Allenin avaruuslentokone aloittaa testilennot ensi vuonna

Now Reading
Allenin avaruuslentokone aloittaa testilennot ensi vuonna

Stratolaunch-opt

Maailman suurimmaksi nimetyn lentolaitteen testilennot on tarkoitus päästä aloittamaan ensi vuoden puolella. Nimen Stratolaunch saanut avaruuslentokone on parhaillaan valmistuksessa Kaliforniassa, Mojaven avaruus -ja ilmailukeskuksessa.

Toinen ohjelmistoyhtiö Microsoftin perustajista, Paul Allen, alkoi suunnitella avaruuslentokonetta vuonna 2011 ja projekti on saanut tukea kumppaneilta, kuten Elon Musk. Allenin perustama Stratolaunch Systems haluaa tarjota paremman kantolaitteen satelliittien kantamiseen.

Avaruuslentokoneen perustana toimii kaksi Boeing 747 -lentokonetta ja sen siipien väli on 117 metriä. Lentolaitteen avulla voidaan kuljettaa maksimissaan 6124 kilogramman painoisia satelliitteja kiertoradalle 180-2000 kilometrin korkeudelle. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti NextPowerUp.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.