ESA julkaisi uuden Rosetta-komeettaluotaimen ottaman kuvan

Now Reading
ESA julkaisi uuden Rosetta-komeettaluotaimen ottaman kuvan

Euroopan avaruusjärjestö (ESA) on julkaissut uuden Rosetta-komeettaluotaimen 23. päivä toukokuuta ottaman kuvan 67P/Churyumov–Gerasimenko -komeetasta. Tutkijoiden mukaan kuva on otettu ainoastaan 138 kilometrin päästä komeetan keskuksesta.

esa_67P-C-G

Rosetta-komeettaluotain ja Comet 67P/Churyumov-Gerasimenko sijaitsevat tällä hetkellä melkein 316 miljoonan kilometrin päässä maapallolta. Aurinkoon matkaa on hieman yli 222 miljoonaa kilometriä. Komeettaluotain on matkallaan matkustanut avaruudessa kaiken kaikkiaan melkein 7 miljardia kilometriä.

Komeettaluotaimen mukana matkaa Philae-laskeutuja, jossa on runsaasti suomalaista tekniikkaa. Sen tehtävänä oli kiinnittyä komeetan pintaan mittaamaan sen ominaisuuksia.

67P/Churyumov-Gerasimenko on jaksollinen komeetta, jonka löysi neuvostoliittolainen Klim Ivanovic Churyumov 22. lokakuuta 1969. Komeetta kuvattiin ensimmäisen kerran 9. syyskuuta 1969. Sen kiertoaika Auringon ympäri on 6,45 vuotta.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.