NASA lähettää avaruusluotaimen tutkimaan aurinkoa

Now Reading
NASA lähettää avaruusluotaimen tutkimaan aurinkoa

Yhdysvaltain liittohallituksen alainen ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASA, aikoo vuoden 2018 kesällä laukaista aurinkoa tutkimaan tarkoitetun uuden avaruusluotaimen. Luotaimen on määrä ohittaa aurinko lähempää kuin koskaan aiemmin.

Luotainta tulee auringolta suojaamaan 11,5 senttimetrin paksuinen lämpökilpi. Matkansa aikana luotin ohittaa Venuksen seitsemän kertaa ja lähestyy aurinkoa joka kierroksella. Viimeisen kerran se ohittaa auringon ainoastaan noin hieman vajaan kuuden miljoonan kilommetrin etäisyydeltä.

Solar Probe Plus alias NASA Solar Probe on NASAn suunnittelema aurinkoa tutkiva avaruusalus, joka toukokuun lopussa nimettiin uudelleen astrofyysikko Eugene Parkerin mukaan. Sen rakentamisesta vastaa Johns Hopkins Universityn Applied Physics Laboratory. Aiheesta uutisoi muun muassa ulkomainen verkkolehti NextPowerUp.

Nykyisten suunnitelmien mukaan luotain on määrä lähettää kohti määränpäätään 31. päivä heinäkuuta vuonna 2018. Luotaimen tehtävän pituus on hieman alle seitsemän vuotta.

Mitä mieltä sinä olet?
Aivan mahtavaa
67%
Mahtavaa
28%
Ei hyvä
0%
Ihan tyhmää
6%
Ottaa päähän
0%
About The Author
Toimitus
Mato78.com perustettiin vuonna 2006. Sivusto kattaa digiajan ihmeitä teknologian, viihteen, tieteen ja pelaamisen saralta. Sivuston tehtävänä on tarjota uutisia uutuuksista ja arvosteluja sekä tietoa erilaisista digiajan tuotteista.