäpainolla. Lisäksi hiiren 11 eri painikkeen toiminnot voidaan määrittää halutunlaisiksi LGS-ohjelmistolla. Tehdyt määritykset tallentuvat hiiren omaan muistiin.

Useimmista hiiristä poiketen, joissa vasen ja oikea painike koostuvat yhdestä taipuisasta muoviosasta, Logitech G502 -pelihiiressä on kokonaan erilliset painikkeet sekä oikealle että vasemmalle hiirenpainikkeelle. Tämän ansiosta painallukset ovat tarkempia ja tuntuvampia. Samalla hiiren käyttökokemus on välittömämpi ja miellyttävämpi.

Tarkkuutta painalluksiin tuovat hiiren korkeatasoiset mikrokytkimet. Tarkkaa hallittavuutta lisää kaksitoiminen ja äärimmäisen nopea vierityspainike, joka toimii samalla hiiren kolmantena painikkeena. Kokonaisuuden viimeistelee miellyttävän tuntuinen kumipinnoite, jonka ansiosta hiiri pysyy hallinnassa kovissakin koitoksissa.”

2

Jo pakkauksen värit, sininen ja musta, kertovat pitkälti hiiren kuuluvan Logitechin mallistoon. Pakkaus oli käytännöllinen ja helposti avattava. Muovinen muotti vedettiin pakkauksesta, jonka päälle hiiri oli aseteltu.

3

Hiiren pintamateriaali on sekoitus mattaa ja kiiltävää muovia. Pidin hiiren scifimäisestä ulkonäöstä ja sen muotoilu ja koko olivat melko sopivat omaan käteeni. Lisäksi sivuille oli aseteltu kumiset pinnat, jotka paransivat otetta hiirestä. Kämmenen kohdalla on Logitechin G-malliston logo led-valolla, joka on mahdollista kytkeä joko kokonaan pois päältä tai osittain. 16,8 miljoonan värin valikoimasta löytyy varmasti itseä miellyttävä valaistus.

4

Hiiren vasemmassa kyljessä peukalon kohdalla on kumipinnoite, jonka ideana on saada hiirestä tukevampi ote. Lisäksi hiiren tämän puoleiselle kyljelle on aseteltu viisi ohjelmoitavaa nappia sekä niiden keskellä olevassa vaaleammassa osuudessa on kolmipykäläinen LED-valaistus, joka kertoo käytössä olevan profiilin. LED-valon värin voi käyttäjä itse valita monipuolisesta valikoimasta.

6

Hiiri kuvattuna oikealta kyljeltä. Nimettömän kohdalla on myös kumipinnoite. Olin tyytyväinen hiiren kumipinnoitteisiin, sillä sain hiirestä varmemman otteen eikä se liusunut. Ilman niitä olisi hiiri jäänyt vain hyllylle koristeeksi, tai laatikkoon pölyttymään.

5

Hiiren päällä on neljä painettavaa nappia sekä kaksitilainen rulla, jonka saa vaihdettua sen alapuolella olevasta napista joko porrasmaiseksi tai portaattomaksi. Rullaa liikkuu myös sivusuuntiin. Portaattomassa tilassa rullaa voidaan pyörittää loputtomasti, mutta loppujen lopuksi päädyin siihen tulokseen, että se oli hyvin epäkäytönnällinen, liian herkkä. Rulla ei myöskään tuntunut tarpeeksi jämäkältä.

8

Hiiren mukana tulevat viiden kappaleen painot, 3,6 grammaa per punnus, joilla voidaan säätää hiiren painoa ja tasapainoa. Otin kaikki painot käyttöön, sillä olen tottunut raskaampaan hiireen. Kun kaikki painot oli aseteltu hiireen, pohja suljettiin magneettisella luukulla, mutta olin pettynyt magneetin tehoon. Luukku ei sulkeutunut täysin ja käytön aikana se saattoi liukua pois paikaltaan. Jätin painoluukun pois enkä ole huomannut eroa hiiren käytössä. Punnukset pysyivät jämäkästi paikoillaan ilmankin luukkua. Painoluukku pysyi kuitenkin paikoillaan vähemmillä punnuksilla tai ilman niitä. Punnuksien keskellä on sensori.  Hiiressä on neljä kumitassua. Yksi niistä on aseteltu painoluukkun päälle.

7

mato78_gold

Logitech G502 Proteus Spectrum RGB -pelihiiren tuotesivut

Logitech G502 Proteus Spectrum RGB -pelihiiri muropaketin hinta.fi -hintaseurannassa

Logitech G502 Proteus Spectrum RGB -pelihiiri keskieuroopan Geizhals -hintaseurannassa

Positiiviset asiat

+ Muotoilun ja kokonsa puolesta miellyttävä käyttää
+ Hiiren massaa voidaan hienosäätää viiden erillisen 3,6 gramman punnuksen avulla
+ Vierityspyörässa kaksi tilaa
+ Punotttu USB -kaapeli
+ Herkkyyden säädölle aseteltu oma painikkeensa
+ Otetta parantavat kumiset tartuntapinnat

Negatiiviset asiat

- Magneetilla suljettava painoluukku ei sulkeutunut täysin ja saattoi välillä irrota
- Porrastetussa tilassa rullasta lähtee liian kova ääni (mielipide)

Toimittajan arvosana
Sinun arvosanasi
Rate Here
Suunnittelu
7.9
7.8
Kestävyys
9.0
7.2
Käytön helppous
8.5
8.1
Yhteenveto

Käyttökokemuksien perusteella ottaisin hiiren hyvinkin mielelläni päivittäiseen käyttöön. Hiiressä on yhteensä yhdeksän ohjelmoitavaa  nappia ja rulla, jotka jo itsessään ovat monelle tehopelaajalle syy hiiren hankintaan, puhumattakaan todella tarkasta sensorista. Hiirenmuotoilu on muutoin mainio mutta testaajan kädellepPeukalon kohdalla edessä oleva nappi oli hieman liian etäällä, sillä käytössä peukalo ei osunut sille luonnostaan vaan nappia piti hieman kurotella, muut hiiren painikkeista oli sijoiteltu varsin erinomaisesti ja ergonomisesti, hiiri ei myöskään tuntunut pelien aikana mitenkään nihkeältä käteen ja sitä oli muutenkin erittäin miellyttävä käyttää. Myös hiiren kaapelin pituus oli hyvinkin riittävä. Pientä miinusta antaisin hiiren rullan mekanismille joka pitää yllättävänkin kovaa ääntä, joten ei sovellu välttämättä makuuhuonekäyttöön aivan sataprosenttisesti, mutta jälleen maku ja mielipide asioita.

Hiiiren ohjelmisto oli myös varsin toimiva ja helppokäyttöinen. Loppupeleissä hiirestä ei jäänyt muuta huonoa sanottavaa kuin se, että hiiren lisämassa aukon kansi ei tahtonut oikein pysyä pelien tiimellyksessä kiinni ja paikallaan, vika saattaa olla myös yksilössä eikä koske kaikkia G502 Proteus -hiiriä.

8.5
Toimittajan arvosana
7.7
Sinun arvosanasi
19 ratings
You have rated this
Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
57%
Mahtavaa
7%
Ei hyvä
7%
Ihan tyhmää
14%
Ottaa päähän
14%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.