NASA julkaisi uuden kuvan kääpiöplaneetasta

Now Reading
NASA julkaisi uuden kuvan kääpiöplaneetasta

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruusvirasto Nasan matkaan lähettämä New Horizons -luotain ohitti Pluton onnistuneesti kuluvan vuoden heinäkuussa.

Tällä hetkellä avaruusluotain on kuitenkin jo kaukana Plutosta, mutta jatkaa edelleen informaation lähettämistä maahana tutkijoiden ja muiden asiasta kiinnostuneiden iloksi. Nasa on aikaisemmin tällä viikolla julkaissut uuden kuvan Plutosta, jonka luotain otti vain 15 minuuttia myöhemmin ohitettuaan Pluton lähimmältä etäisyydeltään.

New Horizons -avaruusluotaimen kerrotaan ottaneen kyseisen kuvan ainoastaan noin 18 tuhannen kilometrin etäisyydeltä. Lähimmillään Plutoa luotain oli noin 12 500 kilometrin päässä.

New Horizons on NASAn 19. tammikuuta 2006 matkansa aloittanut avaruusluotain, joka lähetettiin tutkimaan kääpiöplaneetta Plutoa ja sen kuita. Se on ensimmäinen NASAn New Frontiers -tutkimusohjelman luotain, jonka tehtävänä on analysoida kääpiöplaneetan kaasukehää ja sen toiminta sekä kuvata kääpiöplaneetan pintaa.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
100%
Mahtavaa
0%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
0%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.