Testissä: Chill Innovation KB-1RF Micro -näppäimistö HTPC-käyttöön

Now Reading
Testissä: Chill Innovation KB-1RF Micro -näppäimistö HTPC-käyttöön

KB-1BT hand_bigSaimme jonkin aikaa sitten tanskalaiselta Chill Innovation -nimiseltä yhtiöltä testiin heidän näkemyksensä HTPC-käyttöön suunnatusta minikokoisesta näppäimistöstä, joka on luonnollisesti varustettu myös pienellä kosketuslevyllä.

Yhtiön KB-1RF Micro -näppäimistö käyttää 2,4 gigahertsin radiotaajuutta ja poikkeuksellisesti sen käyttämiseksi ei tarvita minkäänlaista ajuriohjelmistoa. Katsotaanpa tarkemmin onko laitteesta jo kauan aikaa sitten testaamamme Logitech diNovo mini -näppäimistön haastajaksi.

Tekniset tiedot:

KB-1RF: Nordic (DK/SE/NO/FI) asettelu
KB-1RF UK: UK asettelu (UK)
KB-1RF US: USA (US) asettelu
KB-1RF ESP: Espanja (ESP) asettelu

71-näppäintä taustavalolla

Multimedia & funktio -näppäimet

LED -taskulamppu tai sisäänrakennettu laserosoitin, riippuen mallista

Kosketuslevy:
– Mitat: 31 x 31 mm
– Resoluutio: 400 DPI
– Tukee klikkaus toimintoa
– 90:nen asteen käännös nappi
– Herkkyys/nopeus vaihtonappi

Fyysiset mitat ja paino:
– Näppäimistö: 155mm x 61mm x 12mm
– Näppäimistön paino: 102g (vastaanottimen kera)
– Pakkauksen mitat: 103 x 192 x 53 mm
– Pakkauksen paino: 280g

Yhteys:
– 2.4 GHz radiotaauus 
– Point-to-point teknologia 
– PnP (Plug and Play) RF USB -dongeli
– Maksimissaan 10 metrin toimintasäde

Akku ja lataus:
– 30:nen päivän standby aika
– Täyteen lataus: Noin neljä tuntia
– Pikalataus: kestää noin 10 minuuttia ja jaksa päivän verran käyttöä
– Akku: 850 mAH Litium Polymeeri
– Energiankulutus ilman taustavaloa: <10mA
– Lepotilankulutus: <1.5mA

Yhteensopivuus:
– Windows XP / Vista / 7, Mac & Linux-based PCs, Notebooks & Tablets.
– Sony PlayStation 3™
– Microsoft Xbox 360™

 


 Kuvat:

  MG_5992

Chill KB-1RF -näppäimistö toimitetaan näppärän kokoisessa pakkauksessa joka on koristeltu itse näppäimistön kuvilla. Pakkauksen takapuolelta löytyy perinteiseen tyyliin tekniset tiedot.

 MG_6003

Paketin avaamisen jälkeen on itse näppäimistö heti käsillä,  pakattuna tosin vielä pieneen PE-muoviseen suojapussiin.

 MG_6012

Näppäimistön alapuolelle pakkausen pohjalle on sijoitettu  pienen pieni ohjekirjanen ja mini-USB -kaapeli jolla näppäimistön sisäiset akut ladataan.

 MG_6014

KB-1RF -näppäimistö kaikessa kauneudessaan. Ensimmäisenä silmään pistää näppäimien asettelu joka on todella ahdas, pimeässä näppäimistön käyttö vaatiikin pitkähkön totuttelun, vaikkakin näppäimistö on varustettu taustavalolla, joka sekin toimii hieman erikoisesti. Näppäimistön taustavalon saa päälle ja pois painamalla Fn nappia ja samaan aikaan oikean puoleista hiirennappia. Kosketuslevyn toiminnan saa käännettyä 90-astetta eli pystyasentoon painamalla Fn-nappia samaan aikaan vasemman puolisen hiirennapin kanssa. Logitechin diNovo miniin verrattuna Chill KB-1RF -näppäimistössä on yksi etu, nimittäin Ä ja Ö -napit toimivat ilman Fn-näppäimen painamista.

 MG_6016

Näppäimistön kosketuslevyn puoleiseen päätyyn valmistaja on päätynyt sijoittamaan pienen LED-valon joka toimii hätätilanteissa taskulamppuna, joka on ideana vasrin hyvä. Pimeässä kotiteatterissa esimerkiksi leffojen kaivaminen hyllystä onnistuu mukavemmin pienen valon avustuksella kuten myös kotiteatteri laitteiston kaapeleiden kytkentä tai tarkistus ongelmatilanteissa. LED-valo palaa kun käyttäjä painaa leitteen syrjässä PageDown napin vieressä/alla sijaitsevaa nappia. Ikävä kyllä valmistaja on valinnut käyttötarkoitukseen suorastaan surkealaatuisen LED:in vaikka hyvin pienellä rahalla olisi laitteeseen voinut valita vaikka jonkun Cree:n huomattavasti paremman LED:in. Laitteen LED:in valoteho on rittäin heikko, matkapuhelimen näyttökin valaisee paljon paremmin.

 MG_6018

Laitteen pohjassa ei ole mitään erityistä, ainoastaan tyyppitarra ja ruuvit jotka pitävät pakettia kasassa.

 MG_6020

Näppäimistö on varustettu myös virtakytkimellä joka on sijoitettu laitteen vasempaan päätyyn, en kuitenkaan nähnyt kyseiselle kytkimelle mitään tarvetta koska ilman taustavaloa laitteen energiankulutus on todella pientä ja akku kestää viikkoja. Mutta kun akku loppuu se loppuu kuin seinään eikä mitään ennakkovaroituksia tule, kunnollinen hallintaohjelmisto olisi tässä kohtaa tullut apuun.

 MG_6026

Laitteen USB-vastaanotin on kätetty laitteen pohjaan jonka aukon voi peittää mukana paketissa olleella pienellä peitelevyllä. Kuten kuvasta näkyy ei vastaanotin ole myöskään koolla pilattu.


 Loppusanat:

 

 

 

KB-1BT angle_web

Kuukauden päivät Chill KB-1RF -näppäimistöä käytelleenä voin vetää jonkinlaisia loppupäätelmiä laitteesta. Näppäimistö ei ei pärjää millään mittarilla mitattuna Logitechin diNovo minille, ei kantavuudessaan, muotoilussaan, käytettävyydessään eikä edes hinnaltaan ole kilpailukykyinen. Laitteessa itseäni jäi häiritsemään eniten laitteen olematon paino ja muovisuuden tuntu, laite vaikuttaa päälisin puolin noin kahdenkymmenen euron hintaluokkaan kuuluvalta ja olikin suorastaan järkytys havaita laitteen maksavan yli 70EUR. Näppäimistön taustavalo ei ole automaattinen eli laitteessa ei ole liike/kiihtyvyys -anturia eikä taustavalo ole tasainen, mikäli kosketuslevy on pölyinen paistaa taustavalo ihmeellisesti sen läpi. Näppäinten asettelu on myös turhan tiukka ja näppäinen käyttäminen vaatii yllättävänpaljon voimaa, myös suurimpaan osaan näppäimistä on ahdettu jokin lisätoiminto joka tulee käyttöön panamalla saman aikaisesti Fn-näppäintä. Laitteeseen integroitu taskulampun virkaa toimittava LED-valo on surkea teholtaan ja näinollen lähes käyttökelvoton hyvätä ideasta huolimatta. Myös kosketuslevyn käyttö on hankalaa sen olelssa laitteen rungossa hieman turhan syvällä ja kaiken lisäksi vielä epäherkkä.

Mikäli Chill KB-1RF -näppäimistö kiinnostaa kannattaa laitetta pyrkiä kokeilemaan ensin jos vain mitenkään on mahdollista, jos laitteenhinta olisi alle 30EUR olisi sille varmasti ostajia, nykyisellä hinnallaan ja laadullaan emme voi näppäimistöä suositella kuin ehkä ovikiilaksi, jos edes siksi.

Tuotetta ei jälleen kerran tahtonut löytyä hintaseuranta.fi -palvelusta kuten ei juuri mistään kotimaisesta liikkeestäkään, ehkä näin on parempikin. Multitronic:in listoilta kuitenkin löytyy näppäimistön UK-versio jossa ei ole skandinaavisia kirjaimia.

Viime hetken lisäys: Kuten hieman arvelinkin jo laitteen laadustakin niin kyseessä on nähtävästi Kiinassa valmistettu tuote, täällä aivan selkeästi saman valmistajan toinen vastaava näppäimistö mutta huomattavasti huokeammalla hinnalla.

Chill Innovation KB-1RF Micro -näppäimistö

 Plussat ja miinukset:

+ Pieni

+ Taskulamppu ideana

+/- Ei hallintaohjelmistoa

– Heikko kantavuus

– Halpa, kevyt ja muovinen vaikutelma

– Liian tiukka näppäinasettelu ja pienet näppäimet

– Epäherkkä ja epätarkka kosketuslevy

– Taskulampun LEDin heikko teho

– Heikko saatavuus

– Laatuunsa nähden kallis

rust

Chill Innovation KB-1RF Micro -näppäimistön tuotesivut

Chill Innovation KB-1RF Micro -näppäimistö Geizhals-hintaseurantapalvelussa

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.