Samsung julkisti Galaxy S5 mini -älypuhelimen

Now Reading
Samsung julkisti Galaxy S5 mini -älypuhelimen

Samsung on tänään julkistanut ilman sen kummempia mediarummutuksia yhtiön uusimman älypuhelimen nimeltään Galaxy S5 mini. Uutukainen on fyysisesti edeltäjäänsä S4 miniä hieman isompi ja S5 minin näyttö onkin läpimitaltaan ei niin mini 4.5″. Laitteen muut tekniset tiedot eivät ole niinkään High-Endiä, vaan yhtiö on päätynyt varustamaan S5 minin hieman heikompitehoisilla komponenteilla kuin isoveljensä S5:den.

01072014_S5_mini_2

Samsung Galaxy S5 mini -älypuhelimen teknisistä tiedoista voimme mainita 720p -resolution 4.5″ Super AMOLED -näytön lisäksi neliytimisen Cortex-A7 -suorittimen joka toimii 1.4 GHz -kellotaajuudella. RAM -muistia laitteeseen Samsung on ahtanut 1.5 GB kun taas laitteesta löytyy flash -muistia tuplasti edeltäjäänsä verrattuna eli 16GB, lisäksi laitteessa on myös paikka microSD -muistikortille jos sisäinen 16 GB ei riitä.

Laitteen fyysiset mitat ovat 131,1 x 64,8 x 9,1 mm ja massaa laitteelle on kertynyt 120g, vastaavat numerot edeltäjällä eli Samsung Galaxy S4 minillä olivat 124,6 x 61,3 x 8,9 mm sekä massaa 107g.

01072014_S5_mini_1

Galaxy S5 mini -puhelimen käyttöjärjestelmänä on luonnollisesti Googlen Android 4.4 KitKat ja sen erikoisomnaisuuksiin lukeutuvat S Health, Privaatti moodi, Lapset moodi sekä Ultra virransäästömoodi. Laitteen akun kapasiteetti on noussut hieman edeltäjästä ollen nyt 2100mAh . Laitteen yhteysnopeudet ovat myös nousseet ja S5 mini kykeneekin 150Mbps LTE -nopeuksiin.

01072014_S5_mini_3
Laitteen kamera ei ole kokenut muutoksia ainakaan rautatasolla, sillä kameramoduuli on sama S4 ministä tuttu 8mpix kameta joka kykenee kuvaamaan FullHD eli 1080p -resoluution videota 30fps -ruudunpäivitysnopeudella. Kamerasovellus pitää sisällään kaikki samat toiminnt kuin S5:kin.

Laitteen runko on saanut IP67 -sertifioinnin mikä tarkoittaa sitä, että laite on täysin pöly sekä se voidaan upottaa puoleksi tunniksi metrin syvyiseen veteen ilman laitteen elektroniikan kastumista. Hieman yllättäen laitteen pohjasta löytyvää microUSB 2.0 -porttia ei olla suojattu kumisella luukulla, Samsung on saanut liitännänvedenpitäväksi nähtävästi jollakin pinnoitteella.

Laitteen takakansi on mikroperforoitua nahkaa ja laitteen takakannesta löytyy sydämen pulssia seuraava anturi, kun taas laitteen etupuolella oleva koti-näppäin toimii myös sormenjälkiskannerina.

01072014_S5_mini_4

Samsung Galaxy S5 mini aloittaa maailmanvalloituksensa Venäjältä heti pian julkistuksen jälkeen, eli ihan lähipäivinä. Laite tulee myyntiin neljänä eri väriversiona; hiilenmustana, kiiltävänä valkoisena, sähkön sinisenä sekä kuparin kultaisena.

Yhtiö ei ole toistaiseksi paljastanut laitteen suositushintoja. Myös kahta SIM-korttia tukeva versio on tulossa myöhemmin.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.