Joka kolmas pelaaja kaipaa tehokkaampaa pelikonetta

Now Reading
Joka kolmas pelaaja kaipaa tehokkaampaa pelikonetta

Jimm’s PC-Store on teettänyt nettikyselyn tietokonepelaamisesta sekä laitteiden että pelien osalta. Valtaosa vastaajista on aktiivisia pelaajia ja heistä joka kolmas kaipaa tehokkaampaa pelikonetta.

Tietokoneella pelaamisen suosio on jälleen kovassa kasvussa. Lisäksi pc-pelaaminen on monipuolisempaa kuin koskaan ennen. Pelejä löytyy monenlaiseen makuun ikään, sukupuoleen tai muuhun yksittäiseen tekijään katsomatta. Myös sosiaalinen moninpelaaminen lisää suosiotaan jatkuvasti.

Nykyinen tietokone ole riittävän tehokas pelaamiseen

Kaikista kyselyyn vastanneista pelaajista jopa kolmannes (33 %) oli sitä mieltä, ettei nykyinen tietokone ole riittävän tehokas pelaamiseen. Kaikkiaan peräti 90 prosenttia vastaajista olisikin valmis vaihtamaan jonkin komponentin tai osasen parempaan tietokoneensa suorituskykyä parantamaan.

Tietokoneella pelatessaan pelaajat saavat useimmiten nauttia muita pelilaitteita paremmasta graafisesta loistosta. Kyselyn mukaan peräti kaksi kolmasosaa (65 %) vastaajista oli sitä mieltä, että peleissä grafiikalla ja näytön tarkkuudella on paljon merkitystä. Vastaavasti 40 prosenttia vastaajista pitää juuri tietokoneen näytönohjainta laitteensa heikoimpana lenkkinä eli yksittäisenä osana, jonka vaihtaisi ensimmäisenä nykyistä parempaan vaihtoehtoon.

Toinen pelien kannalta vaativa osa on tietokoneen suoritin, jonka vajaa viidennes (17 %) vastaajista olisi ensimmäisenä vaihtamassa tehokkaampaan vaihtoehtoon. Kolmannelta sijalta löytyivät kiinto- ja SSD-levyt, jotka ovat ensimmäisenä vaihtolistalla 11 prosentilla vastaajista.

Mitä tulevaa pc-peliä pelaajat odottavat eniten

Ylivoimaiseksi ykkössuosikiksi nousi toimintapeli Grand Theft Auto V peräti 14,9 prosentin äänivyöryllä. Kolmen suosituimman joukkoon mahtuivat myös ensi vuonna ilmestyvä roolipeli The Witcher 3 (4,9 %) sekä marraskuussa kauppoihin ilmestyvä Far Cry 4 (3,7 %).

Nettikysely toteutettiin syys-lokakuussa 2014. Kaikkiaan vastaajia oli 1 419 kappaletta. Vastaajista kolme neljäsosaa (76 %) pelaa pc-pelejä vähintään viikoittain. Yli puolet (57 %) vastaajista pelaa peräti päivittäin. Kaikkiaan pelaamista kertoi harrastavansa jopa 92 prosenttia vastaajista. Vastaajista oli 82 prosenttia miehiä ja 18 prosenttia naisia.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.