Intian avaruusjärjestö julkaisi Mars-luotaimensa ottaman kuvan

Now Reading
Intian avaruusjärjestö julkaisi Mars-luotaimensa ottaman kuvan

Intian avaruusjärjestö on julkaissut kuvan, jonka Marsia kiertävä luotain otti 19. päivä heinäkuuta noin 2000 kilometrin korkeudelta. Avaruusjärjestön luotaimen ottama kuva on otettu alueelta, joka tunnetaan nimellä Ophir Chasma. Se on osa aurinkokuntamme suurinta tunnettua kanjonijärjestelmää, joka puolestaan kulkee nimellä Valles Marineris.

Valles Marineris on laaja kanjonijärjestelmä Marsissa. Sen löysi Mariner 9 -luotain vuonna 1971 ja se on saanut nimensä luotaimen mukaan.

Valles Marineris sijaitsee Mars-planeetan päiväntasaajalla, itään Tharsiksen ylängöltä ja on aurinkokunnan suurin tunnettu vajoama. Se on itä-länsisuunnassa 4 000 kilometriä pitkä, keskimäärin 200 kilometriä leveä ja paikoin yhdeksän kilometriä syvä.

Mars Orbiter Mission (MOM), epäviralliselta nimeltään Mangalyaan, on Intian avaruustutkimusjärjestö ISRO:n Mars-luotain, joka laukaistiin 5. marraskuuta 2013 Sriharikotassa sijaitsevasta avaruuskeskuksesta PSLV-kantoraketilla Maata kiertävälle radalle.

Marsia kohti alus lähti joulukuun ensimmäinen päivä vuonna 2013. Marsin kiertoradalle se asettui syyskuussa 2014. 15 kilogramman tieteellinen hyötykuorma koostuu viidestä mittalaitteesta, joilla tutkitaan planeetan pinnanmuotoja, mineralogiaa sekä kaasukehää.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
0%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.