Apple haluaa eroon fyysisestä näppäimistöstä

Now Reading
Apple haluaa eroon fyysisestä näppäimistöstä

Amerikkalaisen teknologiajätti Applen syyskuussa 2014 jättämästä patenttihakemuksesta käy ilmi, että yhtiö valmistelee haptiseen teknologiaan pohjautuvaa näppäimistöä kannettaville tietokoneille. Aiheesta uutisoineen ulkomaisen The Geek -verkkolehden mukaan se koostuisi metallisesta kontaktikerroksesta, joka kykenee aistimaan pelkän kosketuksen lisäksi myös kosketukseen käytetyn voiman.

Kyseisen kaltaisesta keskinnöstä olisi hyötyä esimerkiksi kannettavissa tietokoneissa joita yritetään koko ajan saada koottua yhä pienempään tilaan. Toinen mahdollinen syy moiselle olisi sovelluskohtaisesti vaihtuva näppäimistö, jossa erilaisia sovelluskohtaisia komentoja voitaisiin esittää suoraan näppäimistöllä sovelluksen käytön aikana.

Applen patenttihakemuksen mukaan kyseisen teknologian käyttäminen ei ole rajoitettu ainoastaan kannettaviin tietokoneisiin vaan voidaan hyödyntää myös esimerkiksi tablet-laitteissa tai digitaalisissa musiikkisoittimissa. Vielä toistaikseksi ei ole tiedossa aikooko Apple hyödyntää keksintöään uusissa laitteissaan.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
4%
Mahtavaa
21%
Ei hyvä
50%
Ihan tyhmää
14%
Ottaa päähän
11%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.