IBM julkaisi z13-suurkoneen

Now Reading
IBM julkaisi z13-suurkoneen

IBM on kuluneella viikolla julkaissut uuden z13-suurkoneen, joka kykenee yhtiön mukaan murskaamaan 2,5 miljardia tapahtumaa päivässä, joka vastaa sataa Kybermaanantain kaltaista tapahtumaa päivittäin vuoden jokaisena päivänä. Järjestelmässöä on edeltäjäänsä verrattuna 300 prosenttia enemmän muistia ja 100 prosenttia enemmän kaistaleveyttä.

Sisäänrakennettujen analytiikkaominaisuuksien ansiosta z13 kykenee reaaliaikaiseen tapahtumien analysointiin ja tarjoamaan näkymän niihin kaikkiin. Esimerkiksi ennakoivan SPSS-analytiikkamallinnusratkaisun avulla yritykset voivat räätälöidä asiakasohjelmiaan yhä yksilöllisemmiksi ja reagoida asiakastilanteisiin nopeammin.

Reaaliaikainen tapahtumien analysointi ja tarkastelu mahdollistaa muun muassa reaaliaikaisen mobiilitapahtumien salauksen ja nopeat vasteajat, sekä tehokkaamman suojautumisen petoksia vastaan. ”Lennossa” tapahtuva analysointi on 17 kertaa nopeampaa vastaaviin kilpailijoihin nähden vain murto-osalla niiden kustannuksista. Järjestelmässä on hyödynnetty kaikkiaan 500 patenttia.

Parhaimmillaan sillä voidaan pyörittää yhtiön oman tiedotteen mukaan jopa 8 000 virtuaalipalvelinta eli yli 50 virtuaalipalvelinta ydintä kohden. Tämä näkyy niin pienempinä ohjelmisto- kuin käyttökustannuksina. Strukturoimattoman datan analysointi onnistuu järjestelmässä sisäänrakennetun Hadoop-tuen ansiosta, ja useiden tiedon analysointia nopeuttavien teknologioiden ansiosta z13 soveltuu hyvin tietointensiivisten työkuormien käsittelyyn.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.