Neljännes verkkoselailusta Pohjoismaissa tapahtuu älypuhelimella

Now Reading
Neljännes verkkoselailusta Pohjoismaissa tapahtuu älypuhelimella

Adobe Digital Index EMEA Best Of The Best Benchmark -tutkimuksesta selviää, että Eurooppa selättää USA:n verkkosivujen mobiilikäytössä. Teleoperaattorien verkkosivut puolestaan sitouttavat käyttäjät parhaiten – niillä vietetään aikaa keskimäärin seitsemän minuuttia. Rahoitus- ja pankkipalveluiden sivut taasen palvelevat mobiilikäyttäjiä vähiten.

Adobe Digital Index EMEA Best Of The Best Benchmark -tutkimuksessa tarkasteltiin verkkosivujen käyttöä Pohjoismaissa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa, Benelux-maissa ja Yhdysvalloissa.vVerkkosivuilta tarkasteltiin muun muassa älypuhelin- ja tablet-selailua, kävijämääriä, verkkosivuilla vietettyä aikaa ja konversioastetta.

Älypuhelinselailu reippaassa kasvussa – Pohjoismaissa 25 prosenttia selailusta mobiililaitteilla

Suurin osa verkkosivujen älypuhelinkäyttäjiä on Iso-Britanniassa, jossa 31 prosenttia verkkoselailusta tehdään mobiililaitteilla, missä kasvua 8,4 prosenttia vuoden takaisesta. Pohjoismaissa älypuhelinkäytön osuus oli 25 prosenttia, missä kasvua 8,7 prosenttia vuoden takaisesta. Hitaimmin älypuhelinkäyttäjien osuutta kasvatti Ranska, jossa kasvua oli 5,9 prosenttia. Myös Yhdysvalloissa 5,6 prosentin kasvu oli maltillista.

Adoben tutkimuksessa myös havaittiin, että viidennekselle tarkastelluilla verkkosivuilla oli selkeästi muita verkkosivuja korkeammat mobiilikäyttäjien määrät. Iso-Britanniassa tämän viidenneksen verkkosivujen käytöstä jopa 52 prosenttia tehtiin älypuhelimella, missä on kasvua noin 21 prosenttia viime vuodesta. Myös Saksassa (kasvua 16,4 prosenttia) ja Pohjoismaissa (kasvua 16 prosenttia) ns. paras viidennes verkkosivuista kasvatti älypuhelinkäyttäjien osuutta.

Teleoperaattorien verkkosivut sitouttavat kävijät kauimmaksi aikaa. Adoben tutkimuksessa havaittiin, että teleoperaattorien verkkosivuilla vietetään keskimäärin 7,2 minuuttia aikaa. Vaikka mobiilimaksaminen lisääntyy, rahoitus- ja pankkipalveluiden verkkosivuilla on pienin älypuhelinkäyttäjien osuus (19,8 prosenttia). Esimerkiksi median ja viihteen verkkosivuilta älypuhelinkäyttäjien osuus oli 29,1 prosenttia.

Adobe Digital Index -tutkimuksessa tarkasteltiin verkkosivujen käyttöä Pohjoismaissa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja Benelux-maissa sekä USA:ssa. Tulokset perustuvat yli 200 miljardiin anonyymistä kerättyyn verkkosivukäyntiin yli 10 000 verkkosivulta vuoden 2014 aikana.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.