Intel valmistelemassa uusia NUC -minitietokoneita “Broadwell” -prosessoreilla

Now Reading
Intel valmistelemassa uusia NUC -minitietokoneita “Broadwell” -prosessoreilla

Vaikka puolijohdejätti Intel ei olekaan julkaisemassa yhtiön seuraavan sukupolven “Broadwell” -koodinimellisiä prosessoreita ennen vuoden loppupuoliskoa on yhtiö silti työstämässä kyseisiin prosessoreihin perustuvia minitietokoneita.
Intel:in insinöörit ovat parhaillaan työskentelemässä “Rock Canyon” -koodinimellisten NUC (new unit of computing) SFF -tietokoneiden parissa. Uudet NUC -minikoneet ovat edellisten versioiden tapaan PC-tietokoneita jotka sisältävät yhtiön Core i3 tai Core i5 -prosessorin ja ovat fyysiseltä kooltaan erittäin pieniä laitteita.

Yhtiö on yhtiön sisältä vuotaneiden huhujen mukaan aikeissa julkistaa uudet NUC:it vuoden kolmannella neljänneksellä. “Maple Canyon” -koodinimellinen NUC -tietokone pitää sisällään yhtiön prosessorin joka tukee Intel vPro -teknologiaa ja on näin ollen suunnattu yritysmarkkinoille.
“Rock Canyon” NUC -tietokone on puolestaan suunnattu kuluttajille, käytettäväksi HTPC:n tapaan vaikka olohuoneessa, lastenhuoneessa, takkahuoneessa, asuntoautossa, ja melkein missä vaan. Uusien NUC -tietokoneiden perusominaisuuksiin kuuluu USB 3.0, HDMI ja DisplayPort -liitännät ja laitteet sisältävät option sisäiselle kaukosäätimen IR-vastaanottimelle. Laitteet on varustettu M.2 PCI Express SSD -korttipaikalla.
“Rock Canyon” tukee myös uutuutena älypuhelimista tuttua NFC-teknologiaa jonka ansiosta tietokone keskustelee NFC:tä tukevien puhelimien kanssa ilman kaapelien kytkemistä.

“Maple Canyon”-malli tulee olemaan huomattavasti konservatiivisempi rakenteeltaan sekä ominaisuuksiltaan. Prosessorin virkaa näissä tulee toimittamaan Intelin Core i5 jossa on mukana jo aiemmin mainittu tuki vPro:lle, Trusted Execution -teknologialle sekä virtualisoinnille ja Active Management:lle. Intel panostaa kyseisessä mallissa yritysten tietoturvaan erityisesti. “Maple Canyon” sisältää samat USB 3.0 ja DisplayPort -liitännät (ei HDMI:tä) ja M.2 SSD -paikan, jonka lisänä on vielä paikka yhdelle 2.5″ SSD:lle tai kiintolevylle.
Molemmat laitteet ,“Rock Canyon” ja “Maple Canyon” tulevat sisältämään “Broadwell” -perheen prosessorin joihin on sisäänrakennettu Iris Graphics Pro -näytönohjain joka on varustettu 128MB piirin sisäisellä eDRAM -välimuistilla (toimittajalle muistui tässä kohtaa mieleen Suomalainen BitBoys Glaze 3D), näytönohjain sisältää 40 tai enemmän stream -prosessoreita.
Laitteiden tarkemmat tekniset tiedot ovat vielä hämärän peitossa mutta voidaan luottaa laitteiden tukevan Microsoftin DirectX 11.1+, OpenGL 4.1, OpenCL 1.* -rajapintoja kuten myös Intel Quick Sync Video -teknologiaa, MPEG ja JPEG -tiedostomuotojen rautapurkua ja laitteet tukevat 4K UltraHD -resoluutioita. KitGuru -sivuston tietojen mukaan laitteet käyttävät yhä muistinaan vanhaa tuttua DDR3:a ja sisältävät kaksikanavaisen muistiohjaimen,joten siirtyminen DDR4:ään ei ala vielä.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.